به گزارش ایرنا، طراحی استاندارد و مناسب جعبه پیتزا بهمنظور جلوگیری از خرابشدن مواد غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. امروزه جعبه و بسته بندی پیتزا افزون بر رعایت اصول بهداشتی و حفظ کیفیت تولید میتواند هنگام غذا خوردن بر قضاوت مشتری تأثیر مثبت یا منفی بگذارد.
در حال حاضر جعبههای پیتزایی که علامت استاندارد دارد به معنای آن است که نظارتی از سوی استاندارد بر آنها اعمال و آزمونهای میکروبی و فیزیکی در روند تولید از مواد اولیه و مسیر تولید گرفته شده است و هیچ خطری برای مصرف کننده ندارد.
از آنجایی که جعبه های بسته بندی پیتزا مشمول مقررات استاندارد اجباری هستند لذا تولید و توزیع آنها میبایست با علامت استاندارد صورت پذیرد و چنانچه جعبه فاقد علامت استاندارد باشند برای مصرف کننده میتواند خطرناک باشد.
اگر جعبههای پیتزا یا هر نوع مواد غذایی دیگری از استانداردهای لازم برخوردار نبوده و مجوزهای بهداشتی را دریافت نکرده باشد، ممکن است حامل میکروبهای مختلف باشد که این آلودگی به درون غذا منتقل شود.
ادارهکل استاندارد فارس نیز بارها بر اهمیت نظارت بر فستفودها و رستورانها تأکید کرده و بازرسیهای ویژه با هدف تأمین سلامت ، بهداشت و ایمنی جامعه و مصرف کنندگان را در دستور کار قرار داده است. این در حالیست که رهبر معظم انقلاب نیز وقتی صحبت از رشد تولید می کنند، تأکید بسیار جدی بر کیفیت دارند و مبنا را کیفیت، مرغوبیت و قابلیت رقابت پذیری محصولات در بازارهای داخلی و خارجی می دانند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران هم هدف این سازمان را کمک به رشد تولید کیفی در کشور میداند و معتقد است این سازمان به نیابت از مردم، وکالت از دولت، مدعی العموم کیفیت ملت است و عبور از حق مردم خط قرمز این سازمان است. بدون شک تولید باکیفیت می تواند به افزایش تولید، درآمد، صادرات و تقویت زنجیره تولید بیانجامد و به همین دلیل بر این مساله تاکید خاص داریم.
هشدار اداره کل استاندارد فارس به مصرف کنندگان پیتزا
با وجود این نظارتها اما این روزها به دلیل افزایش تعداد واحدهای عرضه فست فود در استان فارس، اعمال نظارت بر این واحدها بسیار دشوار شده است، لذا برای پوشش و نظارت همه واحدها در قالب برنامه زمانبندی، همکاری شهروندان و مصرف کنندگان بسیار اهمیت دارد. موضوعی که مدیرکل استاندارد فارس هم بر آن تاکید بسیاری دارد.
محمد مهدی رزمجو در این باره گفت: بهترین ناظر، مصرفکنندگان هستند و آنها هستند که باید دقت کنند پیتزا را در چه جعبه ای از فروشنده دریافت می کنند.
مدیرکل استاندار فارس ادامه داد: مهمترین عامل بازدارندگی در این مسائل عدم خرید کالای غیر استاندارد توسط مشتریان است؛ اگر مردم تخلفی را در این خصوص مشاهده کردند با شماره تلفن ۳۶۲۶۴۴۰۶ اداره کل استاندارد فارس تماس بگیرند تا با متخلفان برخورد قانونی صورت پذیرد.
وی افزود: جعبههایی که علامت استاندارد دارد یعنی نظارت های لازم شامل آزمونهای میکروبی و فیزیکی مطابق استانداردهای مربوطه بر روی آنها انجام شده و لذا تهدیدی برای سلامت مصرف کننده به وجود نمیآورند.
رزمجو یادآور شد: به دلیل تعدد محل های مصرف و و وجود تعداد زیاد فست فودهای موجود در استان ، نظارت بر تمامی محل های مذکور مشکل است اما این اداره کل در حد توان به وظیفه خود که نظارت براین مراکز است عمل کرده و بازرسی و نظارت از فست فودها را انجام میدهد که دقت شهروندان محترم نیز در این زمینه نیز بسیار کارساز و مؤثر خواهد بود.
مدیرکل استاندارد فارس با اشاره به علامت های استاندارد حک شده بر جعبه های پیتزا اعلام کرد: یکی از این علامت ها هنگام تولید مقوای استاندارد در کارخانه بر آن زده میشود و علامت استانداردی نیز هنگام برش و تهیه جعبه، در فضای خارج از جعبه ها حک میشود که مصرف کننده میبایست به این علامت ها توجه کند.
نظر شما