ابرهای کومولونیمبوس(Cumulonimbus) ابرهایی هستند که رشد عمودی بارزی داشته و معمولاً از ارتفاعات پایین تا ارتفاعات بسیار بالاتر کشیده میشوند، این ابرها حتی ممکن است تا لایه تروپوپاز که مرز بین لایه اول و دوم اتمسفر است رشد کنند.
ابرهای کومولونیمبوس که به ابرهای CB در هوانوردی مشهور هستند، خطرناکترین ابر در هوانوردی شناخته شدهاند چرا که خطر یخ زدگی شدید بدنه هواپیما و همچنین وجود تلاطمهای بسیار شدید را در پی دارند.
درون این ابرها جریانات بسیار شدید بالا رونده و پایین رونده وجود دارد و معمولاً رعد و برق و بارندگیهای شدیدی از قبیل باران، برف و تگرگ توسط این ابرها به وجود میآیند.
کیانوش عارفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چنانچه ارتفاع امواج در دریا بر اثر وزش باد از یک و نیم متر فراتر نرود شناورها با احتیاط و رعایت نکات ایمنی میتوانند تردد داشته باشند اما بهتر است شناورهای سبک و قایقهای تفریحی از تردد خودداری کنند.
وی ادامه داد: زمانی که ارتفاع امواج بلندتر از این میزان رفته و به ۲ متر و بیشتر برسد حتی تردد شناورهای بزرگ هم دچار محدودیتهایی میشود.
معاون فنی و شبکه ایستگاههای هواشناسی هرمزگان یادآور شد: بارشهای پراکنده بهاری در روزهای یکشنبه و دوشنبه برای برحی مناطق غربی و شمالی و ارتفاعهای مرکزی و شرقی این استان پیش بینی می شود و از لحاظ دمایی تا روز دوشنبه در اغلب مناطق کاهش نسبی دما را برای طول روز انتظار داریم.
عارفی گفت: شرایط آب و هوایی هرمزگان در سال جاری بهتر از سالهای گذشته بوده و امیدواریم این وضعیت تا ۲ هفته آینده ادامه یافته و سپس اثرهای فعالیت سامانه فصلی موسمی اقیانوس هند به شرق کشور و جنوب شرقی این استان برسد.
وی اشاره کرد: البته اکنون فصل بارش در شبه قاره هند آغاز شده و دامنه فعالیت آن از ۲ هفته آینده به این استان هم خواهد رسید.
نظر شما