استاندار مازندران: نقش توسعه محوری انجمن های علمی در کشور باید جدی گرفته شود

ساری - ایرنا - استاندار مازندران از انجمن های علمی به عنوان ظرفیت بالا برای هر کشوری نام برد و گفت : این انجمن ها در ایران اسلامی هم نقش موثری دارند و باید جایگاه نخبگان علمی را جدی گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمودحسینی پور روز سه‌شنبه درآیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی «حرکت» در بابلسر افزود: انجمن های علمی ذخایر علمی کشور هستند و به طور حتم نخبگان دانشگاهی برای آینده ایران اسلامی چه برنامه ای دارند، باید بررسی شود.

وی ادامه داد : مجموعه کشورهای توسعه یافته شتابان انجمن های علمی را تشکیل دادند و از این ظرفیت استفاده می کنند.

استاندار مازندران گفت : انجمن های علمی در فرایند توسعه کشور نقش موثری دارند و امروز با انفجار تحولات در دنیا به‌واسطه ظهور تکنولوژی های جدید، نخبگان دانشگاهی برای حرکت در این مسیر تاثیر گذار هستند.

وی اضافه کرد : گذشت آن زمان که برنامه پنج یه ۱۰ ساله برای اداره امور کشورها تدوین می شد و امروز سرعت امور به گونه ای است که ۱۸ماه برای تدوین برنامه ها زمان سوخته محسوب می شود.

حسینی پور گفت : از ابتدای انقلاب تاکنون ارزش‌های مختلفی را ترسیم شد ‌و به اقتضای زمان ارزش های جدید هم اضافه شد و امروز انجمن های علمی یکی از ارزش های انقلاب به شمار می روند و این مجموعه ها جایگاهشان در کشور به گونه ای است که در عرصه توسعه علم تلاش دارند.

وی با ذکر مثالی در خصوص میزان بهره وری از ظرفیت انجمن های علمی در دیگر کشورها گفت : مازندران، گیلان و گلستان بلحاظ موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی به مشابه کشور هلند هستند و از ۲ دهه گذشته هلند به انجمن های علمی و فناوری در عرصه کشاورزی اهمیت داده است.

حسینی پور ادامه داد:این کشور ۱۰ درصد اراضی آن در اختیار بخش کشاورزی است اما در مازندران این رقم در مازندران ۷۰درصد است که با نگاه علمی می توانیم همانند علم با تولیدات محصولات کشاورزی به ثروت سرشار دست یابیم.

وی گفت : اما با ورود تکنولوژی های روز در عرصه های کشاورزی کشور هلند توانسته است سالانه ۹۵میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی دارد اما سه استان شمالی کشورمان ۵۰۰میلیون دلار صادرات نداریم.

استاندار مازندران اظهار داشت : امروز برخلاف گذشته دیگر موشک های اتمی و هسته ای در دنیا نقشی ندارد و به عنوان ویترین در کشورها هستند و کشورهای که نقش موثر در تولید غذا دارند از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

به گزارش ایرنا، ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی و فراخوان پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت از شهریور سال گذشته آغاز شده بود و دریافت آثار به دبیرخانه وزارت علوم مهرماه سال ۱۴۰۱ دستور کار قرار گرفت که پس از بررسی یک هزار و ۲۸۸ اثر از ۸۶ دانشگاه‌های متعدد از سوی دبیرخانه برای پانزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی حرکت راه یافت.
از این تعداد آثار ۹۵ اثر در حوزه هنر و معماری، ۱۶۵ اثر کشاورزی، ۳۷۷ اثر فنی مهندسی، ۱۶۳ اثر علوم پایه، ۴۴۹ اثر علوم انسانی و ۳۹ اثر در حوزه سفیر حرکت است.
این جشنواره با اجرای چندین بخش رقابتی با زیر مجموعه انجمن‌های برتر و فعالیت‌های خلاقانه، نشریه، مسابقه، محتوای دیجیتال، کارآفرینی، بخش ویژه، کتاب، اختراع و دانشگاه صنعت است و علاوه بر آن بخش نمایشگاهی که مجموع آثار ارسالی برگزیده دانشجویان در پردیس دانشگاهی برای بازدیدکنندگان به نمایش درآمده است؛ همچنین سه بخش انجمن پویا، بین‌الملل و بخش سفیران حرکت برای اولین بار در این جشنواره انجام می‌شود.
۳۳ اثر از سوی انجمن‌های علمی دانشجویان فعال این استان به جشنواره ارسال شده که در این جشنواره پنج گروه علمی دامپزشکی، کشاورزی، علوم پایه، فنی و مهندسی، فناوری و علوم انسانی شرکت کردند و آثار آنها پس از بررسی داوران برگزیده شده است.
در کنار جشنواره برگزاری کارگاه‌ها و کارگروه‌هایی به منظور هم‌افزایی و توانمندسازی برای دانشجویان و اساتید انجام و نشستی با حضور معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha