یوسف حسنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سرمایه گذاری بر اساس تفاهم نامه با پژوهشگاه صنعت نفت در حاشیه دومین روز بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شد.
وی تصریح کرد: گاز متان یا گاز شهری به عنوان سوخت مجتمع پتروشیمی خراسان مصرف می شود که این مجتمع صنعتی در ایام سرد سال به دلیل افزایش مصرف خانگی با قطعی مواجه می شود به همین دلیل باید شرایط ذخیره سازی آن فراهم شود.
عضو هیات مدیره پتروشیمی خراسان عنوان کرد: گاز متان باید به مایع (الانجی) تبدیل شود تا شرایط ذخیره سازی آن فراهم شود.
وی ادامه داد: این تفاهمنامه همکاری در زمینه انجام مطالعات طراحی مفهومی و امکانسنجی فنی و اقتصادی احداث کارخانه الانجی با هدف پیکسایی مصرف گاز در شرکت پتروشیمی خراسان امضا شد و بر اساس آن مهندسی و نظارت فنی بر احداث کارخانهبر عهده پژوهشگاه صنعت نفت است.
گاز صنایع خراسان شمالی همه ساله تحت تاثیر سرمای زمستانه و تامین گاز بخش خانگی قرار می گیرد و جریان گاز این صنایع قطع می شود.
زمستان سال گذشته ۵۰ روز گاز مجتمع پتروشیمی خراسان به علت سرمای شدید و افت فشار قطع شده بود.
نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی بجنورد، آلومینای ایران، کارخانجات ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که سوخت آنها گاز طبیعی است.
طرح مجتمع پتروشیمی خراسان از سال ۱۳۷۱ آغاز و در بیش از چهار سال با صرف هزینه ۵۲۴ میلیون دلار و ۵۲۰ میلیارد ریال ساخته شد و در تیر ماه ۱۳۷۵ با حضور رئیس جمهور وقت مورد بهره برداری قرار گرفت.
پتروشیمی خراسان واقع در بجنورد سالانه ۶۲۰ هزار تن کود شیمیایی اوره، ۳۳۰ هزار تن آمونیاک، ۲۰ هزار تن کریستال ملامین و ۵۰۰ تن ازت مایع تولید می کند.
نظر شما