به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، مائورو ویِیرا (Mauro Vieira) وزیر امور خارجه برزیل در جلسه استماع مجلس نمایندگان این کشور گفت: انجمن غیررسمی بریکس اگرچه اساسنامه یا دبیرخانه دائمی ندارد، اما سنگ بنای همکاری بینالمللی است. امروز حتی نمیتوان درباره همکاری یا مذاکره بینالمللی صحبت کرد که جی۲۰ یا بریکس را در نظر نگیرد. به هر حال، همه اعضای بریکس، اعضای جی۲۰ هستند که بسیار مهمتر از جی۷ است.
به عقیده رئیس دستگاه دیپلماسی برزیل، دیگر نمیتوان تنها به قدرتهای بزرگی مانند آمریکا فکر کرد، بلکه باید نظرات و اقدامات کشورهای در حال توسعه مانند هند که در حال حاضر رهبری گروه ۲۰ را برعهده دارد، مد نظر قرار داد.
وزیر امور خارجه برزیل اعلام کرد لولا داسیلوا رئیسجمهوری این کشور در اجلاس سران بریکس که در تاریخ ۲ و ۳ ژوئن (۱۲ و ۱۳ خرداد) در کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار میشود، شرکت خواهد کرد.
بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، اگرچه قدرت G۷ (متشکل از آلمان، کانادا، ایالات متحده، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و انگلیس) هنوز گسترده است، اما وزن آن در دهههای اخیر کاهش یافته است.
طبق این گزارش، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ میلادی، سهم گروه۷ از تولید جهانی (از نظر قدرت خرید) از ۴۴ درصد به ۳۰ درصد کاهش مییابد، در حالی که سهم همه کشورهای پردرآمد از ۵۷ درصد به ۴۱ درصد کاهش مییابد. این در حالی است که مشارکت چین در عرصه جهانی از ۷ به ۱۹ درصد افزایش خواهد یافت. چین اکنون یک ابرقدرت اقتصادی است.
چین به ریاست جمهوری شی جینپینگ (Xi Jinping)، نه تنها در مسیر تقویت اقتصادی قرار دارد بلکه جایگاه قدرتمندی در بریکس در اختیار دارد. گواه این موضوع، توافق میان این کشور و برزیل برای کنار گذاشتن دلار آمریکا و انجام عملیات تجاری از طریق ارزهای دو کشور است.
به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، در ماه مارس (اسفند- فروردین)، یوان به پرمصرفترین ارز برای معاملات برونمرزی در چین تبدیل شد و برای اولین بار از دلار پیشی گرفت.
هشدار برزیل نسبت به «خطرات» انزوای بیشتر روسیه و بستن راه های خروج دیپلماتیک از جنگ اوکراین
وزیر امور خارجه برزیل همچنین درباره خطرات حذف روسیه از صحنه بینالمللی و پیامدهای تحریمهای یکجانبه هشدار داد. وی گفت: همانطور که همه میدانند، ما نقض تمامیت ارضی اوکراین را هم در مجمع عمومی و هم در شورای امنیت (سازمان ملل) محکوم میکنیم و در عین حال نسبت به خطرات حذف و تحریمهای روسیه هشدار میدهیم. چرا که مانع ایجاد یک راه حل مذاکره شده است.
وییرا با تاکید بر اینکه موضعی که برزیل در قبال جنگ اوکراین اتخاذ کرده است، موازنه سازنده است، افزود: تحریمها فقط برای کاهش فضاهای گفتگو به کار میآیند و مارپیچ تقابلی خطرناکی را موجب میشوند.
وزیر امور خارجه برزیل همچنین از آمادگی دولت داسیلوا برای حمایت از تلاشهای بینالمللی در راستای فراهم کردن فضای گفتوگو خبر داد.
علاوه بر این، وی تاکید کرد که فلج شدن (سکون و از کارافتادگی) جامعه بینالمللی در مواجهه با جنگ اوکراین به جهانیان نشان داد که نسبت به اصلاح حکمرانی بینالمللی، با شروع از ایجاد تغییر در شورای امنیت سازمان ملل متحد (سازمان ملل متحد) نیاز فوری وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما بیش از هر زمان دیگری به شورایی دموکراتیک با روشهای بهروز و با مشروعیت کافی برای ارائه راهحلهای موثر برای بحرانهای متعددی که گریبانگیر ماست، نیاز داریم.
نظر شما