به گزارش ایرنا، عزت الله ضرغامی شامگاه چهارشنبه در افتتاحیه هفتمین "جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین "در پارک ولایت یاسوج ، کوچ عشایر را یک رویداد زیبا و برجسته انسانی برشمرد و به مولفه های کوچ اشاره کرد.
کوچ زیباترین رویداد بشری است
ضرغامی یکی از مولفه های کوچ را استفاده از همه داشته ها و ظرفیت ها بر شمرد و یادآور شد: در مدیریت های امروز معمولا داشته ها فراموش می شود امکانات و ظرفیت های انسانی مورد بی مهری و فراموشی قرار می گیرد در صورتی که ایل و کوچ به ما می آموزد که از همه چیز بهترین استفاده را ببریم و با انجام کوچ از تمامی امکانات به نحو شایسته و بهینه استفاده شود بنابراین بهره گیری از آموزه و آداب و رسوم ایل و عشایر برای همه لازم است.
وی به دیگر مولفه کوچ اشاره کرد و گفت: بنا به علم مدیریت پیشرفته امروزی، سازمان ها باید محیط شناسی بجایی داشته باشند و سازمانی موفق تر است که بدرستی محیط را به موقع بشناسد و کوچ عشایر مصداق بارز محیط شناسی است که متناسب با نیازهای خودش، محیط شناسی و سازماندهی کرده و بهترین نتیجه را دریافت می کند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آخرین مولفه کوچ را تحول با تامل دانست و تاکید کرد: تحول بدون تامل بیراهی است، حرکت کوچ توام با تامل است چرا که تمامی اعضای ایل مشارکت دارند، هیچ کس بیکار یا تماشاگر نیست تمامی افراد ایل مشغول کار هستند و این آموزه برای شهرنشینان بهترین درس است که لازم است همه در کارها براساس توان خود مشارکت داشته باشند.
ضرغامی اضافه کرد: در کوچ همه عادت می کنند باهم باشند و انجام کوچ نیازمند مشارکت و همراهی همه اعضا است چرا که ایل دسته جمعی است، ایل احترام به بزرگترها است، ایل محور، ستون و خیمه دارد، اینها همه برای دنیای بی هویتی امروز درس است.
وی تصریح کرد: ویژگی ها و مولفه های ایل و کوچ برای همه ما درس و آموزنده است و بخصوص برای جهانی که بدنبال یکسان سازی فرهنگ ها و از بین بردن تنوع های فرهنگی است چرا که این آداب، فضیلت ها، باهم بودن ها، و تفاوت ها نشان از مداراگری و درکنار هم بودن را نشان می دهند که برای همه ما درس است و این کوچ، ایل و عشایر شناسنامه کشور و از فضلیت های کشور ما است.
کهگیلویه وبویراحمد سرشار از ظرفیت های خدادای است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این آئین از حضور همه اقوام و عشایر استان های مختلف در این جشنواره تشکر کرد و اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های بکر و بی نظیر گردشگری و سرشار از موهبت های الهی است و نیازمند چاره اندیشی حمایت ها برای تبدیل ظرفیت های استان به بالفعل است.
سید علی احمدزاده تاکید کرد: با بهره گیری از این ظرفیتها، گامهای مؤثری در رونق اقتصادی و گردشگری کهگیلویه و بویرحمد برداشته شود.
احمدزاده بر ضرورت برگزاری مراسم های شادی آفرین در استان تاکید و گفت: سازمان های متولی فرهنگی موظف هستند که با برپایی برنامه های شادی، مردم را شادمانه در کنار همدیگر قرار دهند چرا که لازمه امید شادمان بودن است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره بازیابی هویتهای فرهنگی و معنوی عشایر این استان و آشنایی هر چه بیشتر مردم دیگر نقاط کشور با آیینها، آداب، رسوم و سنن جامعه عشایری استان است.
سعید طالبی پور اضافه کرد: استان با توجه به چهار فصل بودن نیازمند توجه بیشتر است که بتوانیم از تمامی ظرفیت های گردشگری به خصوص گردشگری عشایری و روستایی بدرستی استفاده شود
کوروش اسدپور هنرمند خطه بختیاری که جزو شرکت کنندگان در این جشنواره بود اظهار کرد: همیشه به عنوان یک هنرجوی منتقد درد مردم را فریاد زده ام، در کنار مردم بوده ام، عشق من مردم است، جان من نثار ایران است.
وی افزود: همیشه گفته ام مردم ایران بهترین های این کره خاکی هستند، مردمی که نجیب هستند، صبور هستند و همه سختی ها را تحمل کرده اند، لیاقت بهترین زندگی را دارند.
اسد پور گفت : چرا با وجود این همه سرمایه شوتی و کولبر داشته باشیم.
هفتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین (کوچ عشایر)با حضور وزیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسوولان استانی و عشایر استان هایی از جمله کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خراسان رضوی، و دیگر استان ها در پارک ولایت یاسوج آغاز شد.
این جشنواره چهارشنبه شب آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز از ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت در شهر یاسوج ادامه دارد و استانهای شرکت کننده در این جشنواره آداب، رسوم، سنن، صنایع دستی، سوغات محلی و فرهنگها و آئینهای خود به ویژه در زمینه کوچ را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میدهند.
در جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین ۶۰ غرفه به منظور عرضه و فروش محصولات تولیدی این قشر پیش بینی شده است.
احیای آداب و رسوم سنتی،ترویج مصرف صحیح و درآمدزایی از طریق غذاهای محلی، نشاط بخشی به جامعه شهری را از دیگر مزایایی برپایی این جشنواره مطرح می کنند.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد متشکل از ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار با بیش از ۷۲ هزار نفر (حدود ۱۲ درصد جمعیت استان) در قالب ۶ ایل بومی،۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) هستند.
۲۷ درصد از محصولات تولیدی استان، ۳۰ درصد صنایع دستی، ۱۷ درصد باغ های استان و تولید ۶۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز استان معادل هشت هزار تن توسط عشایر به عشایرنشینان استان اختصاص دارد.
وجود ۱۰درصد آب کشور، ۴۵درصد جمعیت روستایی و عشایری و وجود جنگلها و آبشارها همه نشاندار ظرفیت بالای کهگیلویه و بویراحمد در توسعه گردشگری عشایری و روستایی دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهار فصل، مکانهای تاریخی و ویژگیهای مردم شناسی و آداب و رسوم و زندگی با صفای عشایری به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور در طول ایام مختلف سال آماده پذیرایی از مهمانان و گردشگران از اقصی نقاط کشور است.
نظر شما