اعلام وقایع حیاتی روستاها در مهلت قانونی ضروری است

بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: اعلام به‌موقع وقایع حیاتی در روستاها ضروری است و دهیاران به این موضوع توجه ویژه داشته باشند تا در مهلت قانونی گزارش‌های لازم را به ثبت احوال ارائه دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا طالبی روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی ثبت احوال استان افزود: توجه نداشتن به این موضوع تبعات مختلفی دارد و ممکن است از شناسنامه متوفی سوءاستفاده شود.

اهمیت این موضوع تا جایی بود که معاون استاندار خراسان جنوبی در همین جلسه دستور داد با یکی از دهیاران تماس گرفته شود تا اعضای شورا مطمئن شوند ابلاغیه مورد نظر به دست دهیاران رسیده است یا خیر.

وی گفت: حصارکشی آرامستان در روستاها نیز باید به طور جدی در دستور کار دهیاران قرار گیرد و اعتبارات لازم از سوی فرمانداری‌ها تامین شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی، مهاجرت از روستا به شهر را یک معضل در استان برشمرد که منجر به افزایش حاشیه‌نشینی شده و افزود: این جمعیت ناهمگون در حاشیه شهر مولد آسیب‌هایی هستند که نیازمند اتخاذ تدابیر لازم است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت هویت ایرانی عنوان کرد: در زمینه صدور اسناد هویتی، قانون ملاک است و دستگاه‌های اجرایی باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشند.

طالبی گفت: اطلاع‌رسانی درخصوص سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان (سهیم) نیز اهمیت دارد و باید برای آن طرح ویژه‌ای در نظر گرفته تا از سطوح مختلف اطلاع‌رسانی شود.

وی اضافه کرد: نتیجه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از اواخر امسال نمود پیدا می‌کند و باید بتوان تحلیل‌های درستی از آمارهای موجود ارایه داد.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: موازنه‌ای بین شرایط اقتصادی و قانون جوانی جمعیت باید ایجاد شود تا مردم در زمینه فرزندآوری دچار تردید نشوند از طرفی اقناع‌سازی نیز در راستای اجرای صحیح قانون و امتیازهای آن باید افزایش یابد.

رتبه دوم خراسان جنوبی از نظر نرخ ولادت

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌ جنوبی هم در این نشست گفت: از نظر شاخص نرخ ولادت در استان‌های کشور، خراسان جنوبی با ۱۷.۹ درصد در رتبه دوم قرار دارد که از میانگین کشوری بالاتر است.

مرتضی امیرآبادی‌زاده افزود: سال گذشته ۱۴ هزار و ۸۸۶ واقعه ولادت در استان خراسان جنوبی به ثبت رسید که نسبت به سال ماقبل چهار دهم درصد کاهش داشت.

وی گفت: همچنین سال گذشته چهار هزار و ۳۳۷ واقعه فوت به ثبت رسید که نسبت به سال ماقبل ۱۳.۲ درصد کاهش یافت.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌ جنوبی اضافه کرد: براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سهم فرزند سوم و بعد از آن از میزان تولدهای سال گذشته پنج هزار و ۱۸۶ واقعه است که ۳۴.۷ درصد کل آمار ولادت است.

وی گفت: بیش از ۹۹ درصد ثبت وقایع حیاتی استان در مهلت قانونی بوده است که نشان از اهتمام دستگاه‌های اجرایی مرتبط دارد.

امیرآبادی‌زاده افزود: اعلام واقعه فوت از روستاها در مهلت قانونی توسط دهیاران مورد انتظار است تا در سازمان ثبت احوال به ثبت برسد و در ارزیابی دهیاران این موضوع لحاظ می‌شود.

وی گفت: براساس پیش‌بینی‌های مرکز آمار ایران جمعیت استان خراسان جنوبی تا پایان سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۳۶ هزار نفر می‌رسد که شاخص آن براساس رشد جمعیت است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی اضافه کرد: این استان به لحاظ ثبت ازدواج سال گذشته رتبه یازدهم کشوری را داشته و درخصوص طلاق رتبه ۲۹ از آن استان است.

وی همچنین با اشاره به هوشمند کردن خدمات ثبت احوال گفت: در حال حاضر احراز هویت هوشمند از طریق سامانه سهیم انجام می‌شود و شجره‌نامه افراد نیز از طریق نرم‌افزار تلفن همراه قابل استفاده است.

امیرآبادی‌زاده افزود: پایگاه خانوار در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد و قابلیت بهره‌برداری برای همه دستگاه‌های اجرایی را دارد.

وی گفت: تنها پایگاه نشانی افراد حقیقی نیز پایگاه نشانی ثبت احوال است و همه دستگاه‌های خدمت‌رسان براساس این پایگاه می‌توانند اطلاعات مورد نیاز را برداشت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha