خانواده زندانیان، محکومان بی‌گناه

مشهد- ایرنا- خانواده‌های زندانیان به خاطر جرم سرپرست خود، محکوم به تحمل شرایطی شده‌اند که خود نقشی در ایجاد آن نداشته‌اند و بدون ارتکاب هیچ گناهی، باید دورانی سخت را بگذرانند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خانواده زندانیان که ناخواسته گرفتار رفتار سرپرست مجرم خانواده شده اند، علاوه بر ناتوانی در تامین حداقل‌های زندگی، گاه دچار فقر مالی، فرهنگی و بهداشتی می‌شوند.

آنان همچنین مجبور به تحمل برچسب بزهکاری و نگاه‌های تحقیرآمیز دیگران هستند که این موارد در بسیاری از مواقع موجب تغییر مسیر زندگی و سرنوشت آنان می شود.

بسیاری از فرزندان پسر این خانواده ها با هدف کمک به تامین مخارج خانواده، بر سر کاری رفته و از تحصیل بازمی‌مانند، دختران با خواستگاران پشیمان روبه رو می شوند و مادران به عنوان سرپرست خانوار در زیر بار سنگین تامین هزینه های زندگی قامت خم می کنند.

زندگی سخت

یک مادر که پسرش به خاطر پرداخت دیه در حبس بود، به خبرنگار ایرنا گفت: پسرم با رای دادگاه محکوم به پرداخت سه میلیارد ریال دیه شد که به علت ناتوانی در پرداخت آن، روانه زندان شد.

زهره. ه ادامه داد: تلاش های زیادی برای تامین منابع مالی انجام گرفت، اما به دلیل طولانی شدن دوران حبس، همسرش هم از وی جدا شد و سرپرستی فرزندش هم بر دوش من افتاد.

وی ادامه داد: با تلاش های فراوان، موفق شدیم نیمی از مبلغ دیه را تخفیف بگیریم و نیمی دیگر را با کمک خیران پرداخت کنیم اما در طول این مدت شرایط بسیار سختی بر پسر و همسرش گذشت.

حمایت از ۱۵۰۰ خانواده زندانی در ماه

باتوجه به شرایط سخت خانواده زندانیان، حمایت های مادی، معنوی، فرهنگی و بهداشتی به این قشر نه تنها موجب کاهش جرم می شود، بلکه کاهش مشکلات و آسیب های اجتماعی را به دنبال دارد و نقطه آغازی برای جلوگیری از تکرار بزه فرزندان آنها در جامعه است.

در همین راستا اقدامات حمایتی و کمک به خانواده های بزه دیده از سوی نهادهای حمایتی و خیران می تواند، صدها نفر را که به نوعی گرفتار بزه سرپرست خانواده خود شده اند، از مشکلاتی که در کمین آنان است،‌ رهایی بخشد.

رییس انجمن حمایت از زندانیان شهرستان مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: این انجمن یک موسسه غیردولتی خیریه مردم نهاد است که از طریق کمک های خیران و همچنین با استفاده از ظرفیت دستگاه ها و سایر نهادهای دولتی و غیردولتی و همچنین درآمدهای پایداری که در طول سنوات با سرمایه گذاری خیران ایجاد شده است در جهت تامین حداقل کمک های معیشتی خانواده های نیازمند زندانی فعالیت می کند.

هوشنگ یوسف نژاد ادامه داد: تمام خانواده زندانیان در صورت اعلام نیاز، مورد پذیرش انجمن قرار می گیرند که این حمایت ها تا سه ماه بعد از آزادی زندانی نیز ادامه خواهد داشت و با توجه به شناور بودن آمار، ماهانه هزار و ۵۰۰ خانوار زیر پوشش حمایت های مستقیم و غیرمستقیم این انجمن هستند.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ خانواده جدید در این انجمن پذیرش شده بودند، گفت: کاهش آسیب های اجتماعی و وقوع جرم از مهم‌ترین اهداف تشکیل این انجمن است که در راستای تامین حداقل معیشت، آموزش های مهارت های زندگی و زیست عفیفانه، توانمندسازی از طریق آموزش های فنی و حرفه ای و ترویج اشتغال خانگی، مشاوره های تحصیلی و خانواده و ازدواج و بهداشت و درمان گام برمی‌دارد.

رییس انجمن حمایت از زندانیان شهرستان مشهد تصریح کرد: این انجمن در طول سال برای پرداخت کمک های نقدی اهدایی و سبدغذایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با استفاده از ظرفیت های سایر نهادها و سازمانها به خصوص کمیته امداد امام خمینی (ره) و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اقدام به انجام خدمات به خانواده زندانیان می کند.

پنجم خردادماه، به پیشنهاد سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور و بر اساس تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان روز ملی حمایت از خانواده زندانیان یا روز "نسیم مهر" نامگذاری شده است که در هفته پیش رو در سراسر کشور جشن گلریزان برای حمایت از خانواده زندانیان برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha