ریشه‌کنی آسیب‌های اجتماعی مستلزم استفاد بهینه از ظرفیت‌های فرهنگی است

اردبیل- ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل گفت: با استفاده بهینه از ظرفیت‌های فرهنگی و تقویت فرهنگ بومی و محلی می‌توان آسیب‌های اجتماعی را از جامعه ریشه‌کن کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا ، رضا قاسمیان در آیین افتتاحیه جشنواره فرهنگی، ورزشی و بازی‌های بومی- محلی منطقه شمال غرب کشور که به میزبانی شهرستان خلخال برگزار شد، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت‌های موجود در جامعه از جمله احیای سنت‌های ریشه‌دار و تقویت فرهنگ بومی و محلی جامعه ما از تهاجم فرهنگی و خطر آسیب‌های اجتماعی مصون خواهد ماند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل با تقدیر از دست‌اندرکاران و متولیان برگزاری جشنواره فرهنگی، ورزشی و بازی‌های بومی محلی خلخال افزود: چنین برنامه‌هایی فرصتی مناسب برای تقویت سنت‌ها و باورهای اعتقادی و ایجاد نشاط اجتماعی، تقویت وحدت ملی و قومی است.

وی اضافه کرد: از همه دستگاه‌های فرهنگی و ورزشی استان اردبیل انتظار می‌رود با اجرای چنین برنامه‌هایی با تهاجم فرهنگی بیگانه و آسیب‌های اجتماعی مقابله کنند.

قاسمیان با تاکید بر لزوم تکریم و تشویق متولیان تقویت فرهنگ بومی گفت: چنانچه متولیان دستگاه‌های فرهنگی به درستی در جهت تقویت سنت‌ها و ریشه‌های بومی مناطق تلاش کنند، ریشه آسیب‌های اجتماعی از جامعه خشکانده خواهد شد.

فرماندار خلخال نیز در این مراسم با اشاره به قدمت این شهرستان که به سه هزار سال قبل از میلاد می‌رسد، گفت: در جریان تهاجم فرهنگی بیگانه ، سنت‌ها و ریشه‌های اعتقادی و فرهنگی مردم این منطقه کمتر دچار آسیب شده و دور ماندن از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بنیه اعتقادی محکم مردم این شهرستان است.

سیدجواد یحیی‌زاده برگزاری چنین جشنواره‌هایی را زمینه‌ساز احیای فرهنگ‌های سنتی و بومی منطقه، معرفی ظرفیت‌های متنوع و گسترده شهرستان و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه عنوان کرد.

رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی استان اردبیل نیز در این مراسم گفت: جشنواره فرهنگی، ورزشی و بازی‌های بومی و محلی بانوان در خلخال با هدف توسعه و گسترش بازی‌های بومی و محلی در بین نسل جوان جامعه، تبادل آئین‌ها و فرهنگ‌های سنتی در خلخال برگزار شد.

تقی‌زاده هدف از برگزاری این گونه جشنواره‌ها را فراهم کردن زمینه ازدواج آسان برای جوانان در آستانه ازدواج و همچنین ایجاد نشاط و سرگرمی بین مردم و همراه با زمینه‌سازی برای معرفی ظرفیت‌های بومی و محلی مناطق مختلف کشور و منطقه خلخال ، حفظ و احیای سنت‌های ریشه‌دار مردم و همچنین ایجاد تحرک و نشاط در بین گروه‌های مختلف مردم در جهت مقابله با آسیب‌های اجتماعی اعلام کرد.

رئیس هیات ورزش رستایی و بازی‌های بومی محلی استان اردبیل اضافه کرد: جشنواره بازی‌های بومی و محلی بانوان با هدف توسعه و گسترش بازی‌های بومی و محلی در بین نسل جوان جامعه، تبادل آیین‌ها و فرهنگ‌های سنتی در خلخال برگزار شد.

وی با اشاره به نمایش تنوع قومی و سنت‌های مختلف در این جشنواره گفت: این جشنواره فرصتی مناسب برای آشنایی با سنت‌های ریشه‌دار مناطق مختلف ایران اسلامی است.

به گزارش ایرنا ، همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (ص) و روز دختر و در راستای گرامیداشت کنگره ۳۴۰۰ شهید والامقام استان اردبیل و گرامیداشت روز ملی جوانی جمعیت نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی و بازی‌های بومی و محلی ویژه روز دختر با حضور میهمانانی از رضوانشهر، تالش، ماسال، فومن از استان گیلان و همچنین اردبیل، پارس‌آباد، نمین و خلخال از استان اردبیل در سالن ورزشی ۲ هزار نفری مجموعه ورزشی پوریای ولی خلخال برگزار شد.

اجرای موسیقی محلی، معرفی سنت‌های مناطق از جمله اجرای جشن سنتی عروس‌بران، اجرای بازی‌های بومی محلی از جمله برنامه‌های این جشنواره فرهنگی ورزشی خلخال بود.

برپایی غرفه‌های صنایع دستی هنرمندان و عشایر در سالن جشنواره و معرفی قابلیت‌های صنایع دستی وتولیدات عشایر، اهدای تجهیزات برق خورشیدی به عشایر از برنامه‌های جنبی این جشنواره بود.

در پایان برنامه از گروه‌های هنری میهمان و میزبان با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha