سیدمحمود طبیب غفاری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تولید خوب کشت گندم را نیازمند نهادههای مناسب دانست و افزود: یکی از بهترین نهادهها برای افزایش تولید در سال رشد تولید و مهار تورم، نهاده بذری اصلاح شده است.
وی ادامه داد: تولید این بذر مراحلی دارد بعد از معرفی یک رقم زراعی به کشاورزان، باید مراحل آن نیز در مراکز تحقیقاتی طی شود.
طبیب غفاری بیان کرد: تولید بذر گندم پنج مرحله دارد که ۲ مرحله اساسی آن در مراکز تحقیقاتی مانند مرکز تحقیقات صفی آباد به عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید هستههای بذری گندم در اقلیم جنوب انجام میشود و بعد از آن مرحله پرورش سه، مادری و گواهی شده اجرا میشود.
وی افزود: محصول پرورش تولیدی با توجه به تصمیماتی که در کمیته بذر استان گرفته میشود در اختیار شرکتهای تولیدکننده بذر که زیر نظر بخش تحقیقات کنترل و گواهی بذر استان خوزستان مستقر در صفی آباد است، منتقل و پرورش ۲ به این شرکتها واگذار میشود و شرکتهای مربوطه پرورش سه، مادری و گواهی شده را تولید میکنند.
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بیان کرد: نیاز بذری استان خوزستان حدود هفت هزار تن است که طبق قانون بذر باید سالانه ۳۰ درصد آن را تولید کنیم.
وی افزود: خوزستان حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد بذر موردنیاز را تولید میکند و بقیه آن از محل خودمصرفی کشاورزان تامین میشود.
طبیب غفاری با بیان اینکه این بذرها به صورت اساسی تاثیر قابل توجهی در افزایش تولید دارند، گفت: تا امروز بیش از یک و نیم میلیون تن گندم در استان خوزستان خریداری شده که یک رکورد بیسابقه در تاریخ خوزستان و کشور است.
وی پیش بینی کرد تا پایان زمان برداشت، حدود ۱۵۰ تن بذر گندم از این مرکز برداشت شود.
نظر شما