به گزارش ایرنا، در پی لغو قانون محدودیت مهاجرتی (سیاست اخراج مهاجران ) موسوم به عنوان ۴۲ که دولت دونالد ترامپ به بهانه اضطراری سلامتی در زمان همه گیری کرونا وضع شد، در ۱۱ ماه می امسال منقضی شد و دولت بایدن اقدامات قانونی گستردهتری را برای کاهش هجوم مهاجران اعلام کرد.
تئودوسو وارگاس، مهاجر هندوراسی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: من نمی توانم به کشورم بازگردم. از بازگشت به هندوراس هراس دارم، اگر بتوانم مدارک خود را ارائه دهم، معتقدم که آمریکا به من اجازه ورود خواهد داد.
دولت بایدن به مهاجران اجازه داده است تا از طریق یک نرم افزار تلفنی موسوم به CBP One درخواست خود را برای ورود به آمریکا ارائه دهند. با این حال، این برنامه با اشکالات گسترده مواجه شده است و حتی با افزایش ظرفیت مصاحبه های روزانه به یک هزار جلسه، این نرم افزار از دسترس خارج است.
راه دیگر ورود مهاجران از طریق، یک برنامه بشردوستانه است که به ۳۰ هزار مهاجر از کشورهای کوبای، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا که در آمریکا یک حامی دارند، اجازه می دهد هر ماه از طریق پرواز وارد آمریکا شوند.
وارگاس که نتوانسته است از طریق این نرم افزار یک زمان مصاحبه دریافت کند، نگران آینده خود و خانواده خود است.
وی که به همراه همسر و فرزند خود در مرز مکزیک و آمریکا قرار دارد به آسوشیتد پرس گفت: نمی توانم در مکزیک کار پیدا کنم. ممکن است مجبور شوم به هندوراس باز گردم. اما احتمالا کشته خواهم شد. نمی دانم، هیچ کاری از دستم بر نمی آید.
وکلای مهاجران اعلام کرده اند که مقامات آمریکایی درخواست مهاجران در مرز مکزیک و آمریکا برای ورود به خاک این کشور را رد می کنند.
بلین بوکی، وکیل مهاجرت گفت: به نظر می رسد در حال حاضر هیچ گزینه ای برای مردم وجود ندارد که بتوانند از طریق برنامه CBP وقت ملاقات گرفته و درخواست پناهندگی کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، کورال ریورا، مهاجر مکزیکی که هشت ماهه باردار است و خانوادهاش توسط اعضای باند مواد مخدر تهدید شده است، گفت که او به مدت دو ماه در تلاش است تا با استفاده از CBP One یک وقت ملاقات بدست آورد. او اخیراً تلاش کرد به یک گذرگاه مرزی برود، اما مقامات مکزیکی جلوی او را گرفتند.
بر اساس داده های گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، در ماه های ژانویه تا آوریل، بیش از ۷۹ هزار مهاجر با استفاده از نرم افزار CBP One وقت ملاقات بدست آورده اند.
بایدن نزدیک به ۲ سال پس از پایان طولانیترین جنگ آمریکا در افغانستان روز یادبود را گرامی داشت
جو بایدن رییس جمهور آمریکا روز دوشنبه روز یادبود سربازان کشته شده آمریکایی را با گذاشتن تاج گل در گورستان ملی آرلینگتون گرامی داشت و فداکاری نیروهای آمریکایی در جنگ و کشته شدن آنها در راه کشور خود را ستود.
در مراسم صد و پنجاه و پنجمین روز یادبود ملی آمریکا, جیل بایدن همسر رییس جمهور، کامالا هریس، معاون بایدن و داگلاس امهوف، همسر هریس، همراه بایدن بودند.
روز یادبود در آمریکا در روز دوشنبه که تعطیل رسمی است یک روز پس تواق بایدن و کوین مک کارتی، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا بر سر افزایش سقف بدهی دولت آمریکا اتفاق می افتد.
آنچه نشان می دهد این توافق هزینه های غیردفاعی دولت آمریکا را در سال مالی ۲۰۲۴ تقریباً ثابت نگه می دارد و در سال بعد آن را ۱ درصد افزایش می دهد. این توافق همچنین اجازه رشد ۳ درصدی هزینه های دفاعی آمریکا در سال مالی ۲۰۲۴ به ۸۸۶ میلیارد دلار و سپس ۱ درصد دیگر در سال مالی ۲۰۲۵ به ۸۹۵ میلیارد دلار را می دهد.
بایدن از اینکه دولت دموکرات او پس از دو دهه جنگ در افغانستان و عراق در زمانی فرماندهی ارتش آمریکا را بر عهده دارد که صلح نسبی برقرار است, خوشحال است.
نزدیک به ۲۱ ماه از پایان طولانی ترین جنگ آمریکا در افغانستان توسط بایدن می گذرد. بایدن به وعده انتخاباتی خود مبنی بر پایان دادن به یک "جنگ ابدی" ۲۰ ساله که به قیمت جان بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ نظامی آمریکایی تمام شد، عمل کرد.
با این حال، جنگ در افغانستان در ماه اوت ۲۰۲۱ به شکلی مرگبار و پر هرج و مرج به پایان رسید و منتقدان عملکرد دولت بایدن در مورد تخلیه حدود ۱۲۰ هزار شهروند آمریکایی، افغان و دیگران را ضعیف دانسته و از آن انتقادات گسترده ای کرده اند.
دولت بایدن ماه گذشته گزارشی از آخرین روزهای جنگ منتشر کرد و در آن عمدتاً دونالد ترامپ، رئیسجمهور جمهوری خواه سابق آمریکا را مقصر دانست و تاکید کرد که بایدن بهشدت تحت تأثیر تصمیمهای ترامپ بوده است.
آمریکا اکنون رهبری ائتلافی از متحدان خود در ارائه ده ها میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی به اوکراین را بر عهده دارد و تلاش می کند تا حمله روسیه به اوکراین که به نظر می رسد پایانی ندارد را دفع کند.
بایدن در حالی که به صراحتا اعلام کرده تمایلی به ورود نیروهای آمریکایی به این جنگ ندارد، تاکید کرده است که تلاش روسیه برای تصرف سرزمینها با هنجارهای بینالمللی مغایر است و به اوکراین توپخانه، تانک و پهپاد ارسال کرده و اخیراً با آموزش خلبانان اوکراینی بر روی جنگنده های اف ۱۶ امریکایی موافقت کرده است.
نظر شما