۲۱ تیر ۱۴۰۲، ۹:۳۸
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85167322
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نیویورک تایمز: دولت بایدن مخفیانه ارسال موشک دوربرد  به اوکراین را بررسی می‌کند

 تهران-ایرنا- روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به تصمیم انگلیس و فرانسه برای ارسال موشک های دوربرد به اوکراین نوشت، دولت جو بایدن، به رغم خویشتنداری اولیه، مخفیانه ارسال موشک های دوربرد هدایت شونده موسوم به ATACMS را بررسی می کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نیویورک تایمز به نقل از یک مقام اروپایی و دو مقام آمریکایی که به دلیل صحبت از مسائل داخلی دولت آمریکا، خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: مذاکرات مخفیانه ای بر سر ارسال تعدادی از موشک های هدایت شونده زمین به زمین مطرح است که برای تهدیدهای امنیتی دیگر در نظر گرفته می شود.

نیویورک تایمز افزود: انگلیس، موشک های کروز دوربرد تحت عنوان استورم شَدو را در ماه مه (اردیبهشت) به اوکراین ارسال کرد و فرانسه روز سه شنبه همزمان با اجلاس سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، متعهد شد همین موشک ها را که در این کشور اسکالپ نامیده می شود، به اوکراین ارسال کند.

بر اساس این گزارش، اما آمریکا دستکم تا امروز درباره ارسال هر گونه سامانه موشکی تاکتیکی دوربرد موسوم به ATACMS که خود این کشور نیز ذخایر محدودی از آن را در اختیار دارد، مردد بوده است. این در حالیست که دولت بایدن تصدیق می کند که نیروهای کی یف از نظر دیگر مهمات در ضد حملات خود علیه روسیه بشدت دچار ضعف هستند.

اوکراین از مدتها قبل طمع مالکیت این نوع سامانه های موشکی را داشته است که بُردی حدود ۱۹۰ مایل دارد که حدود ۴۰ مایل بیشتر از موشک های ارائه شده از سوی فرانسه و انگلیس است.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) معتقد است که اوکراین در حال حاضر به سامانه های موشکی ATACMS نیاز ندارد. این نوع موشک ها می تواند به پشت مرزهای دشمن از جمله خاک روسیه و شبه جزیره کریمه برسد.

فرانسه هم مانند آمریکا، قبلا از ارائه موشک های دوربرد به اوکراین به دلیل نگرانی از احتمال استفاده از آنها در اهدافی در خاک روسیه و تشدید درگیری ها خودداری کرده بود. اما امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به تازگی گفت موشک اسکالپ را برای کمک به اوکراین در دفاع از خود ارسال می کند.

نیویورک تایمز در بخشی از گزارش خود نوشت: روند ضد حملات اوکراین پیشرفت کمی داشته است زیرا نیروهای اوکراینی در مقابل نیروهای روسی قرار گرفته اند که ماه ها در حال تقویت مواضع دفاعی خود بوده اند.

آمریکا پیشتر تمایلی به ارائه سلاح های پیشرفته به اوکراین نداشت که بخشی از آن به دلیل نگرانی دولت بایدن از تشدید درگیری ها بود و بعد از خویشتنداری در ارسال برخی سلاح ها، در نهایت با ارسال سامانه های دفاع هوایی پاتریوت، تانک آبرامز و مهمات خوشه ای موافقت کرد.

مقام های دفاعی آمریکا هشدار داده‌اند که زرادخانه ATACMS آنها به نسبت کوچک است و این موشک‌ها برای سایر اهداف جنگی پنتاگون، از جمله اهداف احتمالی در شبه جزیره کره، در نظر گرفته شده اند. سخنگوی بزرگ‌ترین پیمانکار صنایع جنگ‌افزاری جهان، لاکهید مارتین، روز سه شنبه گفت که از زمان توسعه این موشک در دهه ۱۹۸۰، تنها حدود ۴ هزار سامانه موشکی ATACMS ساخته شده است.

بلافاصله بعد از آغاز ضد حملات اوکراین، جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا به صورت رسمی از دولت بایدن خواستند «فورا» سامانه های ATACMS را به اوکراین ارسال کند. آنها در ارائه چنین درخواستی از این بهانه استفاده کردند که دیگر متحدان آمریکا تاکنون موشک های دوربرد را در اختیار اوکراین قرار داده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha