«نادر نادری» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح اقدام های انجام شده در رابطه با منطقه آزاد تحاری صنعتی قصرشیرین، افزود: در مردادماه سال ۱۴۰۱ مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین انتخاب و پس از آن دفتر این منطقه در شهرستان قصرشیرین راه اندازی شد.
وی اظهار کرد: پس از آن شاهد مبادله موافقتنامه بودجه با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد بودیم و سازمان منطقه آزاد ارس به عنوان معین منطقه آزاد قصرشیرین قصرشیرین انتخاب شد.
مدیر منطقه آزاد تحاری صنعتی قصرشیرین در ادامه گفت: تأیید اساسنامه منطقه آزاد تجاری-صنعتی قصرشیرین توسط شورای نگهبان با پیگیری های صورت گرفته و با رایزنی و پیگیری از طریق این شورا در ۱۴ دیماه ۱۴۰۱ انجام شد که پیش نیاز و پیش درآمد بسیاری از کارهای اداری و حقوقی بود که حل شد.
نادری همچنین از انتخاب مشاور و انعقاد قرارداد۱۲ ماهه تدوین طرح جامع منطقه آزاد با ۲۸میلیارد ریال از دیماه پارسال خبر داد و گفت: در ادامه راه شورای راهبردی منطقه آزاد قصرشیرین به ریاست استاندار و دبیری منطقه آزاد، شورای نخبگان منطقه آزاد با مشارکت دانشگاهیان و فعالان حوزه اقتصادی تشکیل شد.
وی گفت: برگزاری بیش از۱۰۰ جلسه با مدیران و مسوولان استانی و ملی و بیش از ۲۰۰ مورد مکاتبات مهم با سازمان های مسوول جهت صدور سند اراضی بنام منطقه آزاد و ایجاد زیرساخت منطقه نیز از دیگر اقدام های صورت گرفته در رابطه با منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین است.
مدیر منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین در ادامه گفت: شناسایی سرمایهگذاران اعم از داخلی و خارجی و تشکیل پرونده جهت سرمایهگذاری، اتصال به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور و شبکه دولت و اتوماسیون استانداری کرمانشاه، انتخاب مشاور و عقد قرارداد رفع تداخل اراضی منطقه، اخذ شناسه ملی منطقه آزاد قصرشیرین از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مهمور به مهر دولت نمودن نقشه هفت هزار و ۲۲۳ هکتاری اراضی منطقه آزاد از طریق هیأت دولت نیز دیگر اقداماتی بود که انجام شد.
وی از خرید تجهیزات و ملزومات اداری مورد نیاز منطقه با پنج میلیارد ریال خبر داد و گفت: همچنین تفاهمنامه همکاری مشترک با دانشگاه رازی در جهت استفاده از ظرفیت علمی اساتید دانشگاه و ایجاد پردیس بینالملل دانشگاه در منطقه آزاد منعقد و انعقاد قرارداد با انجمن طراحان گرافیک کرمانشاه در خصوص طراحی نشان تجاری منطقه آزاد قصرشیرین صورت گرفت.
نادری اضافه کرد: انجام بحثهای کارشناسی در خصوص اهمیت منطقه آزاد و نقش آن در محرومیتزدایی و اشتغالزایی که شعار مهم دولت انقلابی سیزدهم است و مصاحبههای مختلف با رسانههای ملی و استانی، شرکت به صورت ۲هفته یکبار (شنبهها) در جلسات شورای معاونان و مدیران عامل مناطق آزاد کشور و حضور در چندین کارگاه آموزشی و توجیهی در مشهد مقدس، تهران و تبریز و شرکت در جلسات شورای برنامهریزی و توسعه استان و شورای اداری استان و برگزاری کارگروه توسعه صادرات استان، کارگروه اقتصادی استان نیز از دیگر اقدام های انجام شده است.
وی همچنین از پیگیری و انجام مکاتبات در خصوص حلوفصل مشکلات مربوط به واگذاری حدود ۷۰ هکتار از راضی منطقه آزاد که توسط منطقه ویژه اقتصادی منحل شده قبلی صورت پذیرفته است، خبر داد.
به گزارش ایرنا؛ با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت پارسال جاری به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
نظر شما