به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم در جمع تشکلهای رسانهای تبریز، نقش خبرنگاران در توسعه رسانه ای را بسیار مهم خواند و با تاکید بر اینکه مدیریت بر رسانه بر مدیریت در رسانه اولویت دارد، افزود: هرچند امروز در قالب شبکههای اجتماعی اغلب کاربران به کار خبرنگاری و رسانهای ورود کرده اند، اما همین موضوع این فضا را با انبوهی از خبرهای ریز و درشت و درست و نادرست پر کرده و در پاره ای از موارد این شرایط آسیب پذیر شده است.
وی اظهار کرد: با تمام این اوصاف اطمنیان و اعتماد اغلب مردم به رسانهها و مطبوعات رسمی باقی است و لازم است برای تقویت این مسیر، تشکلهای مطبوعاتی در جذب خبرنگار سختگیری های لازم را اعمال کنند، چون هر نویسنده مطلبی نمی تواند خبرنگار باشد.
حجت الاسلام آل هاشم با بیان اینکه در عصر حکمرانی رسانه ها ، هدایتگر جامعه افکار عمومی نیست، یادآور شد: در این عصر هر آنچه از ابزار هنر گرفته تا مصادیق جنگ روانی همه به عنوان ابزار در خدمت رسانهها قرار گرفته و رسانه های گروهی قابلیت تعمیم حداکثری آنها را در کشورها دارند که باید مدیران اجرایی و رسانه ای به ویژه تشکلهای صنفی بر این اصل آگاه باشند تا در میان خرده روایتها راه گم نکرده و تبدیل به مهره های بازی نشوند.
وی رسانه را مهم ترین عامل تأثیرگذاری بر افکار عمومی به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای ارتباطات اقناعی دانست که نقش بیبدیل در تغییر نگرش مردم در حوزههای مختلف اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تغییر اولویتها را دارد.
حجت الاسلام آل هاشم با اشاره به اینکه امروز شاهد تحول عمیقی در زمینه ظهور جهان نوپدید فراتر از فضای سایبر و مجازی هستیم که در حال بلعیدن عالم فیزیکی است، ادامه داد: این وضعیت زیست بوم نوینی را بر پایه فناوری، شتاب و همگرایی در حال شکل دادن است که همه رفتارهای فردی و اجتماعی را در خود جای داده است و بزرگتر از جهان کنونی است و البته هر مفهوم و پدیدهای در این عالم دارای بطنهای مختلف و مصنوعی است.
وی اظهار کرد: جهان سایبری هم اکنون در حال گذار و حرکت به سمت حهان فراتر بوده و هر پدیده طبیعی در حال دمیدن روح مجازی است و این موارد غیر از کنشگری در عالم فیزیک با روح سایبری، کنش سایبری هم دارند و رسانهها و مطبوعات ما باید آمادگی لازم را برای ورود به این جهان جدید داشته باشند.
وی یادآور شد: دسترسی راحت به رسانه به خصوص در بستر شبکههای اجتماعی نقش حکمرانی رسانه ای را کمرنگ تر کرده است و در عصری که برای حفظ طولانی مدت قدرت و ثبات سیاسی و فرهنگی و حتی اقتصادی نمیتوان از خود قدرت استفاده کرد، رسانهها زمینه ساز تصاحب افکار عمومی و مشروعیت بخشی قدرت شدهاند و این نه با زور، بلکه با اقناع افکار عمومی و ارائه روایت غالب به دست میآید.
حجت الاسلام آل هاشم اظهار کرد: نیازهای اصلی جامعه که همان پرسش مردم از حکومت است در قالب های مختلف خبری با دولت در میان گذاشته شده و پاسخ دولتمردان به سوالات مردم دریافت و منتشر میشود که بیشک عملکرد مطلوب رسانهها در انعکاس مطالبات واقعی مردم در دیدگاه، آرا و دغدغه ها لازمه تحقق جامعه مدنی است.
امام جمعه تبریز ارتقای سواد رسانهای مردم و مسئولان و جهاد تبیین در میدان جنگ روایتها را لازمه توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور دانست.
نظر شما