فیبر نوری، شبکهای که دسترسی به اینترنت ثابت را تسریع و تسهیل کرده و با اجرای آن، علاوه بر بهبود کیفیت دسترسی، ثمرات دیگری از جمله کاهش ترافیک در شبکه ارتباطات سیار، افزایش سرعت دسترسی، کاهش شکاف دیجیتالی را به همراه دارد.
«محمد علی گرزین» روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اجرای شبکه فیبر نوری در همدان از بهمن ماه سال ۹۹ تاکنون اجرا شده است و هم اینک توسعه این شبکه در همدان به پنج هزار و ۴۹۶ کیلومتر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه فیبر نوری از سال های گذشته در کشور اجرا شده اما روند آن کُند بوده است، افزود: با آغاز دولت سیزدهم نهضت جهادی توسعه فیبر نوری در تمامی مناطق کشور آغاز شده تا با بهره برداری از آن شهروندان از اینترنت پر سرعت بهره مند شوند.
مدیر مخابرات منطقه همدان گفت: توسعه فیبر نوری در دنیای تکنولوژی، نیاز امروز کشور و استان است و بهدلایلی همچون افزایش پهنای باند، سرعت آپلود و دانلود، امنیت شبکه و عدم تمایل سرقت آن نسبت به سیم های مسی به دلیل ارزش مس، فیبر نوری ارجحیت دارد چرا که بستری امن و پایدار است و به ندرت دچار قطعی میشود.
۶۴۴ روستا در استان همدان دارای اینترنت خانگی است
گرزین، دستیابی اینترنت پرسرعت را با ارزشترین هدیه دولت به روستائیان استان همدان برشمرد و تصریح کرد: تعداد روستاهای دارای اینترنت خانگی با هدف حرکت به سوی آرمان عدالت اجتماعی از ۳۶۳ روستا در بهمن سال ۹۹ به تعداد ۶۴۴ روستا رسیده است.
وی با تاکید بر تقویت اینترنت در مناطق روستایی ادامه داد: روستاییان داشتن ارتباطات پایدار و پرسرعت را هم ردیف دیگر نیازهای زندگی میدانند و گاهی بیش از سایر امکانات اولیه خواهان آن هستند زیرا که آنها هم می خواهند از مزایای عصر تکنولوژی و اطلاعات همچون بهرهمندی فرزندانشان از آموزش برخط و فروش محصولات تولیدی خود در فضای مجازی بهره مند شوند.
مدیر مخابرات منطقه همدان با اشاره به وضعیت موجود شاخصهای مخابرات منطقه همدان در سال ۱۴۰۱ گفت: ۸۲۷ هزار و ۱۹ تلفن منصوبه، ۵۵۹ هزار و ۳۲۹ تلفن مشغول به کار، ۲۶۱ تلفن همگانی شهری و بین شهری، ۱۶۴ هزار و ۸۸۲ پورت منصوبه دیتا و نیز تعداد ۹ هزار و ۱۳۴ کانال های بین شهری در استان همدان وجود دارد.
گرزین، ضریب نفوذ تلفن همراه در استان همدان را ۹۲ درصد ذکر کرد و گفت: هم اینک تعداد یک میلیون و ۶۹۱ هزار و ۸۸۰ خط تلفن همراه در استان فعال است.
وی، تعداد کل مراکز تلفن استان را ۴۰۶ مرکز اعلام کرد و ادامه داد: تعداد ۷۱۸ سایت bts، تعداد ۲۴۳ ict (آی سی تی) روستایی و ۱۵۶ هزار و ۹۶۸ مورد هم خط تلفن ثابت روستایی در استان همدان اجرا شده است.
مدیر مخابرات منطقه همدان با اشاره به هزار و ۷۳ روستای دارای ارتباط در استان گفت: ضریب نفوذ تلفن ثابت روستایی ۲۴.۵۹ درصد و ضریب نفوذ تلفن ثابت شهری ۳۶.۶۵ درصد در سال ۱۴۰۱ است.
گرزین با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کردند تصریح کرد: توسعه ارتباطات و مخابرات به عنوان نیروی محرکه اثر مستقیم بر شکوفایی اقتصادی کشور دارد.
استان همدان دارای یک هزار و ۷۵ روستای دارای سکنه است.
نظر شما