نخستین جشنواره بین‌المللی ایثار فضایی برای فیلمنامه‌های خوب است

تهران- ایرنا- رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار گفت: نخستین جشنواره بین‌المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلم‌نامه ایثار درحالی برگزار می شود که عقیده داریم این جشنواره نباید مختص به فیلم باشد بلکه باید به فیلم‌نامه بپردازد.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا نشست رسانه‌ای نخستین جشنواره بین المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار صبح امروز در مجتمع شهید رسول زاده بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

سید محمد صادق هاشمی به عنوان اولین سخنور این مراسم بیان کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یکی از کار ویژه های مهم ما در بنیاد شهید است و حوزه هنر و بخصوص فیلم از حوزه‌های اثرگذار در این ترویج است. همچنان که شاهدیم غرب چگونه‌ با قهرمانان پوشالی حتی دل جوانان مارا هم برده است. ما در عرصه فیلم و سینما در طی این سالها به کرات کار کرده ایم و اثرگذاری داشته‌ایم اما لازم‌ است که ممارست بیشتری در این میان داشته باشیم.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید افزود: باید هنرمندان این عرصه را ترغیب و تشویق کنیم.اگر می‌خواهیم در عرصه‌ بین‌المللی قهرمانان رادرست برجسته کنیم باید مسیر درستی را طراحی کنیم که‌ یکی از این راه‌ها برگزاری رویدادهایی مانند همین جشنواره ایثار است. امسال برای این که این نقش جدی تر دنبال شود، تصمیم گرفتیم جنبه بین المللی جشنواره را پس از پنج دوره داشته باشیم. جشنواره ای که قرار است در شهر مشهد مقدس برگزار شود. ایجاد فرصت‌های عادلانه برای هنرمندان سراسر کشور، ترغیب و تشویق هنرمندان دغدغه مند و ترغیب و حمایت از هنرمندانی که می خواهد در حوزه هنر و فرهنگ ایثار و شهادت تولیدات با ارزشی عرضه کنند، از اهداف این جشنواره است.

هاشمی عنوان‌ کرد: ما اگر بخواهیم در عرصه بین المللی قهرمانان ملی و جبهه مقاومت را معرفی کنیم باید فرصتی فراهم بیاوریم که این هنرمندان دور هم جمع شوند. جشنواره بین المللی فیلم ایثار این فرصت را فراهم خواهد کرد. یکی از اهداف عمده ما ایجاد خط رسانه ای در کشورهای حوزه مقاومت است. از دیگر اهداف ما شناسایی استعدادها و تقدیر از برترین پدیدآورندگان موضوعات جشنواره و ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدات مرتبط با ایثار و شهادت است و سطح کمی و کیفی هم باید به همین راستا بهبود پیدا کند. در مرحله اول یکی از اهداف ما برای جشنواره ایثار داشتن فیلمنامه‌های خوب است که باید زیر ساخت‌های آن فراهم شود؛ برای همین این جشنواره نباید فقط مختص به فیلم باشد بلکه به فیلم‌نامه بپردازد.

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار افزود: ما ۳۶جایزه داریم که جایزه ویژه ما در این دوره از جشنواره، حمایت حداقل پنج میلیاردی از تولید فیلم در حوزه ایثار و شهادت خواهد بود. امسال جایزه بزرگ ما حمایت حداقل‌ ۵ میلیاردی در حوزه‌ ترویج ایثار و مقاومت و شهادت از برگزیده اول جشنواره برای تولید اثر بعدی ایشان خواهد بود. در همین راستا، کارگردان و تهیه کننده ای که کارش انتخاب شود اگر بخواهد کار بعدی خود را در حوزه ایثار و شهادت بسازد از این جایزه برخوردار خواهد شد. البته این یک مبلغ حداقلی است و قابلیت افزایش دارد.

هاشمی در ادامه به سال گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه‌های ریاست بنیاد شهید ساخت فیلم، سریال و معرفی قهرمانان استان‌ها بود که در تولیدات حوزه ملی سال گذشته فیلمنامه‌های خوبی به دست ما نرسید، از این جهت از نویسندگان استان‌ها خواهش می‌کنیم که برای تولید آثار ما را همراهی کنند. البته که ما اهداف و برنامه هایی را برای بهبود این مسیر در ذهن داریم که آنان را اجرا خواهیم کرد مثلا جلسات‌ پرونده‌ خوانی و معرفی سوژه‌ها را در دستور کار برای نویسندگان خواهیم داشت.

وی در ادامه به ساخت فیلم سینمایی اتاقک گلی و حمایت از سریال بچه زرنگ اشاره کرد و گفت: طبق وعده‌ای که سال گذشته دادیم، امسال هم قصد داریم یک کار برای «خواهر طاهره» بسازیم و درحال انتخاب کارگردان آن هستیم. همچنین ساخت فیلم شهید ابراهیم هادی و اصغر وصالی از برنامه‌های ما برای آینده است. یکی از دغدغه‌های من این است که درباره شهید نادر مهدوی و بچه‌هایی که مستقیم با استکبار در دریا مبارزه کردند، کار کنیم. متاسفانه این اطلاعات در اختیار هنرمندان نیست و شاید این سوال باشد که وقتی ما در خلیج فارس تهدید می‌کنیم آیا توان عملیاتی هم داریم؟ این‌ها دغدغه‌هایی است برای اهمیت پرداختن به این مسئله و یک فیلمنامه نویس در این زمینه در حال نگارش متن است و تهیه‌کننده و کارگردان فیلم هم مشخص شده است. در حوزه زنان هم دغدغه داشتیم و نقش بانوان در جنگ امسال‌ برایمان اهمیت داشت به همین دلیل دست‌های ناپیدا نهایی کردیم.

