پوشش بیمه‌ای کشتزارهای خراسان شمالی یک و نیم برابر افزایش یافت

بجنورد- ایرنا- معاون خدمات بیمه‌ای مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان شمالی گفت: پوشش بیمه‌ای کشتزارهای خراسان شمالی در سال زراعی جاری در مقایسه با سال گذشته یک و نیم برابر افزایش یافت و به ۴۵ هزار هکتار رسید.

محمد علی حسین پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در سال زراعی جاری تاکنون ۴۵ هزار هکتار از اراضی زراعی این استان زیر پوشش بیمه قرار گرفته است در حالی که در سال زراعی گذشته ۲۹ هزار هکتار از این اراضی بیمه شده بود.

وی افزود: در سال زراعی گذشته کشاورزان این استان ۲۸ میلیارد ریال بابت حق بیمه پرداخت کرده بودند که سطح وسیعی نیز از این اراضی تحت تاثیر خشکسالی و سایر حوادث قرار گرفت و دچار آسیب شد که این بانک ۲۶۵ میلیارد ریال بابت غرامت به آنان پرداخت کرد.

حسین پور اظهار داشت: در سال زراعی گذشته ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار از سطح باغ های این استان نیز زیر پوشش خدمات بیمه ای قرار گرفت که باغ داران ۵۵ میلیارد ریال بابت حق بیمه پرداخت کرده بودند اما بعد از وقوع حوادث طبیعی این بانک ۱۴۱ میلیارد ریال بابت جبران خسارت از ناحیه سرمازدگی و سایر موارد به تولید کننده ها پرداخت کرد.

وی افزود: کشاورزان این استان در سال زراعی جاری پنج هزار هکتار از باغ های خود را بیمه کرده اند.

معاون خدمات بیمه ای مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سال گذشته ۶۵۰ هزار راس دام ، ۱۰ میلیون قطعه طیور و یک میلیون قطعه انواع آبزیان نیز زیر پوشش خدمات بیمه ای قرار گرفتند.

حسین پور افزود: در مجموع در سال گذشته ۱۳۷ میلیارد ریال بابت حق بیمه توسط کشاورزان واریز شده بود اما ۴۴۰ میلیارد ریال غرامت به آنان  پرداخت شد.

وی گفت: دامداران این استان در سال زراعی جاری تاکنون ۳۰۰ هزار راس دام خود را بیمه کرده اند که با کوچ عشایر به سمت ییلاقات این استان امید است که تعداد بیشتری از دام های این قشر زیر پوشش بیمه قرار گیرد که برآورد می شود این آمار به بیش از ۷۰۰ هزار راس برسد.

وی افزود: بیمه بخش طیور نیز اجباری است و  هر ساله تمامی واحدهای مرغداری زیر پوشش بیمه قرار می گیرند.

معاون خدمات بیمه ای مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه بیمه محصولات کشاورزی با بیمه تجاری متفاوت است، اظهار داشت: پرداخت حق بیمه ها در این حوزه نسبت به سایر حوزه ها کم است به همین دلیل نیز در بیمه کشاورزی پس از حادث شدن خسارت مبلغی به تولید کننده ها اختصاص می یابد که آنان را راضی نمی کند چرا که بیشتر غرامت هزینه ها به آنان پرداخت می شود.

حسین پور افزود: در هر قسمتی که میزان تعرفه و تعهدات بالا باشد استقبال کشاورزان نیز بیشتر می شود.

وی اظهار داشت: هم اکنون سیاست دولت در راستای حمایت از محصولات مهم و استراتژیک همچون گندم و دانه های روغنی است که تلاش می شود پوشش بیمه ای در این محصولات نیز مناسب تر شود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی  و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی  محسوب می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha