فعالان اقتصادی خراسان رضوی و ختلان تاجیکستان تفاهمنامه همکاری امضا کردند

مشهد- ایرنا- روسای اتاق‌های بازرگانی خراسان رضوی و ولایت ختلان کشور تاجیکستان روز چهارشنبه طی مراسمی با حضور استانداران این دو منطقه، در محل اتاق بازرگانی مشهد تفاهم‌نامه مشترک همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استاندار خراسان رضوی در مراسم امضای تفاهم‌نامه مزبور که در همایش مشترک کارآفرینان ایران و تاجیکستان اجرا شد، گفت: امضای تفاهم نامه بین خراسان رضوی و ختلان تاجیکستان، حرکتی در جهت جریان اقتصادی در استان است که باید راهبری آن در دست بخش خصوصی باشد.

یعقوبعلی نظری افزود: بعد از سفرهای روسای جمهور ایران و تاجیکستان به کشورهای همدیگر، فضا برای توسعه روابط دو کشور فراهم شد و خراسان رضوی از این فرصت بهره گرفت و تلاش ویژه ای در برقراری روابط استانی با ولایت ختلان آن کشور انجام داد.

به گفته وی، خوشبختانه این دو استان از ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و اقتصادی مشترکی برخوردار هستند و ما در تلاش هستیم با کمک مسوولان و کارآفرینان آن استان این مزیتها و ظرفیتها را افزایش دهیم.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: یکی از ظرفیتها و مزیتهای ویژه در خراسان رضوی وجود بارگاه منور امام رضا(ع) است که همه کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه به این امام ارادات ویژه ای دارند، نزدیکی خراسان رضوی نیز به تاجیکستان از دیگر امتیازهای ویژه این استان در توسعه روابط ایران با تاجیکستان است.

وی محصولات کشاورزی، توانمندی ساخت ماشین آلات صنعتی، دانش پزشکی و مراکز درمانی ویژه و مزیتهای ترانزیتی را از دیگر امتیازهای این استان در توسعه روابط با کشور تاجیکستان برشمرد و گفت: این ظرفیتها و توانمندیها می تواند در اختیار استان ختلان قرار گیرد.

نظری اظهار امیدواری کرد که هر دو کشور تاجیکستان و ایران بویژه دو استان خراسان رضوی و ختلان با توسعه روابط و اسنادی که رد و بدل می کنند، ظرفیتها و مزیتهای خود را عملیاتی کرده و بخشهای خصوصی دو کشور بتوانند تفاهم نامه ای مشترک به امضا رسانده و عملیاتی کنند.

گسترش روابط با تاجیکستان هدف‌گذاری شده است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: روابط بین فعالان اقتصادی این استان و ولایت ختلان بسیار نزدیک است و اتاق بازرگانی خراسان رضوی هم افزایی روابط با کشور برادر و دوست تاجیکستان که نتیجه آن بهبود روابط دو ملت است را هدف‌گذاری کرده است.

محمد رضا توکلی زاده اظهار داشت: حجم مبادلات و صادرات و واردات بین دو کشور ایران و تاجیکستان در سالهای گذشته ناچیز بوده است، به طوریکه حجم صادرات ایران به آن کشور در سال ۱۷۰ میلیون دلار و حجم واردات سالانه از آن کشور ۸۰ میلیون دلار می رسید، امید است بتوان مبادلات اقتصادی دو کشور را افزایش داد.

رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: ایران از قابلیتهای اقتصادی و فرهنگی زیادی برخوردار است و فعالان اقتصادی و فرهنگی تاجیکستان هم از این ظرفیت برخوردار هستند تا بتواند خیلی از توانمندیهای نقاط دیگر دنیا را به کشور خود بیاورد، توانمندیهای فرهنگی و تاریخی مشترک بین دو کشور در حدی است که می توانیم به آن افتخار کنیم و زمینه ساز توسعه روابط و هم افزایی آنان شود.

وی خاطر نشان کرد: زمانی تاجیکستان واردکننده سیمان بود و فعالان اقتصادی ایران نیز درصدد برآمدند که در آن کشور کارخانه سیمان راه اندازی کنند، اما اکنون این کشور به یکی از صادرکنندگان سیمان در دنیا تبدیل شده است.

توکلی زاده با اشاره به بازارهای مشترک بین ایران و تاجیکستان افزود: امیدواریم فعالان اقتصادی دو کشور به نحوی در بازارهای مشترک خود رفتار کنند که هر دو منتفع شده و صدمه ای به همدیگر نزنند.

فضای مناسب ختلان برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی

رییس ولایت ختلان تاجیکستان نیز در این همایش گفت: برگزاری چنین همایش‌هایی برای توسعه روابط و رشد اقتصادی ناشی از آن تاثیر زیادی دارد و بر ضرورت تقویت همکاری‌های دو کشور تاکید می‌کند.

دولتعلی سعید بیان کرد: اقتصاد تاجیکستان از زمان استقلال این کشور و وحدت ملی در سال ۱۹۹۷، با اتکا و تلاش‌های دولت، دگرگون شد و در این مدت توانسته‌ایم تمام استاندارهای خود را با استانداردهای بین‌المللی منطبق سازیم و با دولت‌های همسایه و جهان مناسبات مختلفی را برقرار کردیم و شاهد رشد اقتصاد ملی در تاجیکستان باشیم.

استاندار ولایت ختلان، ضمن دعوت از شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در ‌ختلان گفت: فضای بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری در ختلان وجود دارد که باعث ترغیب حضور شرکت‌های دیگر کشورها در این استان شده است.

به گفته وی، امروز فضای سرمایه‌گذاری در استان ختلان بسیار مطلوب بوده و دیگر کشورها حضور چشمگیری در تاجیکستان دارند و جذب سرمایه برای دولت تاجیکستان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی به اشاره نقش موثر اتاق بازرگانی در توسعه روابط دو کشور گفت: اتاق بازرگانی نقش مهمی برای روابط اقتصادی دارد و باید به آن توجه ویژه‌ای شود و از ظرفیت بخش خصوصی دو کشور برای تعاملات تجاری بیشتر استفاده گردد.

مفاد تفاهم نامه بین فعالان اقتصادی خراسان رضوی و ختلان تاجیکستان

– بر اساس این موافقت نامه، امضاکنندگان تفاهم نامه، از گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین استان خراسان رضوی و استان ختلان حمایت می‌کنند و در تحکیم آن کوشا خواهند بود. همچنین، به برقراری همکاری بین مؤسسات کوچک، متوسط و بزرگ مساعدت خواهند کرد.
– امضاکنندگان این تفاهم نامه، اعزام هیات‌های تجاری دوجانبه را سازماندهی خواهند نمود و در برگزاری ملاقات بین نمایندگان مجامع تجاری امضاکنندگان تفاهم نامه، مساعدت می‌کنند.
– امضاکنندگان تفاهم نامه، برای مشارکت فعال مؤسسات، سازمان‌ها، کارفرمایان و اتحادیه‌های آنها در نمایشگاه‌های مختلف و سایر رویدادها و همایش‌ها که در استان خراسان رضوی و استان ختلان برپا می‌شوند، کلیه شرایط لازم را فراهم می‌نمایند.
– طبق یکی از بندهای این موافقت نامه، امضاکنندگان نسبت به تبادل اطلاعات و نشریات در زمینه اقتصاد تجارت خارجی، قوانین تجاری، گمرکی و سایر اطلاعات که ممکن است به وسیله اعضای دو طرف درخواست گردد، اقدام می‌کنند.
– امضاکنندگان تفاهم نامه در حدود اختیارات خود در جذب سرمایه‌گذاری برای اجرای پروژه های سرمایه‌گذاری و نوآورانه مؤسسات استان خراسان رضوی و استان ختلان ‌مساعدت خواهند نمود.
– در صورت عدم امکان برگزاری نشست‌های حضوری، امضاکنندگان تفاهم نامه می‌توانند ویدئو کنفرانس‌های آنلاین را با مشارکت تجار و کارآفرینان دو کشور سازماندهی کنند.
– امضاکنندگان تفاهم نامه برای حل مشکلاتی که برای تجار و بازرگانان ایرانی در استان ختلان به وجود می‌آیند و همچنین مشکلاتی که برای تجار و بازرگانان تاجیک در استان خراسان رضوی به وجود می‌آیند، مساعدت می نمایند.
– امضاکنندگان تفاهم نامه متعهد می‌شوند که بر اجرای درست مفاد موافقت‌نامه حاضر نظارت داشته باشند. بدین منظور و برای هماهنگی فعالیت‌های بعدی، نمایندگان امضا کنندگان تفاهم نامه می‌ توانند در صورت ضرورت با یکدیگر ملاقات نمایند که از قبل می بایست در زمینه تاریخ دیدار به توافق برسند.
– امضاکنندگان تفاهم نامه متعهد می‌شوند محرمانه بودن اطلاعات دریافتی را به عنوان اسرار تجاری در زمان اعتبار موافقت‌نامه و بعد از اتمام آن رعایت نمایند.
– تمامی تغییرات و متمم‌های موافقتنامه، فقط در صورتی که به امضای نمایندگان تام‌الاختیار امضاکنندگان تفاهم نامه برسند، دارای اعتبار خواهند بود.
– بر اساس یکی دیگر از بندهای این تفاهم، موافقت‌نامه مذکور از تاریخ امضای آن توسط هر سه طرف از اعتبار برخوردار می‌گردد و تا زمانی که هر یک از امضاکنندگان تفاهم نامه فسخ آن را به شکل کتبی اعلام نمایند، دارای اعتبار خواهد بود.

به گزارش ایرنا، در ادامه این همایش نشستهای مشترک بین فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد.

تاجیکستان کشوری کوهستانی و محصور در خشکی است که با حدود هشت میلیون نفر جمعیت و ۱۴۳ هزار و ۱۰۰ کیلومتر مربع مساحت در آسیای مرکزی قرار دارد. این کشور با افغانستان از جنوب، ازبکستان از غرب، قرقیزستان از شمال و چین از شرق مرز مشترک دارد.

شیرینی، رنگ، انواع پسته، سیمان، اکسیدآلومینیم، دارو، تخم پرندگان، بیسکویت و همچنین خدمات فنی و مهندسی از مهمترین اقلام صادراتی جمهوری اسلامی ایران به کشور تاجیکستان هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha