به گزارش ایرنا ، حجتالاسلام قاسم جعفرزاده روز چهارشنبه در نشست هماندیشی با کانونهای فرهنگی دانشگاه با موضوع "جهاد تبیین و مسائل روز" در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با انتقاد از اجرای برنامههای فاقد مطالعه در امور فرهنگی اظهار کرد: مطالعه کم و فعالیت زیاد یکی دیگر از دلایل اصلی عدم موفقیت در برنامههای فرهنگی است که متأسفانه برغم صرف هزینههای بسیار و حجم انبوه فعالیتها، بازدهی مطلوب دریافت نمیشود.
وی آسیب مهم در فعالیتهای فرهنگی استان اردبیل را عدم هماهنگی نهادهای فرهنگی در اجرای برنامهها دانست و گفت: گاهی ادارات فرهنگی نه تنها از برنامههای یکدیگر اطلاع نداشته و همکاری با یکدیگر ندارند بلکه گاهی اوقات نیز متاسفانه کارشکنی هم صورت گرفته و یا تنها دنبال ثبت آرم یا لوگوی اداره در بنر فعالیت هستند.
حجتالاسلام جعفرزاده با تقدیر از همکاری برخی ادارات فرهنگی در مشارکت مستمر در فعالیتهای فرهنگی، ادامه داد: تشکلها و مجموعههای فرهنگی فاخر و نمونهای هم در استان اردبیل وجود دارد که بیمنت و خالصانه برای پیشبرد اهداف فرهنگی همکاری دارند و ظرفیت بزرگ در تعالی اهداف انقلاب اسلامی به شمار میروند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل همچنین به اهمیت امیدآفرینی در جامعه اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانات خود همواره بر پرهیز از ناامیدی تاکید کرده و طبق آیه قرآنی مبنی بر دوری از سستی و ترس در کارها، بشارت پیروزی بر مومنان داده است.
وی افزود: امروز مهمترین و خطرناکترین برنامه دشمن که گاهی به دست خود مردم اجرا میشود، ناامیدی از اثرگذاری و حرکت تمدنی ایران اسلامی است که آسیب جدی و سد راه پیشرفت در امور کشور است.
وی با بیان اینکه ایمان عامل برتری در گفتمان است، افزود: سستی در کار فرهنگی و ناامیدی در طراحیهای عملیاتی نقص بزرگ برای کنشگران فرهنگی است و باید توجه داشت که اگر ایمان وجود داشته باشد گفتمان برتر برای مومنان است حتی اگر در اقلیت باشند.
وی توصیف صحیح صحنه را عامل موثر در موفقیت فعالان فرهنگی ذکر کرد و گفت: برای دریافت بازخورد مطلوب از فعالیت فرهنگی باید اقتضائات فرهنگی در بسترهای مختلف اعم از دانشگاه و مراکز علمی و فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته و سپس برنامهریزی و اجرا شود.
رسانه در صف اول تبیینگری و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در ادامه توطئه دشمن در تغییر اذهان و اندیشه مردم را مهمترین نوع تهاجم فرهنگی دانست و افزود: اولین قدم در تغییر، تغییر در افکار و اندیشهها است و دشمن در این مورد هدفگذاری کرده که رفع این توطئه نیازمند تبیین و روشنگری است.
حجتالاسلام جعفرزاده بر ضرورت توجه به ظرفیت رسانه در روایت مسائل فرهنگی تاکید کرد و گفت: نشستهای هماندیشی و گفتوگوهای منظم فکری و فرهنگی، علاوه بر اجرا باید از عقبه رسانهای قوی برخوردار بوده و بر انعکاس و انتشار فعالیتها توجه ویژه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: هنر متعالی در امور فرهنگی تبدیل فعالیتهای خرد به شبکه و تبدیل شبکه به کلان روایت است که میتواند در خنثیسازی تهاجم فرهنگی و روایت غیرواقع دشمن از امور مختلف مؤثر باشد.
نظر شما