۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۹:۵۳
کد خبر: 85109266
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

 وضعیت نیروهای روس در شرق اوکراین و اظهارات متناقض فرماندهان نظامی

تهران-ایرنا- درحالی که وزارت دفاع روسیه امروز از دفع حملات اوکراین در شرق این کشور خبر داد، رئیس گروه شبه‌نظامی واگنر در اظهاراتی متناقض مدعی عقب‌نشینی نظامیان روس از باخموت شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، یوگنی پریگوژین بنیانگذار و رئیس گروه شبه‌نظامی روس (واگنر) امروز جمعه طی یک پیامی صوت در شبکه های اجتماعی اعلام کرد ارتش روسیه در حال ترک مواضع خود در شهر باخموت در شرق اوکراین است.

این در حالی است که وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرده بود همه حملات نیروهای مسلح اوکراین در امتداد ۹۵ کیلومتر خط مقدم در حومه شهر باخموت را دفع کرده است.

در شرایطی که وزارت دفاع روسیه گفته بود ارتش روسیه برای تقویت مواضع خود، نیروهایش را در شمال باخموت مستقر کرده است، پریگوژین از این اقدام تحت عنوان «فرار» یاد کرده است.

وی در اظهار نظری عجیب و مغایر با مواضع وزارت دفاع روسیه، گفت: ارتش روسیه مواضع خود در شمال و جنوب باخموت را ترک کرده است و جبهه باخموت از تمامی جناح های خط مقدم در حال اضمحلال است.

این شبه نظامی روس همچنین از استقرار نظامیان اوکراینی در مناطق تاکتیکی و بلندی های باخموت خبر داده است.

اوکراین امروز جمعه از پیشروی نیروهای این کشور در بخشی از باخموت خبر داد.

رئیس گروه شبه نظامی واگنر، وزارت دفاع روسیه را به پنهان کردن اطلاعات متهم و آنرا عامل تحقق یک تراژدی جهانی برای روسیه ارزیابی کرد.

پریگوژین گفت: ما باید هرچه زودتر دروغ گفتن را کنار بگذاریم.

خبرگزاری فرانسه، اظهارات رئیس گروه شبه نظامی واگنر را با رقابت وی با فرماندهان ارتش روسیه مرتبط دانست.

پریگوژین پیش از این نیز، فرماندهان و ژنرال های ارتش روسیه را دروغگو خطاب کرده و آنها را به ندادن مهمات به گروه واگنر متهم کرده بود.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

از برگزاری دور اول و دوم گفت‌ وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیری‌ها تا آخرین روزها و ساعت‌های سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی می‌کرد و کی‌یف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایت‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتش‌بس یک‌جانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانه‌های جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha