تلاش آسیا و اقیانوسیه برای مبارزه با تغییرات اقلیمی

تهران- ایرنا - « بانک توسعه آسیا » با توجه به تلاش های منطقه جهت مقابله با چالش های آب و هوایی، آمادگی خود را برای رهبری آسیا و اقیانوسیه در انجام تعهدات شان برای مبارزه با تغییرات اقلیمی اعلام کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری « دیلی استار » بنگلادش، منطقه آسیا و اقیانوسیه در حالی به مقابله با ویروس کرونا و تلاش برای بهبود اوضاع می‌پردازد که ناگزیر است اقداماتِ موثری برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی انجام دهد و موضوع تغییرات اقلیمی به یکی از چالشها در این منطقه تبدیل شده است. 

منطقه آسیا و اقیانوسیه با ۳۶ درصد تولید ناخالص داخلی در زمینه اقتصادی به پیشرفت های چشمگیری دست یافته است اما در عین حال مسئول مصرف ۸۰ درصد سوخت های فسیلی و تولید بیش از ۶۰ درصد گاز دی اکسید کربن در حال حاضر در جهان است که موجب گرمایش کره زمین می شود.

بسیاری از کشورها پیامدهای ویرانگر و مخرب تغییرات آب و هوایی از جمله بروز سیل، خشکسالی، گرمای شدید و طوفان ها را تجربه می کنند. 

این گزارش می افزاید: اکنون زمان اقدامات شجاعانه از سوی کشورها و انجام تعهداتِ ذیل توافقنامه پاریس و حرکت به سوی توسعه راه سبز است. این امر نیاز به تغییرات اساسی در بخش های انرژی دارد که شامل جلوگیری از استفاده از سوخت های فسیلی و تغییر آن به سمت مصرف سوخت هایی با میزان کربن پایین و همچنین استفاده از منابع انرژی برگشت پذیر و کارآمدتر کردن انرژی که موجب کاهش تقاضای مصرف انرژی شود و سرمایه گذاری در بخش تکنولوژی های مرتبط با کربنِ پایین باشد.   

برپایه این گزارش، کشورهای چین، فیجی، ژاپن، کره جنوبی، مالدیو، جزایر مارشال، سنگاپور و تیمور شرقی در برنامه استفاده از سوخت های بدون کربن شرکت کردند. 

در این میان «بانک توسعه آسیا» آمادگی خود را برای رهبری آسیا و اقیانوسیه در انجام تعهدات شان برای مبارزه با تغییرات اقلیمی اعلام کرد. این بانک از برداشتن گام ها و انجام تلاش هایی برای افزایش گنجایش اقتصادی برای کمک به توسعه کشورهای عضو در تحقق مشارکت تعیین شده برای به صفر رساندن سوخت های فسیلی خبر داده است. 

براساس استراتژی ۲۰۳۰ بانک توسعه آسیا، هدف تمرکز بر روی ۷۵ درصد پروژه ها و  عملیات این بانک برای مبارزه با تغییرات اقلیمی است. از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۳۰ دستکم ۸۰ میلیارد دلار یعنی حدودا  سالانه ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در بخش آب و هوا سرمایه گذاری می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha