به گزارش ایرنا، "مراد علی پیوند" روز شنبه در جلسه زیست محیطی در استانداری اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد، گونه های درختی متنوعی در زاگرس وجود دارد که گونه غالب آنها در استان بلوط هست و با بهار پربار امسال و رویش علف ها و گیاهان و در نتیجه خشک شدن آنها خطرات آتش سوزی جنگل را دوچندان می کند.
به گزارش ایرنا،سرهنگ محمد داور فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان پیش تر گفت: در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۱ تعداد ۹ فقره آتش سوزی با وسعت ۱۶۳ هکتار در عرصه های جنگلی و مرتعی مناطق مختلف این استان اتفاق افتاد و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۴ فقره آتش سوزی به مساحت یکهزارو ۵۵۰ هکتار در عرصه های جنگلی زیر پوشش این اداره کل رخ داد.
پیوند یادآور شد: در دهه اخیر، حجم آتش سوزی در زاگرس به خصوص در کهگیلویه و بویراحمد، به شدت افزایش یافته است اگرچه آمار دقیقی از منشا آتش سوزی مشخص شده نشده ولی بررسی ها نشان می دهد ۹۰ درصد عامل آتش سوزی، انسانی بوده است ولی اینکه چقدر عمد یا سهوی بوده قابل احصا نیست.
وی با اشاره به اینکه آتش بلای جان طبیعت، محیط زیست، جنگل ها و مراتع است، تاکید کرد: بهره گیری از ظرفیت مردمی برای مقابله با بحران های زیست محیطی رهگشاست.
معاون توسعه و منابع استانداری بر آموزش دقیق درس "محیط زیست" درمدارس اشاره کرد و گفت: کنترل و پیشگیری از خطرات محیط زیستی مستلزم دغدغه مندی همه مردم است همچنین دانش آموزان ما نیز همانند دیگر مسایل اجتماعی،نسبت به محیط زیست حساس و دغدغه مند باشند.
پیوند تصریح کرد: آموزش می تواند تاثیر قابل توجهی در تقویت فرهنگ زیست محیطی و رسیدن به اهداف توسعه پایدار داشته باشد و آشنایی جوانان با علوم پایه زیست محیطی در مقاطع مختلف تحصیلی می تواند روحیه سازگاری و حس مسئولیت پذیری در حفاظت از منابع طبیعی را در آن ها تقویت کند.
استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچه ای دارد و ۷۰ درصد جنگل های استان را ، درخت بلوط پوشش می دهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگل های بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.
این استان ، ۵۱۲ هزار هکتار مرتع خارج از جنگل دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است.
نظر شما