محمدعلی حسین پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هنوز فرصت بیمه دام در استان وجود دارد و از دامداران می خواهیم نسبت به این موضوع مهم اقدام کنند.
وی با بیان اینکه پوشش بیمه دام در این استان نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۲ درصد کاهش یافته است تصریح کرد: بیشتر دام منطقه در ۲ ماه ابتدایی سال بیمه می شود.
معاون خدمات بیمهای مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان شمالی یکی از دلایل استقبال کم دامپروران نسبت به فرایندهای بیمه ای را مشکلات اقتصادی و کاهش درآمد دانست و افزود: خشکسالی، کاهش بارندگی و فقر مراتع درآمد دامداران را کاهش داده است.
وی اظهار کرد: دامداران تلاش می کنند تا خوراک مورد نیاز دام را تامین کنند و بیمه در اولویت های دیگر قرار دارد.
حسین پور با بیان اینکه دامداران پارسال ۴۲۴ هزار راس دام خود را بیمه کرده بودند ادامه داد: از مجموع این میزان ۷۰۰ راس در حوادث مختلف تلف شده بود که ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال غرامت از بیمه کشاورزی دریافت کردند.
وی گفت: از دامپروران می خواهیم که دست کم بیمه پایه را داشته باشند تا در صورت ایجاد حوادث، بخشی از خسارت به آنان پرداخت شود.
پرداخت ۴۰۲ میلیارد ریال غرامت
معاون خدمات بیمهای مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان شمالی یادآور شد: ۴۰۲ میلیارد ریال غرامت بیمه محصولات کشاورزی و دامی در سال زراعی گذشته (مهر ۱۴۰۰ تا مهر۱۴۰۱) در این استان پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: ۲۴۰ میلیارد ریال از این خسارت مربوط به زراعت، ۷۷ میلیارد ریال بخش باغی، ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال در بخش گیاهان دارویی، ۱۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال طیور و ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال در بخش دام و مابقی سایر بخش ها بوده است.
خراسان شمالی قطب دامداری و دامپروری کشور است و در این استان ۲ میلیون و ۳۶ هزار راس دام سبک شامل یک میلیون و ۷۲۳ هزار راس گوسفند، حدود ۳۱۳ هزار راس بز و ۸۱ هزار و ۸۸۰ راس گاو و گوساله، ۲ هزار ۳۵۰ نفر شتر و در مجموع ۸۴ هزار و ۲۳۰ راس دام سنگین و در مجموع حدود سه میلیون واحد دامی در استان نگهداری و پرورش داده می شود.
۴۴ درصد از جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما