وحید صباغ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشاورزان خراسان شمالی در سالجاری ۶۴۰ هکتار از کشتزارهای خود را به دانه روغنی کلزا اختصاص داده بودند که پیش بینی می شود از این سطح بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن محصول برداشت شود.
وی افزود: کشاورزان در سال زراعی گذشته نیز یکهزار هکتار کلزا کشت کرده بودند که از این سطح بیش از یکهزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شد.
صباغ، علت کاهش سطح زیر کشت و تولید این دانه روغنی را کاهش بارندگی و منابع آبی دانست و گفت: جدای از تاثیر کاهش منابع آبی، تاریخ کشت کلزا نیز در این استان محدود است به گونه ای که کشاورزان از ۱۵ شهریور تا پایان نیمه اول مهرماه فرصت کشت دارند و اگر خارج از تقویم کشت این دانه روغنی انجام شود محصول مناسبی نخواهد داشت.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری سازمان جهادکشاورزی استان با همکاری کشاورزان برای نخستین بار در شهرستان فاروج کشت نشایی کلزا را با هدف کاهش میزان مصرف آب اجرایی کرد که امیدوار هستیم با اجرای این روش نوین کشت، شاهد افزایش بهره وری در واحد سطح باشیم.
وی با اشاره به مزایای کشت نشایی کلزا گفت: کاهش دفعات آبیاری، کاهش هزینه بذر، افزایش کیفیت و عملکرد محصول، تراکم مناسب بوته، یکنواختی کشت و عدم انتقال بیماری های خاکزاد و تخم حشرات از مزایای این نوع کشت است.
صباغ با بیان اینکه کشت کلزا در تناوب با گندم و جو در افزایش عملکرد محصول بسیار موثر است، تصریح کرد: رعایت این روش موجب کاهش و کنترل علف های هرز و بیماری های گندم می شود.
وی خاطرنشان کرد: کلزا یکی از گیاهان مناطق معتدل است و سازگاری خوبی هم با این نوع اقلیم دارد که در کنار آن سایر دانه های روغنی از جمله آفتابگران و کنجد نیز در خراسان شمالی کشت می شود.
خراسان شمالی در زمینه تولید دانه روغنی کلزا رتبه نهم را در بین استانها دارد.
این استان۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
نظر شما