به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهاد رسول زاده روز چهارشنبه در همایش شورای مشترک کارآفرینان ایران و تاجیکستان در اتاق بازرگانی مشهد افزود: موضوع توسعه ارتباطات اقتصادی بین ایران و تاجیکستان چندی قبل در دیدار روسای جمهور دو کشور مورد تاکید قرار گرفت و بر تحکیم روابط طرفین با حفظ ارزشها و گسترش همکاریهای سودمند تاکید شد.
وی بیان کرد: یکی از اهداف دولت تاجیکستان توسعه مبادلات تجاری خود با ایران است و در این میان خراسان رضوی می تواند نقش مهمی ایفا کند.
رییس اتاق بازرگانی و صنعت ولایت ختلان تاجیکستان با تاکید بر اینکه توسعه همکاریهای بین ایران و تاجیکستان باید در حوزه های مختلف محقق شود، افزود: اتاق بازرگانی ختلان با بیش از ۵٠ اتاق بازرگانی از کشورهای دیگر تفاهم نامه همکاری امضا کرده است، در سال ۲۰۲۲ نیز در حاشیه برگزاری نمایشگاهی در باختر، تفاهم نامه ای میان اتاق بازرگانی ختلان و ایران با هدف رشد همکاریها امضا شد.
رسول زاده اظهار داشت: اتاق بازرگانی ختلان خواستار گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی با کشورهای دیگر از جمله ایران بوده و باور دارد که خراسان رضوی و ختلان میتوانند در این حوزه نقش مهمی ایفا کنند.
وی از فعالان اقتصادی خراسان رضوی و ایران دعوت کرد تا در نمایشگاه بینالمللی باخترفود که ۲۴ و ۲۵ می (۳ و ۴ خردادماه) در تاجیکستان برگزار میگردد، شرکت کنند.
اشتراکات بسیار زیاد ایران و تاجیسکتان ارزشمند است
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و تاجیکستان نیز در این نشست با اشاره به سفر رییس جمهور تاجیکستان به ایران گفت: تفاهم نامه ای بین اتاقهای بازرگانی دو طرف منعقد شد که مبنای برگزاری این همایش قرار گرفت، همایشی که فعالیتهای شورای مشترک کارآفرینان دو کشور را سازماندهی میکند.
محمدحسین روشنک خاطر نشان کرد: تاجیکستان برای ایران علاوه بر حوزه اقتصادی، یک حوزه فرهنگی- اجتماعی نیز به شمار میرود، این مهم ناشی از مشترکات بسیار زیاد ایران با تاجیکستان بوده و باید قدر این اشتراکات را در راستای توسعه تعاملات دانست.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی یکی از حوزه های مهم در توسعه تعاملات دو کشور بویژه خراسان رضوی و ختلان را بخش گردشگری ذکر و بیان کرد: شهر «دوشنبه» و دره «ورزاب» تاجیکستان از جذابیت فراوانی برخوردار بوده و گردشگران ایرانی میتوانند این مناطق را در اولویت سفرهای خارجی خود قرار دهند، ضمن اینکه شهر "دوشنبه" تاجیکستان به همت رئیس جمهور و دیگر مقامات این کشور به شهری زیبا و با ابهت تبدیل شده است.
روشنک اضافه کرد: حوزه کشاورزی از دیگر ظرفیتها برای توسعه تعاملات ایران و تاجیکستان به شمار رفته، تاجیکستان از نعمت آب به فراوانی برخوردار است که این موضوع در توسعه ارتباطات بین دو کشور حائز اهمیت است.
به گزارش ایرنا، در ادامه این همایش نشستهای مشترک بین فعالان اقتصادی دو کشور ادامه یافت.
تاجیکستان کشوری کوهستانی و محصور در خشکی است که با حدود هشت میلیون نفر جمعیت و ۱۴۳ هزار و ۱۰۰ کیلومتر مربع مساحت در آسیای مرکزی قرار دارد. این کشور با افغانستان از جنوب، ازبکستان از غرب، قرقیزستان از شمال و چین از شرق مرز مشترک دارد.
شیرینی، رنگ، انواع پسته، سیمان، اکسیدآلومینیم، دارو، تخم پرندگان، بیسکویت و همچنین خدمات فنی و مهندسی از مهمترین اقلام صادراتی جمهوری اسلامی ایران به کشور تاجیکستان هستند.
نظر شما