به گزارش ایرنا، با اینکه روزهای پایانی سال تحصیلی است اما مدیران و معلمان مدارس، روز دختر را فراموش نکردهاند با اهدای کادوهایی هر چند کوچک اما رنگارنگ و با سلیقه و دقت، حال و هوایی لطیفتر از سختی امتحانات، برای دانشآموزان دختر ایجاد کردهاند، برخی مدارس هم، جشنهایی با مناسبت روز دختر، برپا میکنند تا سور و نشاط دختران کوچک را کاملتر به جا آورده باشند.
دختر دبستانی در حالیکه کادوی روز دختر را از معلم گرفته با اشتیاق آن را به خانواده و دوستانش نشان میدهد و هر آنچه از روز دختر یاد گرفته را با ادبیات کودکانه خود توضیح میدهد و برق چشمانش اعتماد به نفس و خوشحالی اش را اثبات میکند که چقدر احساس خوبی دارد که روزی به نامش وجود دارد.
روزی که حال و هوایش در کوچه پس کوچههای شهر قنادیها، شهرکتابها و اسباب بازی فروشیهای شهر پیداست، دقت و تمرکزی که دختران کوچک بر این نامگذاری دارند هم زیباست، سوالهای کودکانهای که نشان از این دارد که میخواهند تفکری که به آنها ارزش نام نهادن یک روز را داده را بشناسند.
سولاتی مشابه که چرا روزی را به نام ما کردهاند؟ دختری که باعث شده این روز را به احترام او به نام ما کنند چه کسی بوده است؟ چطور میتوانیم مانند او باشیم همگی برای اثرگذاری چنین مناسبتهایی بر تربیت اجتماعی دخترکان خردسالی است که میخواهند شبیه بهترینها باشند.
اول ذی القعده سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) در تقویم ایران به نام روز تکریم دختران نامگذاری شده و از این روز تا دهم ذی القعده میلاد امام رضا(ع) دهه کرامت نام نهاده شده است، این ایام فرصتی مناسبی برای پاسداشت فضائل و کرامات ۲ شخصیت تاریخ اسلام است که به نوعی ایران و جامعه ایرانی را شیفته خود کرده تا جایی که در خاطرات کودکی بیشتر ایرانیان سفر به مشهد و زیارت امام رضا(ع) و یا سفر به قم و زیارت حرم حضرت معصومه(س) ماندگار است و کودکان و دختران کوچک امروز هم خاطراتی مشابه را با مناسبتهایی همانند روز دختر برای خود ثبت میکنند تا از وجود خودشان احساس غرور نمایند.
برگزاری مراسم تکریم از دختران شایسته سرزمین ایران به تاسی از آموزههای دینی سرآغاز تربیت نسلی از دختران است که مادران فردای جامعه و آینده سازان این سرزمین هستند، از طرفی معرفی فضائل اخلاقی و منویات بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان الگوی شایسته دختران نقش به سزایی در بالندگی مادران و دختران دارد، هدفی که در قالب برنامههای مختلفی در دهه کرامت دنبال میشود.
نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد در خطبههای این هفته نماز جمعه به روز اول ذی القعده و سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر اشاره کرد و ادامه داد: حضرت فاطمه معصومه(س) دارای فضائل اخلاقی بیشماری است که یکی از آن حق شفاعت در قیامت است.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی با تاکید بر اینکه اسلام و پیشوایان دینی کرامت و جایگاه رفیع برای دختران قائل بودند، افزود: دختران در خانه طراوت زندگی، همدم گرانبها هستند و دخترداری عبادت است.
وی با اشاره به برنامههای دینی و مناسبی که توسط نهادهای انقلابی برای دختران اجرا میشود، بیان کرد: دختران انقلابی با حضور در برنامههای فرهنگی، اجتماعی و رعایت حجاب نقش آفرینی بیشتری در جامعه خواهند داشت.
خدمت کریمانه، همدلی و امید آفرینی شعار برنامههای دهه کرامت
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان در خصوص برنامه های مختلف دهه کرامت در لرستان گفت: برنامههای دهه کرامت در لرستان همزمان با ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و با شعار «خدمت کریمانه، همدلی و امید آفرینی» در نقاط مختلف استان برگزار میشود.
حجت الاسلام سید لطف الله حیات الغیب با اشاره به برگزاری جشنهای شادی در مساجد، حسینیهها و بقاع متبرکه افزود: مسابقات قرآنی، محافل انس با قرآن، تجلیل از شهدای دهه کرامت، معرفی دختران نخبه در عرصههای دینی، علمی و فرهنگی و تبیین و تشریح سیره زندگانی حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) از جمله برنامه های دهه کرامت است.
در شهرستان بروجرد نیز، همزمان با اول ذی القعده سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س)، جشن میلاد ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) با حضور باشکوه دختران و بانوان بروجردی در باغ فدک بروجرد برگزار شد.
الگوسازی و معرفی زندگی عالمانه و شجاعانه حضرت فاطمه معصومه (س)
نویسنده و پژوهشگر دینی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به کرامات و شایستگی فردی و اجتماعی حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان یک شخصیت دینی گفت: سیر مطالعاتی در زندگی این بانوی تاریخ ساز نشان دهنده زندگی عالمانه و شجاعانه است.
حجت الاسلام مصطفی تیموری افزود: حضرت فاطمه معصومه(س) از نظر فردی فرزند امام معصوم و خواهر امام معصوم است و از طرفی بعد از فراق پدرش حضرت امام موسی کاظم(ع) به مدت بیست سال تحت تعالیم امام رضا (ع) تربیت یافت و در همان دوران نوجوانی نقل است پاسخگوی سئوالات و شبهات دینی در غیاب پدر بوده که داستان مفصلی در این مورد نیز وجود دارد.
این پژوهشگر دینی بیان کرد: ویژگیهای اجتماعی حضرت فاطمه معصومه(س) در کنار برادرش امام رضا(ع) در اداره امور شیعیان و در غیاب پدرشان امام موسی کاظم(ع) که در زندان هارون الرشید در بند بود قابل ستایش و ستودنی است، رسیدگی و سرکشی به بیش از ۵۰۰ خانواده در آن زمان کاری بس دشوار بوده که با هدایت حضرت امام رضا(ع) و همکاری این بانوی تمدن ساز عملی شد.
نویسنده کتب دینی با تاکید بر اینکه حضرت معصومه(س) تا مرز عصمت رسید، افزود: این بانوی جوان در دانش و کمال، حدیث و فضل، اراده و فداکاری، ایمان و هجرت به چنان جایگاه رفیعی نائل آمده که دلهای عاشقان دین و عترت را مجذوب ساخته تا علمای دینی و فقیهان بسیاری در کنار بارگاهش با توسل به حضرتش به اوج بندگی برسند.
وی با اشاره به جایگاه رفیع این بانوی گرانقدر نزد امام رضا(ع) بیان کرد: از امام رضا (ع) ۲ زیارت نامه برای حضرت معصومه (س) روایت شده و این حاکی از مقام والای آن بانوی بزرگ است، با توجه به اینکه سخنان و کلماتی که ائمه علیهم السلام بیان می فرمودند به علت اتصال به منبع لایزال الهی خالی از مبالغه و خلاف است، عظمت حضرت معصومه (س)از عبارات و نکات ذکر شده در این ۲ زیارت نامه روشن می شود، در یکی از آن زیارتنامهها امام رضا( ع) حضرت معصومه (س)را به هشت لقب ملقب فرموده اند در نتیجه ایشان مانند مادر مظلومه شان زهرای اطهر علیها السلام دارای القاب متعددی هستند.
حجت الاسلام تیموری به وجود بارگاه ملکوتی این شخصیت دینی در قم اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به این که حضرت معصومه (س) در سال ۲۰۱ هجری قمری رحلت کردند عمر شریف حضرت حدود ۲۸ سال بود. «امام صادق علیه السلام فرمودند: آگاه باشید برای خدا حرمی است و آن مکه است برای رسول خدا حرمی است و آن مدینه است، برای امیرالمؤمنین علی (ع)حرمی است و آن کوفه است و قم کوفه کوچک است.
وجود شخصیت دینی و اجتماعی حضرت معصومه(س) و مهاجرت این بانوی عالم در کشور اسلامی ایران یک فرصت مناسب برای تشریح ابعاد شخصیتی فردی و اجتماعی به عنوان یک الگوی شایسته برای دختران مسلمان است تا با تاسی به زندگانی و حضور آگاهانه در عرصه های مختلف نقش آفرین باشند و در راه تمدن سازی نوین اسلامی گام بردارند.
نظر شما