رهام باقر پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان کمربند حفاظتی با اعتباری بیش از چهار میلیارد ریال در مرز اراضی ملی با مستثنیات کشاورزان در مناطق مختلف استان اجرا می شود.
وی بیان کرد: طرح کمربند حفاظتی به وسیله نصب بنچ مارک ها (ستون های بتنی) و ایجاد نهالکاری اجرا می شود و با این کار مرز بین اراضی ملی و مستثنیات مردم مشخص میشود.
باقر پور اظهار کرد: تاکنون طرح کمربند حفاظتی در ۲۴۰ کیلومتر از عرصههای منابع طبیعی استان اجرا شده است.
وی ابراز کرد: تیمهای منابع طبیعی با قرار دادن ستونهایی (بنچمارک) بین اراضی ملی و مردمی آنها را تفکیک کرده تا از دست اندازی و تجاوز و تعرض متخلفان به اراضی ملی جلوگیری کند.
باقر پور مهمترین هدف از اجرای طرح کمربند حفاظتی را سهولت در امر پایش، حفاظت و حراست از اراضی منابع طبیعی و جلوگیری از تخلف و تصرفهای اراضی ملی از سوی افراد سودجو و فرصت طلب عنوان کرد.
توزیع ۹۰ آبگرمکن خورشیدی در مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی با اعتباری بیش از ۱۵ میلیارد ریال از اعتبارات ملی از سوی این اداره کل امسال خریداری و بین بهرهبرداران عرصههای منابع طبیعی در مناطق روستایی این استان توزیع شد.
باقر پور تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده تاکنون بیش از یکهزارو ۵۰۰ آبگرمکن خورشیدی در منازل روستاهای مناطق جنگلی استان توزیع و نصب شده است.
وی اظهار کرد: آبگرمکنهای خورشیدی به صورت رایگان با هدف جایگزینی سوخت فسیلی، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و قطع درختان جنگلی و کمک به معیشت ساکنان حاشیه اراضی ملی در روستاهای فاقد گاز طبیعی توزیع شده است.
باقر پور با اشاره به اینکه نصب پنل های خورشیدی در مناطق عشایری و روستایی راهکاری مناسب برای جلوگیری از قطع درختان است، تاکید کرد نصب این آبگرمکن ها تا حدود ۳۵ درصد از قطع درختان در مناطق روستایی جنگلی استان جلوگیری کرده است.
وی افزود: امروزه یکی از چالش هایی که منابع طبیعی را بطور جدی مورد تهدید قرار می دهد بحث سوخت در مناطق روستایی و عشایری واقع شده در جنگلهاست.
باقرپور گفت: در مناطق که کمبود سوخت های فسیلی وجود دارد مردم به منظور تامین سوخت برای گرمایش، پخت و پز و بهداشت از هیزم استفاده که این طرح نقش مهمی در حفاظت از جنگلهای این مناطق دارد.
جنگل های کهگیلویه و بویراحمد که جزئی از منطقه زاگرس محسوب می شود، ۸۰۰ هزار هکتار جنگل مساحت دارد و بر اساس گزارش ها از وسعت ۶ میلیون هکتاری جنگلهای منطقه زاگرس به دلایل مختلف یک میلیون هکتار آن از بین رفته است.
نظر شما