محمود مزارع، روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: فروردین امسال در اتفاقی کم سابقه در سالهای اخیر، ۱۲ روز هوای پاک و سبز در کلانشهر اصفهان ثبت شد که برابر تعداد کل روزهای پاک در سال گذشته است.
وی با بیان اینکه اردیبهشت امسال نیز وضعیت کیفی هوا در همه روزها، سالم و قابل قبول بود، ادامه داد: در ۲ ماه نخست امسال فقط در یک روز در فروردین شاخص کیفی هوا در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار گرفت.
این کارشناس با اشاره به اینکه وضعیت کیفیت هوای کلانشهر اصفهان در ۲ ماه نخست امسال، قابل قیاس با مدت مشابه پارسال نیست، تاکید کرد: بهار امسال ۲ اتفاق خوب به دادِ هوای کلانشهر اصفهان رسید.
وی اظهار داشت: ناپایداری جوی با بارشهای به نسبت خوب و جاری بودن زایندهرود سبب شد که در ۲ ماه نخست امسال شاخص کیفی هوای این شهر قابل قبول باشد.
مزارع خاطرنشان کرد: جاری بودن رودخانه زایندهرود علاوه بر ایجاد رطوبت مناسب در هوا به تامین آبهای زیرزمینی کمک می کند.
وی همچنین در باره اینکه چرا از ۱۱ اردیبهشت، اطلاعات تعدادی از ایستگاههای پایش کیفیت هوا در جدول کیفیت هوای اصفهان به نمایش درنیامده است، توضیح داد: این ایستگاهها متعلق به شهرداری است و بر اساس اطلاعات دریافتی، سامانه آنها در حال به روزرسانی است و مشکل ارتباطی بین ایستگاهها و سامانه پایش وجود دارد.
وی با بیان اینکه این موضوع در حال پیگیری است و بزودی برطرف میشود، تصریح کرد: هرچه اطلاعات تعداد بیشتری از ایستگاهها در دسترس باشد، میانگین عددی شاخص کیفی به واقعیت نزدیکتر بوده اما ناقض وضعیت موجود نیست و اطلاعات موجود از ایستگاهها نیز وضعیت کلی کیفی هوا را نشان می دهد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اطلاعات مُندرج در جدول کیفیت هوای اصفهان در پایگاه اینترنتی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان، شاخص کیفی هوای استان در فروردین و اردیبهشت امسال در ۴۹ روز سالم، ۱۲ روز پاک و یک روز ناسالم برای گروههای حساس(با شاخص ۱۰۹ AQI) بوده است.
از ۱۱ اردیبهشت امسال، اطلاعات ۹ ایستگاه پایش کیفی در این جدول منتشر نشده و اطلاعات مربوط به چهار ایستگاه در دسترس است.
کلانشهر اصفهان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و در سال های اخیر با چالش آلودگی هوا مواجه بوده است.
به گفته کارشناسان، عوامل متعددی مانند خشکسالی، جاری نبودن رودخانه زایندهرود در برخی از ماه های سال، فعالیت صنایع در شعاع ۵۰ کیلومتری آن و تردد زیاد خودروهای سنگین و سبک در این زمینه تاثیرگذار است.
تعداد روزهای ناسالم در اصفهان، سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۱۸ درصد افزایش یافت و این کلانشهر در سال ۱۴۰۱ فقط ۱۱ روز هوای پاک داشت.
نظر شما