بیش از ۲۵ هزار واحد خون در مهاباد فرآوری شد

مهاباد - ایرنا - رییس اداره انتقال خون مهاباد گفت: سال گذشته ۲۵ هزار و ۴۰۷ واحد خون جهت فرآینده فرآوری و تولید فرآورده‌های خونی به این اداره ارسال شد.

دکتر داود نصر روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اداره انتقال خون مهاباد تامین‌کننده خون مورد نیاز مراکز بیمارستانی شهرستان‌های جنوب آذربایجان‌غربی از جمله میاندوآب، تکاب، شاهین‌دژ، بوکان، نقده، سردشت، پیرانشهر و اشنویه است.

وی اضافه کرد: در این پایگاه انتقال خون از خون‌های اهدایی فراورده‌هایی مانند پلاسما خون، گلبول قرمز فشرده، خون فیلتردارو پلاکت خون فرآوری و این محصولات در سردخانه با دمای منفی منفی ۴۰ تا مثبت چهار درجه ذخیره می‌شود.

بیش از ۲۵ هزار واحد خون در مهاباد فرآوری شد

رییس اداره انتقال خون مهاباد با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۲۵ هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی خون اهدا کردند، گفت: از این تعداد بیش از ۱۰ هزار نفر در مهاباد، ۶ هزار و ۹۹۸ نفر در میاندوآب، ۶ هزار و ۱۰۴ نفر در نقده و ۲ هزار و ۲۹۶ نفر در چهار شهرستان سردشت، تکاب، بوکان و شاهین‌دژ با مراجعه به پایگاه های ثابت و سیار، خون اهدا کردند.

وی اظهار کرد: در این مدت ۱۱ هزار و ۹۲ نفر به پایگاه انتقال خون مهاباد مراجعه کرند و ۱۰ هزار و ۹ نفر موفق به اهدای خون شدند که از این تعداد ۱۸۵ نفر اهدا کننده خانم و مابقی مرد بودند.

به گفته وی، از مجموع کسانی که در مهاباد خون اهدا کردند، یک هزار و ۳۳۰ نفر برای بار نخست و پنج هزار و ۳۰۷ نفر اهدا کننده مستمر بودند.

نصر با اشاره به اینکه سال گذشته تنها در ۲ شهرستان میاندوآب و نقده هم مرکز ثابت خونگیری فعال بود، ادامه داد: طی این مدت هفت هزار و ۸۹۹ نفر به مرکز ثابت میاندوآب مراجعه کردند و ۶ هزار و ۹۹۸ نفر موفق به اهدای خون شدند که ۱۷۹ نفر از آنان خانم و مابقی مرد بودند.

وی یادآور شد: هفت هزار و ۱۱۴ نفر نیز به در مرکز ثابت خونگیری نقده مراجعه کرده بودند که ۶ هزار و ۱۰۴ نفر موفق به اهدای خون شدند که از این تعداد نیز ۱۹۳ نفر خانم و سه هزار نفر هم اهدا کننده مستمر بودند.

وی تاکید کرد: ۲ هزار و ۵۲۰ نفر هم به پایگاه سیار در شهرستان های سردشت، بوکان، تکاب و شاهین دژ مراجعه کردند که ۲ هزار و ۲۹۶ نفر اهدای خون کردند که ۹۰۵ نفر از آنان هدا کننده مستمر بودند.

نصر با اشاره به اینکه مرکز ثابت خونگیری برای نخستین بار در بیمارستان شهید قلی‌پور بوکان برای انجام عملیات خونگیری از اهداکنندگان، راه‌اندازی شد، گفت: این مرکز به ۹ تخت (۶ تخت آقایان و سه تخت خانم‌ها) تجهیز شده و هم اکنون ۲ پرستار و یک پزشک در آن مستقر هستند و به داوطلبان اهدای خون خدمات ارایه می‌دهند.

به گفته وی، در این مرکز امکان ارایه خدمات روزانه به بیش از ۵۰ نفر وجود دارد و خون‌های اهدا شده برای فرآوری به پایگاه انتقال خون مهاباد انتقال داده می‌شود.

رییس اداره انتقال خون مهاباد ادامه داد: قبل از راه اندازی این مرکز، در طول سال و به مناسبت‌های مختلف تیم‌هایی از پایگاه انتقال خون مهاباد برای خونگیری به بوکان اعزام می‌شدند و یا شهروندان برای اهدای خون به پایگاه اهدای خون در مهاباد مراجعه می‌کردند.

نصر با بیان اینکه نیاز به خون یک امر همیشگی و مستمر است، افزود: عمر فرآورده های خونی پایین بوده و در صورت تداوم کاهش اهدای خون از سوی شهروندان جان بیماران پیوندی، تالاسمی، سرطانی، آسیب دیدگان تصادفات، بیماران هموفیلی، مادران باردار و نوزادان با زردی و بسیاری دیگر از بیماران که به خون و مشتقات آن نیازمندند، به خطر می‌افتد.

وی با تاکید بر اینکه از عموم شهروندان با هر گروه خونی برای اهدای خون دعوت می‌کنیم به اداره انتقال خون مراجعه کنند، یادآور شد: تمام وسایل و تجهیزات اهدای خون، محیط و شرایط خون‌گیری انتقال خون کاملا استرلیزه، بهداشتی و یکبار مصرف است و هیچ جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha