محمدحسین واحدیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به انعقاد قرارداد طرح جامع پسماند شهرکرد افزود: پرداخت قدرالسهم متولیان مرتبط با بخش پسماند به همکاری کارگروه شهرستانی و استانی پسماند نیاز دارد.
واحدیان به مشکلات فراوان کارخانه بازیافت شهرکرد اشاره و تصریح کرد: واگذاری زمین این مجموعه به بخش خصوصی از ابتدا اشتباه بود و باید این زمین به شهرداری واگذار و یا بهصورت سهجانبه عملیاتی میشد.
وی با اشاره به استقرار تعدادی دستگاه از سوی سرمایهگذار بخش خصوصی در این مجموعه یادآور شد: شهرداری شهرکرد پیشنهاد کرده است تا این دستگاهها را به قیمت کارشناسی خریداری و زمین مورد نظر را به این شهرداری واگذار کنند.
شهردار شهرکرد اظهار داشت: پس از آن شهرداری میتواند زمین و دستگاههای مورد نظر را بهعنوان آورده محاسبه کند و با سرمایهگذار بخش خصوصی برای فعال شدن و توسعه کارخانه بازیافت از طریق مشارکت بی. اُ. تی. (BOT) اقدام کند.
وی با اشاره به شروع طرح تفکیک از مبدأ جمعآوری زباله در شهرکرد گفت: در این راستا هشت کانکس در نقاط مختلف شهر مستقر شده است اما هنوز مشکلاتی وجود دارد که بهزودی رفع خواهد شد.
واحدیان به لزوم جلوگیری از فعالیت زبالهگردها و تعطیل کردن و ساماندهی انبارهای ضایعات اشاره و تاکید کرد: هماکنون آموزش و فرهنگسازی طرح تفکیک از مبدأ جمعآوری زباله در دستور کار شهرداری قرار دارد.
وی با اشاره به تولید روزانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ تُن انواع زباله در شهرکرد افزود: از این میزان ۷۰ درصد زبالههای تَر و ۳۰ درصد زبالههای خشک است.
شهردار شهرکرد توجیه اقتصادی تولید کود کمپوست از زباله را نیازمند روزانه حداقل ۳۵۰ تا ۴۰۰ تُن زباله اعلام و تصریح کرد: بههمین علت برخی شهرهای بزرگ در کشور از شهرهای دیگر زباله خرید میکنند تا به توجیه اقتصادی برسند.
واحدیان یادآور شد: در همین راستا خرید زباله از شهرها و روستاهای اطراف با هدف تولید کود کمپوست در طرح جامع پسماند شهرکرد بررسی میشود.
به گزارش ایرنا، شهرکرد بهعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما