نماینده مجلس: پیگیر راه اندازی دهکده علم و فناوری کشاورزی در ساوه هستیم

ساوه - ایرنا - نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: به منظور هم افزایی مراکز تحقیقاتی و ارتقای توانمندی ها در بخش تولید، در حال پیگیری ایجاد دهکده علم و فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی در ساوه هستیم.

به گزارش ایرنا، «حجت‌الاسلام محمد سبزی» روز یکشنبه در گردهمایی کشاورزان و باغداران ساوه در شرکت نگین سبز، اظهار کرد: سه مرکز تحقیقات علمی در حوزه کشاورزی ساوه وجود دارد که با تبدیل این مراکز به دهکده علم و فناوری علاوه بر ایجاد تحول در بخش کشاورزی منطقه می‌توان از زیرساخت‌های آن به نحو مطلوب استفاده کرد.

وی با اشاره به مزیت ساوه در حوزه صنعت و کشاورزی افزود: مزیت کشاورزی ساوه کمتر از ظرفیت‌های صنعتی این خطه در کشور معرفی شده در حالی‌که این شهرستان قطب کشاورزی ایران با تولید بیش از ۷۰ نوع محصول کشاورزی از جمله انار، پسته، زیتون، طالبی، گندم و جو است.

حجت الاسام سبزی به وجود افزون بر ۱۱ هزار هکتار باغ پسته در زرندیه و ساوه و ۱۰ هزار هکتار باغ انار در ساوه گفت: شهر یاقوت‌های سرخ سال گذشته میزبان جشنواره ملی انار ملی بود و قرار است این جشنواره در سطح بین‌المللی نیز برگزار شود.

حجت الاسلام سبزی با اشاره به مشکل کم آبی در ساوه و زرندیه گفت: به دلیل تنش‌های آبی متاثر از کمبود بارش‌ها و کاهش حجم دریاچه سد الغدیر ساوه کشاورزی منطقه در معرض خطر است و اگر بارندگی نباشد حتی در تامین نیاز آب شرب با چالش مواجه خواهیم شد.

وی با بیان اینکه طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری شتاب گرفته است، افزود: اجرای طرح انتقال سهم آب ساوه به عنوان بزرگترین طرح عمرانی استان مرکزی با تخصیص اعتبار در سفر هیات دولت به استان مرکزی توسط پیمانکار شتاب گرفته است.

حجت الاسلام سبزی یادآور شد: شیوه کشاورزی سنتی و آبیاری غرقابی منسوخ شده است و در شرایط کنونی که بحران آبی گریبانگیر کشاورزان است باید از شیوه علمی در حوزه کشاورزی استفاده کرد.

امام جمعه ساوه نیز در این آیین گفت: دین مبین اسلام ۲‌ وظیفه مهم شامل آبادی زمین و آبادی زمینه را بر عهده انسان قرار داده است و براساس قرآن زمین باید توسط جامعه بشری آباد شود و کشاورزان وظیفه دارند در راستای آبادی زمین برای برطرف کردن نیاز جامعه بشری تلاش کنند.

«حجت‌الاسلام جعفر رحیمی» افزود: کشاورزی و دامداری از مولفه‌های توسعه‌ای یک کشور محسوب می‌شود و ایجاد و تقویت این ۲ مزیت موجب ایجاد اشتغال، کارآفرینی و خلق ثروت خواهد شد.

شهرستان ساوه با حدود ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دارای ۱۳۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که هم‌اکنون ۷۸ هزار هکتار آن شامل ۵۷ هزار هکتار زراعی و ۲۱ هزار هکتار باغ زیرکشت است و بقیه در حالت آیش قرار دارد.

سالانه در شرایط نرمال اقلیمی و بارش‌ها امکان تولید بیش از ۹۳۵ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان ساوه وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha