به گزارش ایرنا این موزه دیدنی در نتیجه همکاری یک دیرینهشناس با شهرداری کرمان و میراث فرهنگی در محل پارک مطهری واقع در نزدیکی میدان آزادی در تقاطع خیابان های استقلال، قدس و مصطفی خمینی(ره) بهره برداری شد.
مجموعهدار دیرینه شناسی کرمان روز پنجشنبه در آیین افتتاح اولین موزه دیرینهشناسی و حیات طبیعی کشور در کرمان در تشریح مختصات این موزه توضیح داد: موزه دیرینهشناسی کرمان اولین موزه دیرینهشناسی ایران و اولین موزه ای در جهان به شمار می رود که پایه و اساس آن بر محور موجوداتی که قسمتهای نرم جسمشان تبدیل به فسیل شده، استوار است.
محسن تجربهکار بیان کرد: موزه دیرینه شناسی کرمان شامل سه بخش است که بخش نخست آن شامل تالار موجودات دریایی، تالار گیاهان و تالار عجایب کرمان را شامل میشود.
وی گفت: در تالار موجودات دریایی با موجوداتی آشنا میشوید که پیشینه بسیار کهن استان کرمان را به نمایش میگذارند؛ در این قسمت صدفهای دریایی مربوط به خلیج فارس، صدفهای دریایی کرمان و مرجانهای کرمان از ۵۰۰ میلیون سال به این طرف قابل دیدن است.
مجموعه دار دیرین شناسی کرمان تصریح کرد: قدیمترین مورد موزه به نام استراماتولیت(سنگهای رسوبی لایهلایه و به حالت پشتهای و ستونی که بر اثر گسترش لایهای بر روی لایهای دیگر از سیانوباکتر که میکروبی تکسلولی فتوسنتزی است، تشکیل شدهاست) با قدمت حدود یک میلیارد سال پیش، در بخش عجایب کرمان در موزه دیرینه شناسی قابل دیدن است.
وی بیان کرد: در تالار گیاهان نیز سنگوارههای گیاهان مربوط به ۲۰۰ میلیون سال پیش، از محدوده شهرستان بم تا بعد از شهرستان کوهبنان را شامل میشود. در گذشته های دور در محدوده بم تا کوهبنان جنگل بوده و بیش از ۴۰۰ نوع گیاه در این موزه قابل دیدن است.
عجایب موزه دیرینهشناسی کرمان
تجربه کار تصریح کرد: موجوداتی در کرمان کشف شده اند که حتی گوشتهای جسمشان تبدیل به فسیل شده است و در تصاویر سی تی اسکن نیز غذایی که این موجودات خورده اند مشخص است.
طرح پارک فسیلشناسی
وی با اشاره به اینکه در تخم های فسیلی(مربوط به زمان دایناسورها) که در کرمان کشف شد جنین با تصاویر سی تی اسکن رویت شده است، گفت: ۳۰ درصد از فسیلهایمان به صورت بسیار فشرده در این موزه چیدمان شده که اگر در آینده طرح پارک فسیلشناسی عملی شود همه فسیلها را در آنجا خواهید دید.
موزه دیرینه شناسی کرمان، درس خداشناسی
سرپرست اداره کل بانوان و خانواده استانداری کرمان نیز در این آیین افزود: آثار به نمایش درآمده در موزه دیرینه شناسی کرمان، درس خداشناسی برای همه ماست و در ذره ذره آثار این موزه خالق دیده میشود.
مریم السادات طباطبایی با اشاره به اینکه ارزشمندترین نهاد جامعه خانواده است، ادامه داد: خانواده وقتی پویا باشد جامعه سالم است و وقتی در خانواده ارزشها حفظ شود در جامعه هم ارزشها حفظ خواهد شد.
گنجینههای زیاد نهفته در شهر کرمان
شهردار کرمان نیز در این آیین افزود: با وجود سختیها و مخالفتها این موزه به لطف خدا افتتاح و همانگونه که گفته شد بخشی از این موزه زمینهای برای خالق شناسی است.
سعید شعرباف با اشاره به اینکه گنجینههای زیادی نهفته در شهر کرمان است، گفت: به طور مثال آثار خط و نقاشی استاد مودب (استاد جمال الدین مودب متولد ۱۳۲۸ و بنیانگذار خوشنویسی در کرمان) هنوز در گوشههای یک خانه خاک میخورد و قدرش را ندانسته ایم.
کرمان سرآمد گردشگری کشور
فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان نیز در این نشست با بیان ا ینکه میانگین اقامت مسافر در استان ۲.۹ روز است افزود: هر چه قدر مدت ماندگاری گردشگر در کرمان بیشتر باشد ظرفیتهای استان بیشتر دیده می شود.
نظر شما