مسعود عبدالوند در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: یارانه کتاب باید همانند یارانه نان و معیشت بین مردم تقسیم شود و مردم باید بدانند که مطالعه کنند. اینجاست که مسلمان بودن و ایرانی بودنمان یادمان نمیرود.
وی با بیان این که ایرانیها از زمان ایران باستان به دنبال علماندوزی و دانستن بودند، گفت: در سالهای گذشته مردم با جنب و جوش، عشق و انگیزه بیشتر به نمایشگاه کتاب میآمدند، ولی در سالهای اخیر بویژه امسال از این جنب و جوش به دلایلی کاسته شده است.
قیمت کتابهای تخصصی خیلی گران است، انسانهای دانشمند توان مالی محدودی دارندعبدالوند ادامه داد: قیمت کتابهای تخصصی خیلی گران است. انسانهای دانشمند توان مالی محدودی دارند و علاقمند به خرید کتابهای مورد علاقه و نیاز خود هستند و لازم است بیشتر از نظر رفاهی، مالی و اقتصادی به خرید کتاب رسیدگی شود.
وی با بیان این که اگر نتوانیم فرهنگ کتابخوانی داشته باشیم چگونه میتوانیم از تکنولوژیها استفاده کنیم؟ گفت: باید در همه مسائل فرهنگسازی شود. به گفته آنتونی کوئین نویسندگی و بازیگری از کار در معدن هم سختتر است. باید به همه مردم بن کتاب داده و رفاه لازم ایجاد شود تا انگیزه مردم را نسبت به کتابخوانی کم کنیم.
این نویسنده و شاعر ادامه داد: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در تمام ابعاد موفقیت داشتیم. اگر چه تورم، ترمزی شده اما مردم ما عاشق کتاب و سرزمین خود و دانستن هستند.
ناشران ما باید به کتابهای تاریخی، شاهنامه و کتابهای ادبی بیشتر بپردازند
عبدالوند افزود: ناشران ما باید به کتابهای تاریخی، شاهنامه و کتابهای ادبی بیشتر بپردازند چرا که علم دوستی ایرانیان ریشه در همین نگاه و نگرش فکری و اندیشه ما در رابطه با کتاب خواندن دارد.
ایرانیان ۷ خط را اختراع کردند که این مساله به فهم ایرانیان در کتابخوانی و علم اندوزی برمیگرددوی خاطرنشان کرد: ایرانیان ۷ خط را اختراع کردند که این مساله به فهم ایرانیان در کتابخوانی و علم اندوزی برمیگردد و به جرات می توان گفت که ایران، کشور مفاخر خیزی است و ایرانیان مصدر علوم پایه در جهان بودند.
عبدالوند افزود: همه اینها به کتابخوانی ایرانیان برمی گردد و اگر کتابخوانی و مطالعه نباشد و این فرهنگ و علم را پیدا نکنیم در محیط شهری نمیتوانیم موفق شویم.
وی افزود: محیط زیست ما به علم و مطالعه تبدیل می شود. استفاده از تمام فناوریها به فرهنگی که در این کتاب ها آموختیم، ایرانی بودن ما و به کتابهای تاریخی برمیگردد.
این محقق و پژوهشگر با بیان این که ایران ۱۰ برابر جهان دانشمند دارد، اظهار داشت: موسیقی و تاریخ جهان برگرفته از امپراطوری بزرگ ایرانی است و این امانت امروز به ما رسیده است. پیامبر ما پیامبر عشق و مهربانی و تمام صحبت ها و گفتمان مبارک ایشان از عشق، مهربانی، انسانیت و مهر بوده است.
قبل از این که علیوار زندگی کنیم باید علیوار مطالعه داشته باشیم
وی تاکید کرد: ما قبل از این که علیوار زندگی کنیم باید علیوار مطالعه داشته باشیم. باید علی وار نگرشمان به انسانها، درباره هنر، فرهنگ، اندیشه، احترام به تمام ادیان و گفتمانها مثبت باشد.
این نویسنده میگوید: کتاب ریشه فهم انسان و برگرفته از همه چیز است. عصاره دانایی یک انسان دانشمند در تجربیاتش است که می نویسد و ما میتوانیم آن را سرمشق خود قرار دهیم. کتاب یعنی راه، نور، عشق و انسانیت.
نمایشگاه امسال کتاب را نمایشگاه پرباری میبینم اما ناشران ما باید ببینند که مشکلات جوانان ما چیست و آن را در کتابها بیاورندوی گفت: نمایشگاه امسال کتاب را نمایشگاه پرباری میبینم اما ناشران ما باید ببینند که مشکلات جوانان ما چیست و آن را در کتابها بیاورند.
عبدالوند تاکید کرد: ما باید از تاریخ عبرت بگیریم. اول باید بدانیم که چیستیم و کیستیم. بچههای ما باید با کتابهای ایرانی اسلامی بزرگ شوند. از این کتابهاست که سردار سلیمانی بزرگ میشود و در جهان قد میکشد و دشمن او هم از سردار به عنوان ژنرال قرن یاد میکند.
وی افزود: هر آنچه ایرانیان داشتند از علم و آموختن بوده و از چهرههای بینالمللی ایرانی در آن سوی مرزها به نیکی یاد شده است. مادران ایرانی با کتاب عجین، اهل مطالعه و خواندن بودند و امید است نظام نسبت به دانشمندان و مفاخر نگاه مثبت داشه باشد.
نظر شما