به گزارش ایرنا، گیلان علاوه بر گردشگری استانی مولد تولیدات کشاورزی است که آئین شکرانه هر کدامشان بزمی است که عطر هر یک به وسعت ایران میگسترد و هر بار بهانهای را برای سفر به این استان فراهم میآورد و این بار در ۲۱ اردیبهشتماه گردشگران به لنگرود، شهر ماهی و مرکبات دعوت شدند تا جشن برداشت شکوفههای بهار نارنج از ۱۱ هزار و ۳۲۳ هکتار از باغات نارنج استان را در روستای کومله این شهرستان ساز کنند.
بیشترین شکوفههای بهار نارنج در شهرستانهای رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش تولید میشود و اینک ثبت ملی جشنواره بهارنارنج با شماره ۱۰۵۸ در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده است و در این میان این جشنواره بهار نارنج از پرمخاطبترین برنامههای کشور با بیش از ۱۰ هزار نفر بازدید روزانه در طی سه روز اعلام شده است.
قدردانی از شهردار و فرماندار لنگرود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان از فرماندار شهرستان لنگرود، شهردار و شورای اسلامی شهر کومله برای ثبت رویداد بهارنارنج تقدیر و تشکر کرد.
در این پیام قدردانی ذکر شده است: با عنایت به ثبت رویداد بهار نارنج در فهرست آثار ملی و نقش اینگونه مراسم و جشنوارهها در ساماندهی زمان و مکان سفر و به دنبال آن رونق اقتصاد گردشگری منطقه، جشنواره بهار نارنج در سه روز از بیستم تا بیست و دوم اردیبهشت ماه سال جاری در شهر کومله برگزار شد.
این مراسم با مشارکت و تلاش فراوان شهردار و اعضاء شورای شهر کومله با بیش از ۱۰ هزار نفر بازدید کننده روزانه برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ضمن قدردانی از مردم، فرماندار و شهردار و شورای اسلامی شهر کومله و مسئولان دستگاههای اجرایی، ثبت و رونمایی از این اثر ملی را به مردم استان، شهرستان و منطقه تبریک گفت و بر نقش موثر این رویدادها در رونق گردشگری داخلی تاکید کرد.
برخی مورخان مانند عبدالحسین سعیدیان در کتاب "سرزمین و مردم ایران" درباره لنگرود می نویسد" لنگرود از شهرهای استان گیلان و یکی از شهرهای زیبای ایران با پلی آجری، شیب دوچشمه ای و خانه های سفالی است" رودخانه لنگرود ۲۷ متر پهنا دارد پلی آجری و شگفت انگیز با ۲ طاق برآمده برروی آن دیده می شود که بنام حاجی آقا پرد(پل) معروف است.
شاید این نام از نام حاجی آقابزرگ منجمباشی بر این پل نهاده شد و به ۲ دلیل این شهر را لنگرود گفتهاند: نخست اینکه لنگرود در ابتدا لنگرگاه بود و دیگر نام رودخانه ای است که از میان شهر می گذرد و به دریا ی خزر می ریزد در گذشته کرجی ها می آمدند و درآن بارگیری می کردند.
پیشترها و شاید همیشه پل خشتی لنگرود بنام حاجی آقا پرد(پل) نمادی بارزی از جاذبه های گردشگری شهرستان لنگرود در شرق گیلان بوده و هست اما اینک نمی توان از عطر بهار نارنج و هیزم برای پخت نان تازه و محلی از جاده های کومله، ملاط و منطقه ییلاقی لیلاکوه گذشت بطوریکه نهمین جشنواره بهار نارنج گیلان در کومله و در میان سور و سات مردم محلی و هلهله گردشگران پایان یافت.
جشنواره های بومی ظرفیتی برای رونق صنایع دستی و گردشگری توامان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان بیان کرد : با توجه به فروش ۱۵ میلیارد ریالی تولیدات صنایع دستی، هنرهای سنتی و سوغات در جشنواره یاد شده، تلاش می شود تا سرمایهگذاری و برنامهریزی بیشتری برای جشنوارهها در استان صورت گیرد.
ولی جهانی با بیان اینکه دومین جشنواره آلوچه با همکاری بخشداری، شهرداری و شورای شهر گوراب زرمیخ، اداره میراثفرهنگی و فرمانداری صومعهسرا روز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ از ساعت ۱۵ الی ۲۰ به همراه برنامههای بومی و محلی در پارک ساحلی شهر گوراب زرمیخ برگزار می شود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هدف از برگزاری این جشنواره رونق اقتصادی و حفظ مشاغل خانگی و زنجیره ارزش در حوزه اقتصاد است که موجب توسعه اشتغالزایی می شود.
هلهلهای برای عطر بهار نارنجهای گیلان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان گفت: ثبت رویدادهای ملی در تقویم رویدادهای کشور نقش اساسی در توزیع متوازن سفر داشته و در ساماندهی سفر از نظر زمان و مکان اهمیت فراوانی دارد.
جهانی یادآور شد: در سال گذشته با برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه، همایش، نمایشگاه و جشنوارههای متنوع در سطح کشور از برترین استانهای کشور در این زمینه بوده است که در سال جدید این رویه با برنامهریزی دقیقتر در دستور کار این ادارهکل قرار دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان افزود: جشنواره ها و اجرای بیش از ۲۰۰ برنامه متنوع توسط ادارهکل با همکاری بخشهای گوناگون باعث ماندگاری بیش از ۱۷ میلیون نفر شب مسافر و گردشگر ورودی به استان شدکه ماندگاری سفر را بیش از ۱۳۰ درصد افزایش داد.
بیش از۲۷ هزار هنرمند صنایعدستی در۴۲ رشته مختلف برای تولید محصولات هنرهای سنتی گیلان مشغول به فعالیت هستند و هفت شهر و روستای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایعدستی معرفی شدهاند و اینک رشت با هفت رشته بسیار فعال شامل؛ خراطی، رشتی دوزی، معرق، منبت، البسه محلی، چرم و سفال نامزد دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی شده و ارزیابان یونسکو طی یک سفر سه روزه برای بررسی دقیق موضوع در اسفند ماه سال گذشته به گیلان سفر کردند.
نظر شما