جایگاه فعالیت‌های فرهنگی امام رضا (ع) منحصربه فرد است

حجت‌الاسلام مهدی حسن‌زاده در ادامه این نشست اظهار داشت: همه ائمه فعالیت‌های فرهنگی داشتند اما جایگاه و فعالیت‌های امام‌ رضا چیز دیگریست و اقدامات انقلابی و جهادی امروز ما مدیون‌ فرهنگ رضوی است. غیرت دینی مردم خطه مشهد به‌ رغم در حاشیه بودن جغرافیایی همواره‌ برجسته و مشهود بوده است‌. خراسان رضوی در معرض حمله معاندین بوده است همچنان که‌ نمود آن را در جشنواره کن و فیلم کذایی عنکبوت مقدس‌ دیدیم. دشمن تمام تلاشش را گذاشته که مردم ما را ناامید کند که‌ ما باید با آن مقابله‌ کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید در استان خراسان رضوی ادامه داد: در استان خراسان رضوی ساخت سریال شهید نواب صفوی هم کلید زده شده و اطمینان دارم اگر به درستی ساخته شود از سریال «مختار» جذاب‌تر می‌شود، در آن صورت یک فیلم سینمایی هم از آن تولید می‌کنیم.‌

وی افزود: یاد شهید غیرت، حمیدرضا الداغی را زنده‌ می‌دارم کسی که این روزها زمزمه او نه تنها در ایران که در خارج از ایران هم شنیده می شود.

نگران تعدد جشنواره‌ها نباشید که نوید تولید اثر است

در ادامه فرهاد مختاری دبیر جشنواره که سمت مدیرکل امور فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران را هم برعهده دارد، در پاسخ به سوالی درباره جشنواره‌های موازی با موضوع‌های مشابه مثل جشنواره مقاومت بیان کرد: در کشور ما فیلمسازان شناخته شده زیادی هستند و هر چه این بستر برای کار فراهم شود خوب است. نگران تعدد جشنواره ها نباشید چرا که هرچقدر از این جشنواره‌ها بیشتر برگزار شوند و تهیه‌کنندگان برای ساخت آثار ترغیب شوند، حتما تولید اثر بیشتر می‌شود. امروز ضرورت کار رسانه‌ای می‌طلبد که در کشورهای حوزه مقاومت این روند جدی شکل بگیرد و بعد در دوره‌های آینده جشنواره را در سوریه یا یمن برگزار کنیم. نباید اهداف جشنواره را بخاطر رویدادهای مشابه محدود کرد.

هاشمی هم اضافه کرد: در اسناد بالادستی ترویح دهنده فرهنگ ایثار و مقاومت بنیاد شهید است که گاهی اقدامات لازم انجام نشده و بزرگوارانی دیگر، این مسئولیت را پیگیری کردند. ما با انجام این کار، برای تقویت رویدادهای دیگر نیز تلاش می‌کنیم ولی وظایف اصلی خود را کنار نمی‌گذاریم. حتما هم افزایی مدنظر ماست. هر چه بیشتر اثر تولید شود و حمایت صورت گیرد هنرمندان بیشتری هم به این حوزه ورود می‌کنند.

او درباره اینکه آیا برنامه‌ای برای ساخت فیلم و سریال از شهدای ارتش در بنیاد شهید وجود دارد یا خیر گفت: جلسه‌هایی برای این موضوع در یکی دو روز آینده برگزار خواهند شد تا پروژه‌هایی را شروع کنیم.

مختاری در ادامه این نشست اعلام کرد که «عفاف و حجاب»، «تولیدات سینمایی، مستند و کوتاه که توسط خانواده شهدا ساخته شده» و نیز «تولیدات امام رضایی» سه بخش ویژه جشنواره هستند که در مجموع بیش از ۱۳۰۰ اثر به جشنواره رسیده و جایزه بزرگ ایثار هم حمایت از اثر بعدی برگزیده به مبلغ پنج میلیارد تومان است.

وی با نام بردن از شهدایی همچون همت، زین‌الدین و رجایی ابراز تاسف کرد که پس از چند دهه هنوز فیلم و سریالی درباره آن‌ها با هدف معرفی به جامعه ساخته نشده است و امیدواریم این اتفاق بیفتد.‌

در این نشست اعلام شد که در بخش فیلمنامه در گونه‌های مختلف مستند، تله فیلم، سریال، پویانمایی ۱۱۶۵ عنوان اثر به دبیرخانه رسیده و ۴۰ عنوان در بخش رقابتی پذیرفته شده است. در بخش ملی فیلم هم حدود ۴۰۰ فیلم از جمله ۱۵ سینمایی به دبیرخانه رسیده است.

باکیده از دست‌اندرکاران این جشنواره در بخشی دیگر اعلام کرد که چشم‌انداز سینمای خراسان رضوی، کشورهای حوزه مقاومت، نمایش فیلم‌های کشور بوسنی و فیلم‌های رضوی از جمله چشم‌اندازه‌های برنامه‌ریزی شده برای این جشنواره است.

فرزند شهید مدافع حرم حبیب‌الله شیری جعفرزاده نیز در این نشست حضور داشت که با همراهی وی پوستر این دوره از جشنواره رونمایی شد.

همچنین اعلام شد که افتتاحیه جشنواره در مزار شهدای گمنام در کوه سنگی مشهد در روز ۲۹ اردیبهشت برگزار می‌شود و آثار نیز در چهار سالن سینما در مجموعه مهر کوه‌سنگی که متعلق به حوزه هنری است نمایش داده خواهند شد.

نخستین جشنواره بین المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ماه در مشهد برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha