به گزارش ایرنا به نقل از رسانه آکیپرس «شیشین چن»، معاون رئیس بانک توسعه آسیایی در جریان پنجاه و ششمین نشست سالانه شورای حکام این بانک در اینچئون کره جنوبی تصریح کرد: این بانک برای مقابله با این بحران این بانک قصد دارد در سال ۲۰۲۳ با مشارکت کشورهای عضو سرمایه کذاری زیادی عمدتاً در پروژه های انرژی، زراعت و حمل و نقل سرمایه گذاری انجام دهد.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری کشورهای عضو این سازمان در سال ۲۰۲۲ به ۹ میلیارد دلار می رسد، اظهار داشت: ۱۷ میلیارد دلار توسط بانک توسعه آسیایی، حدود ۲۱ میلیارد دلار توسط سایر شرکای اروپایی و ۹ میلیارد دلار توسط دولت های کشورهای عضو در سال گذشته تأمین مالی شد.
وی گفت که مجموع سرمایه گذاری های تحت برنامه این سازمان در سال گذشته به حدود ۴۷ میلیارد دلار رسید.
معاون رئیس بانک توسعه آسیایی افزود: در سال ۲۰۲۳، بانک توسعه آسیایی قصد دارد عمدتاً در پروژه های انرژی، زراعت و حمل و نقل سرمایه گذاری کند.
وی دستورکار بانک در چارچوب برنامه های آسیای مرکزی و غربی را شامل اجرای شیوه های کشاورزی با در نظر گرفتن دستور کار آب و هوا، بهبود سیستم بهداشت و درمان، بهبود سیستم هشدار بلایا، توسعه چارچوب چشم انداز تغییرات آب و هوایی سازمان همکاری های اقتصادی منطقه ای آسیای مرکزی عنوان کرد و گفت: در این منطقه وضعیت آب و هوا به صورت محلی برای مدتی بهبود خواهد یافت اما از منظر جهانی، اگر تغییرات کاهش نیابد، مشکل بزرگی خواهد بود.
افغانستان، چین، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مغولستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و جمهوری آذربایجان، کشورهای عضو هستند.
بانک توسعه اوراسیا (EDB) قبلا نیز اعلام کرده بود که آسیای مرکزی به دلیل مصارف بیش از حد با کمبود آب مواجه است و در صورت عدم همکاری منطقه ای کافی، تا سال ۲۰۵۰، این منطقه ممکن است با کمبود آب آبیاری مواجه شوند.
این بانک در گزارشی با عنوان «امنیت غذایی و بازگشایی پتانسیل های کشاورزی و صنعتی منطقه اوراسیا» با اعلام این مطلب نوشت: برای کشورهای آسیای مرکزی، منبع اصلی محدودیت های ساختاری کمبود منابع آب است. در آینده، کمبود در کشورهای خشک نه تنها افزایش می یابد بلکه امکان گسترش زمین های کشاورزی را محدود می کند.
نظر شما