تلاش‌های جهادی مسوولان برای تقویت زیرساخت‌های مرز خسروی

قصرشیرین- ایرنا- مرز رسمی خسروی با داشتن بزرگترین پایانه بین‌المللی زمینی خاورمیانه،  قدیمی‌ترین، اصلی‌ترین و هموارترین مسیر برای عزیمت به عتبات عالیات، این روزها با تلاش‌های جهادی مسوولان کشورمان و تقویت زیرساخت ها برای تسهیل در تردد زائران اربعین رفته رفته مهیای برگزاری اربعین سال ۱۴۰۲ می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اهتمام جدی ستاد شهرستانی و استانی اربعین و مقامات ارشد کشورمان با هماهنگی و رایزنی ها با طرف عراقی برای تقویت زیرساخت ها در مرز رسمی خسروی و همچنین استقرار امکانات رفاهی در مرز منذریه همگی امید بخش برگزاری کنگره بزرگ اربعین با شکوه‌تر از سال قبل در گذرگاه رسمی خسروی است.

علاوه بر امکانات، ظرفیت ها و زیرساخت هایی که از سال های گذشته در مرز رسمی خسروی با داشتن بزرگترین پایانه زمینی خاورمیانه وجود داشته امسال هم مسوولان و دستگاه های مختلف عضو ستاد اربعین در تلاشند تا با ایجاد امکانات جدید و تقویت زیرساخت ها و خدمات رفاهی و فضاهای اسکان بتوانند رضایتمندی زائرانی که این مرز را برای سفر معنوی اربعین انتخاب می کنند، فراهم کنند.

ایجاد بزرگترین قرارگاه اربعین خدمات رسانی به زائران توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ایجاد قرارگاه تاکتیکی بهداشتی درمانی و ساخت سرویس های بهداشتی و تقویت امکانات اسکان و بهسازی و سامان دهی بزرگراه کربلا و احداث قطعه ۹ و ۱۰ در مسیر انتهایی بزرگراه کربلا در مسیر قصرشیرین به مرز خسروی و تعریض وآسفالت کمربندی قصرشیرین در مسیر جاده ریخک و مسیر اصلی قصرشیرین به سرپل ذهاب تنها نمونه کوچکی از اقدام هایی است که برای استفاده زائران در قصرشیرین و مرز خسروی در دست اقدام است و به گفته مسوولان تا پیش از اربعین امسال مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

همچنین دیدارهای مختلفی توسط مقامات ارشد کشورمان از وزیر کشور گرفته و دیگر مسوولان ارشد استان با مقامات عراقی افزایش گیت های ورود و خروج زائران در مرز منذریه عراق و مهم تر از توافق برای همه ۲۴ ساعته شدن فعالیت مرز خسروی در ایام اربعین برای تسهیل در تردد زوار و جلوگیری از ایستایی و توقف زائران در دست پیگیری و انجام است.

روز گذشته نیز با حضور وزیر کشور زیرساخت های اربعین و طرح های عمرانی در دست اقدام برای خدمات رسانی شایسته و مطلوب به زائران در مرز خسروی مورد بررسی و بازدید میدانی قرار گرفت.

تلاش‌های جهادی مسوولان برای تقویت زیرساخت‌های مرز خسروی

قرارگاه اربعین وزارت دفاع و پشتیبانی

در سفر وزیر کشور به مرز خسروی که استاندار کرمانشاه و جمعی از مسوولان استانی عضو ستاد اربعین و مسوولان شهرستانی وی را همراهی کردند در بدو ورود روند ساخت بزرگترین قرارگاه خدمات رسانی اربعین وزارت دفاع و پشتیبانی در ۲ کیلومتری مرز خسروی مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته نماینده وزیر و مدیر ارشد وزارت دفاع در استان کرمانشاه این قرارگاه اربعین در مرز خسروی واقع در عمود ۳۰۳ مجهز به چهار سوله به منظور اسکان و پذیرایی ثابت با یک هزار و ۲۰۰ متر و با ظرفیت ۸۰۰ نفر، آشپزخانه، درمانگاه و ۴۰ چشمه سرویس بهداشتی، ۲ پد بالگرد استاندارد و اختصاص خودور و پارکینگ سبک و سنگین خواهد بود.

«نورالدین ارباب‌پوری» افزود: این قرارگاه امکان پخت روزانه پنج تا ۱۰ هزار پرس غذا را دارد که این مجموعه در سطح هفت هکتار در حال احداث است.

تلاش‌های جهادی مسوولان برای تقویت زیرساخت‌های مرز خسروی

قرارگاه تاکتیکی بهداشتی و درمانی

مقصد بعدی سفر وزیر کشور به قصرشیرین قرارگاه تاکتیکی بهداشتی و درمانی اربعین حسینی بود که توسط اورژانس و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی با ۳۶ میلیارد تومان برای خدمات رسانی به زائران اربعین در دست ساخت است.

رییس شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین در حاشیه ی بازدید وزیر کشور از روند ساخت این قرارگاه بهداشتی درمانی گفت: این قرارگاه قرار است در ۲ طبقه به مساحت یک هزار متر مربع و با زیربنای ۲ هزار متر مربع ساخته شود که عملیات اجرایی آن اواخر اسفندماه پارسال آغاز شده و طبقه همکف این قرارگاه بهداشتی و درمانی شامل اتاق های سرد، ویزیت، تزریقات و cpr است و طبقه دوم آن نیز شامل بخش رفاهی و خوابگاه برای استراحت کارکنان این مجموعه است.

«عمران آزادی» افزود: قرار است تا ۳۱ مردادماه طبقه همفک این قرارگاه بهداشتی درمانی برای خدمت به زائران اربعین حسینی به بهره برداری برسد.

وی از دلایل ساخت این قرارگاه را با توجه به‌ قرار گرفتن زمان اربعین تا چند سال آینده در ایام تابستان و فصل گرما بیان کرد و گفت: این مرکز برای ارائه خدمات درمانی لازم به زائران عتبات عالیات، راه اندازی می شود که اعتبار این طرح با کمک خیرین و حمایت های دولت و وزارت بهداشت تامین اعتبار شده است.

بازدید از منذریه عراق

همچنین در ادامه سفر وزیر کشور به قصرشیرین با حضور مدیر مرز منذریه عراق زیرساخت های این مرز نیز مورد بررسی میدانی قرار گرفت.

امسال قرار است فضای جدیدی برای افزایش و استقرار گیت های ورود و خروج در مرز منذریه با کمک کشورمان ایجاد شود تا زائران ایرانی بتوانند سفر آسانی را داشته باشند و ضمن اینکه در کاهش ازدحام و زمان توقف و ایستایی زوار نیز نقشی مهم خواهد داشت.

در دیداری که وزیرکشورمان به همراه استاندار کرمانشاه و سایر هیات همراه با سرلشکر «شیرکو» مدیر مرز منذریه عراق داشتند وزیر کشور دستورات لازم را برای هماهنگی و استقرار امکانات در این مرز ارائه کردند که علاوه بر افزایش گیت ها قرار است ۴۶ چشمه سرویس بهداشتی در منذریه نیز ساخته شود و مواکب نیز در این گذرگاه برای خدمات رسانی به زوار فعالیت داشته باشند.

ایجاد مه پاش ها، افزایش و ساخت سرکیس های بهداشتی، ساخت یک هزار و ۸۹۰ متر سایبان، ایجاد امکانات سرمایشی و پیش بینی آب و یخ مورد نیاز زایران و همچنین امکانات پذیرایی و استقرار و جانمایی مواکب، سامان دهی ۸۰ هکتار توقف گاه موجود، پیش بینی اتوبوس و ایجاد پایانه استقرار اتوبوس ها و کمک به ناوگان ترابری و حمل و نقل عراقی در منذریه برای جابجایی زوار همگی از مواردی بود که اعضای ستاد اربعین در خصوص آن سخن گفته و مورد تاکید وزیر کشور بود و پیداست که امسال با تقویت زیرساخت ها شاهد خدمات رسانی مطلوب تر از سال گذشته به زائران در مرز خسروی خواهیم بود.

سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر اربعین از مرز رسمی خسروی عازم کربلای معلی شدند که طبق پیش بینی مسوولان این تعداد امسال قرار است به ۲ برابر برسد.

تلاش‌های جهادی مسوولان برای تقویت زیرساخت‌های مرز خسروی

تاکید وزیر کشور بر تسهیل در تردد زائران اربعین از مرز خسروی

وزیر کشور در حاشیه بازدید از پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی و پایانه منذریه عراق و زیرساخت‌های اربعین با تاکید بر تسریع در تکمیل طرح‌های توسعه‌ای این مرزها بر تسهیل در تردد زائران اربعین و خدمات رسانی مطلوب به زوار تاکید کرد.

«احمد وحیدی» در حاشیه سفر به قصرشیرین و بازدید از طرح های عمرانی اربعین و زیرساخت های مرز خسروی و پایانه این گذرگاه بین المللی همچنین به صورت میدانی و از نزدیک از مرز منذریه عراق و طرح توسعه این مرز و محل استقرار و افزایش گیت های ورود و خروج در دیدار با سرلشکر «شیرکو احمد جاف» مدیر گذرگاه مرزی منذریه گفت: انشاء الله امسال هم سال خوبی برای برگزاری راهپیمایی بزرگ اربعین باشد.

مشکلات مرز خسروی برای تردد آسان زوار اربعین مرتفع می شود

استاندار کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از تلاش و هماهنگی های لازم برای رفع اشکالات و نواقصی که از اربعین سال گذشته در مرز خسروی وجود داشت تا اربعین امسال خبر داد.

«محمدطیب صحرایی» افزود: جلسه امروز به منظور بررسی کارهایی که برای اربعین امسال باید انجام شود، برگزار شد.

وی اظهار کرد: یک سری اشکالاتی بود که قرار شده مرتفع شود و امروز چگونگی روند ساخت و ساز طرح های عمرانی اربعین و هماهنگی ها با طرف عراقی مورد بحث قرار گرفت که باید تا آستانه اربعین ادامه داشته باشد.

تلاش ما ۲۴ ساعته شدن تردد از مرز است

وزیر کشور در مورد اینکه آیا امکان ۲۴ ساعته شدن تردد از مرز خسروی وجود دارد، گفت: تلاش ما بر این است که تردد زوار ۲۴ ساعته شود اما طرف عراقی هم باید قبول کند و مهمترین موضوع تامین امنیت در آن طرف مرز یعنی در داخل خاک عراق است.

وحیدی با بیان اینکه در حال مذاکره و رایزنی با مسوولان کشور عراق برای ۲۴ ساعته شدن تردد از مرز خسروی هستیم، افزود: مذاکرات ما با مسوولان عراقی همچنان ادامه دارد و زمانی که امنیت زوار در آن طرف مرز تضمین و تامین شود آن وقت می توانیم مرز را ۲۴ ساعته کنیم.

وزیر کشور همچنین با بیان اینکه مرز خسروی از امکانات و زیرساخت های بسیار خوبی برخوردار است، گفت: باتوجه به اینکه خسروی از گذشته مرز رسمی بوده از این رو دارای امکانات و نقاط دسترسی خوبی است و زوار می توانند به آسانی از این مرز عازم کربلا شوند.

وحیدی افزود: در سال های گذشته به دلیل مشکلات ناامنی در کشور عراق تردد زوار اربعین از طریق مرز خسروی انجام نمی شد اما با برقراری امنیت از سال گذشته شاهد تردد زوار از این مرز هستیم.

نقاط تردد زائران از مرز خسروی افزایش می‌یابد

وحیدی تصریح کرد: اکنون به دنبال بیشتر کردن تعداد نقاط تردد زائران از مرز خسروی به داخل کشور عراق و همچنین توسعه فضاهای بیشتر برای اینکه مردم کمتر در مرز معطل شوند، هستیم.

وی اضافه کرد: همچنین به دنبال توسعه برخی از زیرساخت ها از جمله اسکان، فضاهای سرپوشیده و ایجاد مه پاش هستیم و اگر کم و کسری هم در مرز باشد جبران خواهد شد.

وزیر کشور به آمادگی طرف عراقی برای تردد زائران از مرز خسروی نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این آمادگی از طرف عراقی ها نیز وجود دارد و مشکلی در این ارتباط نیست و تعامل خوبی با برادران عراقی داریم.

وی با بیان اینکه سال گذشته شاهد تردد زوار بسیاری از مرز خسروی به کربلا بودیم، اظهار امیدواری کرد امسال شرایط خیلی بهتری هم بهتر از سال گذشته در مرز خسروی ایجاد شود و زائران بیشتری از این مرز تردد نمایند.

تلاش‌های جهادی مسوولان برای تقویت زیرساخت‌های مرز خسروی

بخشی از زیرساخت ها در کشور عراق را ایران انجام می دهد

وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، در خصوص ایجاد امکانات لازم در مرز منذریه عراق نیز گفت: ما بخشی از کارها را قرار است برای عراقی ها انجام دهیم. پارسال هم برخی از مواکب ما آن طرف مرز مستقر شدند و خدمات خوبی به زوار ارائه دادند و امسال هم دروازه های ورودی را در مرز منذریه با همکاری طرف عراقی توسعه می دهیم و جاهایی هم لازم است کمک می کنیم.

وی ایجاد مکان های سرپوسیده مجهز به سیستم های سرمایشی باتوجه به گرمای هوا را از جمله این امکانات دانست و افزود: در این ارتباط با مسوولان کشور عراق کمک می‌کنیم.

وحیدی افزود: به دنبال توسعه دروازه های ورودی به کشور عراق نیز هستیم و برای این کار زمین مورد نیاز نیز اکنون تسطیح شده و اقداماتی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه سال گذشته شاهد عبور حجم زیادی از زوار از مرز خسروی بودیم، گفت: برخی از روزها شاهد تردد ۴۰ هزار زائر از این مرز بودیم و امسال بنا داریم روزانه بیش از ۱۰۰ هزار زائر از این مرز عبور کنند.

وی با اشاره به بازدید خود از مرز خسروی و بررسی وضعیت زیرساخت ها و وضعیت موجود برای تردد زوار اربعین، افزود: سال گذشته این مرز باز شد و حجم قابل توجهی از زوار اربعین از طریق این مرز عازم کربلا شدند.

وی با بیان اینکه خسروی مرز خوبی است و زوار می توانند از این مرز عبور کنند، گفت: امسال هم این مرز آمادگی تردد زوار اربعین را دارد و مسوولان استان کرمانشاه در حال آماده‌سازی امکانات و زیرساخت های لازم برای تردد زوار اربعین از این مرز هستند.

وزیر کشور از تلاش و زحمات استاندار کرمانشاه و مسوولان سایر دستگاه های ذیربط در ایجاد و تقویت زیرساخت های مرز خسروی برای تردد زائران اربعین قدردانی کرد و گفت: اکنون به دنبال تقویت چند موضوع از جمله افزایش نقاط تردد از داخل مرز خسروی به داخل مرز عراق هستیم.

سامان دهی پارکینگ ها و افزایش گیت‌های ودود و خروج زائران

«محمد حیدری» سرپرست فرمانداری قصرشیرین نیز در نشستی که در حاشیه بازدید وزیر کشور از مرز خسروی برگزار شد در سخنانی مهمترین نیازهای زیرساختی برای اربعین امسال را سامان دهی ۸۰ هکتار توقفگاه موجود به خدمات ایمنی و رفاهی و بهداشتی، ایجاد پایانه مسافری برای استقرار خودروها و اتوبوس های جابجایی زائران، ایجاد سرویس های بهداشتی و افزایش گیت های ورود و خروج در منذریه و فعالیت مواکب زودتر از سال گذشته با توجه به حضور زوار بیان کرد.

اربعین همایش معنوی بزرگ است

حجت الاسلام «صادق صالحی» امام جمعه قصرشیرین نیز با اشاره به اینکه اربعین یک همایش بزرگ معنوی است خواستار انجام و اجرای کارهای فرهنگی و تبلیغاتی شد.

وی گفت: قصرشیرین نماد ورود آزادگان به کشور است که باید این نماد در ورودی قصرشیرین ایجاد شود ضمن اینکه ورودی قصرشیرین از سمت کمربندی (ریخک) و گیلانغرب نیازمند سامان دهی است.

او همچنین خواستار ایجاد گیت های مجزا برای تردد مادرانی که فرزند شیرخوار و کودک همراه دارند و سالمندان ناتوان با توجه به گرما در مرز خسروی شد.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم یک دولت مردمی است و نیازمند این هستیم که خدمات بیشتری به مردم ارائه شود ضمن اینکه جانمایی مواکب و استقرار خودرو به منظور انتقال زائران نیز یکی از نیازمندی با توجه به تجربه اربعین سال گذشته است.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

تلاش‌های جهادی مسوولان برای تقویت زیرساخت‌های مرز خسروی

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha