به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد نجفی» روز یکشنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت های اربعین حسینی در جمع روسای تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در محل پایانه بین المللی این گذرگاه رسمی، افزود: خدمت رسانی به زوار یک افتخار بزرگ است و وجود زائران برای استان کرمانشاه علاوه بر خیر و برکت مادی، آثار و برکت معنوی بسیار زیادی نیز دارد.
وی اظهار کرد: با وجود زیرساخت های بسیار مناسب و قدمت مرز خسروی و اقدام های بسیار خوبی که برای خدمات رسانی شایسته به زوار در مرز رسمی خسروی هست اما هنوز هم قابلیت های این گذرگاه به خوبی معرفی نشده از این رو باید صاحبان تریبون و رسانه ها و صدا و سیما با تمام توان ظرفیت ها و مزیت های این مرز را برای زائران تشریح و معرفی کنند.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین در ادامه گفت: به جرات می توان گفت که مرز خسروی نسبت به سایر مرزهای عبوری تردد زائران، از امکانات و ظرفیت ها و راه دسترسی مناسب و آب و هوای بهتری برخوردار است و تمام اعضای ستاد اربعین استان کرمانشاه و شهرستان قصرشیرین نیز با دل و جان و کار و تلاش جهادی و شبانه روزی برای خدمت رسانی به زائران و تقویت زیرساخت ها اهتمام ویژه ای دارند.
او گفت: خدمت به زائران یک افتخار بزرگ است و ما نیز با جهاد و تلاش شبانه روزی باید تا قبل از اربعین نقاط ضعف سال گذشته را رفع و نقاط قوت را تقویت کنیم که بتوانیم میزبانی شایسته برای زائران باشیم.
نجفی با اشاره به اهمیت کمیته فرهنگی بر تلاش این مجموعه از نقطه ورودی به استان تا نقطه خروجی و همچنین در آنسوی مرز با کار فرهنگی دارای ابعاد معنوی تاکید کرد.
قرارگاه فرهنگی اربعین استان کرمانشاه امروز با حضور روسای ادارات تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در مرز خسروی به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. در این برنامه همچنین روسای ادارات تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه به همراه فرماندار قصرشیرین از زیرساخت های اربعین در پایانه بین المللی مرز خسروی دیدن کردند.
سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر اربعین از مرز رسمی خسروی عازم کربلای معلی شدند که طبق پیش بینی مسوولان این تعداد امسال قرار است به ۲ برابر برسد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
نظر شما