به گزارش جمعه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس" در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: تصمیم انگلیس برای ارسال موشکهای دوربرد موسوم به "طوفان سایه" به اوکراین, یک اقدام بسیار خصمانه دیگر از سوی لندن است که هدف آن افزایش بیشتر تسلیحات اوکراین و تشدید جدی تنشها در منطقه عملیات ویژه نظامی است.
این بیانیه افزود: انتقال سامانههای موشکی دوربرد با دقت بالا به رژیم کی یف به وضوح سطح بیسابقه دخالت انگلیس در درگیری اوکراین را تأیید میکند.
اوایل روز جمعه، سخنگوی کرملین گفت، روسیه "قطعا" برای ادامه ارائه تسلیحات از سوی غرب به اوکراین آماده است.
به گزارش ایرنا, ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین که به طور مرتب تلفنی با یکدیگر در تماس هستند، روز جمعه در ادامه رایزنیها پیرامون آخرین تحولات جنگ اوکراین، بر ادامه حمایتهای نظامی بینالمللی از جبهه کییف، تاکید کردند.
زلسنکی در این تماس تلفنی از ارسال موشکهای دوربرد انگلیس موسوم به «استورم شدو» (Storm Shadow) به اوکراین قدردانی کرد.
نخست وزیر انگلیس هم با تکرار موضع لندن عنوان کرد که این کشور به تلاش برای اطمینان از پیروزی اوکراین در برابر روسیه و رسیدن به آنچه صلح پایدار نامید، تلاش میکند.
بر اساس گزارشها، موشکهایی که انگلیس در اختیار اوکراین قرار داده، از قابلیت رادارگریزی برخوردار است. این موشکها ساخت مشترک انگلیس و فرانسه است و برد آن به بیش از ۲۵۰ کیلومتر (۱۵۵ مایل) میرسد.
سفیر روسیه در لندن، اقدام اخیر انگلیس را تنشزا توصیف و تصریح کرده است: ما کاملاً درک می کنیم که این کار عمداً انجام شده است تا کییف بتواند به شهرها و روستاهای روسیه از جمله کریمه حمله کند.
اندره کلین هشدار داد که دولت انگلیس در طولانی شدن مناقشه اوکراین و خونبارتر کردن آن نقش پیشرو دارد و مسئولیت تشدید بیشتر تنشها به طور کامل بر عهده این کشور است.
جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال گذشته (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
رئیس جمهور روسیه شهریور سال گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کییف اعلام آمادگی کرد و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی تحت القائات مقامهای جنگطلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.
نظر شما