به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، روز پنجم نمایشگاه، حال و هوا کمی فرق داشت، سخت گیرانه تر شدن پروتکل های امنیتی نشان میداد میهمان رده بالا داریم، وارد شبستان که شدیم، همه به هم می گفتند: «آقا تشریف آورده اند و در حال بازدید هستند».
بعد از سه سال کرونایی چشم انتظاری ها به سرآمد، پنجمین روز نمایشگاه؛ رهبر معظم انقلاب امروز از همان ابتدای صبح به مصلای امام خمینی (ره) آمدند، غرفه ها را بازدید و با ناشران و نویسندگان درباره کتابهایشان صحبت کردند.
بازدیدی سه ساعته، همه قفسه ها را، هر موضوعی را با دقت نگاه کردند، نکاتی را به ناشران و همراهان از جمله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توصیه می کردند.
اسماعیلی چند ساعت بعد در توییتی نوشت: هیچ نقطه ای در دنیا را نمی توان پیدا کرد که بالاترین رکن اش مانند رهبر عزیزمان آشنا به کتاب و در یک کلام ادیبی به تمام معنا باشد. خدا را شاکرم که امروز و پس از چند سال حضور نیافتن رهبر عزیزمان در نمایشگاه کتاب، امسال ما و اصحاب فرهنگ میزبان ولی امرمان بودیم.
بی شک دستورات، نکات دقیق و موشکافانه معظم له در حوزه نشر مکتوب چراغ راه ما برای تمامی رفتارهای وزارتخانه در این حوزه خواهد بود. ما هم پیگیر شدیم، در تصاویر دختر جوانی به رهبر انقلاب کتابی را نشان می دهد و توضیحاتی هم ارائه میکند، به غرفه نشر معارف رفتیم، مریم نقاشان نویسنده کتاب قاره سبز بود، او تحصیلکرده اروپاست و جزو هفت بانوی سخنران در روز زن است، در آن دیدار به ایشان گفته بود دو سوغات از فرنگ آورده است، گستره حقوق حکومتی را همان جلسه به رهبری تقدیم کرده بود؛ اما امروز کتاب دوم که خاطرات اروپاست و مخاطبش مردم است را در این نمایشگاه ارائه کردم.
نقاشان میگوید به رهبر انقلاب گفتم «این همان کتابی است که آن روز قولش را دادم، در راستای جهاد تبیین است، درباره ارزشها و ضد ارزش ها که نمی دانیم خاستگاهشان کجاست، امضا کردم و تقدیم کردم» ایشان هم گفتند «صحبت های شما یادم هست».
مسعود پیرمرادیان مدیر مسوول دفتر نشر معارف می گوید: در بازدید آقا از غرفه، «ستارهها چیدنی نیستند» به قلم محمدعلی حبیباللهیان، «سواد مطالبه» نوشته محسن مهدیان و «داعشیهای کراواتی» نوشته سیدهاشم میرلوحی را معرفی کردم، اینها کتابهایی مرتبط با جهاد تبیین هستند، کتاب «خود خدا» با موضوع رضاشاه و «خدازاده» به موضوع مقابله با تطهیر پهلوی و «صعود ۴۰ ساله» با موضوع دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران نیز از دیگر آثاری بود که نظر رهبری را به خود جلب کرد و درباره مؤلف آنها از ما پرسیدند.
در میان همه غرفه های نامدار از صدرا و هرمس، بوستان کتاب و آستان قدس، کانون اندیشه جوان، فرهنگ معاصر، که رهبری بازدید کردند، یک غرفه کوچک تر هم بود که ایشان مورد توجه قرار داده بودند، انتشارات سدید بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)؛ درودی مسئول این انتشارات که همچنان ذوق دیدار با رهبر انقلاب در چشمانش موج می زد گفت:حضرت آقا خیلی به ما عنایت داشتند، درباره کتاب «روایت مطهر» از ما توضیح خواستند، من هم عرض کردم این کتاب در چهار جلد است بر اساس اندیشه های شهید مطهری است، خیلی ما را تشویق کردند و تاکید کردند که بسیج باید پرچمدار نشر این نوع کتاب ها باشد و روحیه مضاعف و قوت قلب دادند.
مرتضی کاردر مسئول نشر هرمس از توجه و علاقه رهبر به ادبیات کلاسیک فرانسه گفت، و اینکه از کیفیت ترجمه آثار ویکتور هوگو سوال کردند، که توضیح دادم که با دقت کامل این آثار را ترجمه می کنیم. و گزارش دادم که ترجمه آثار کامل هوگو در دستور کار انتشارات است.
نظر شما