شهناز آقاخانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از شایعترین اختلالات مربوط به دوران کودکی اختلالات اضطرابی است که از نظر سنی زودرسترین اختلال روانپزشکی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه این اختلال در برخی کودکان با گذشت زمان، پایدار و ماندگار خواهد بود که در صورت بی توجهی و درمان نشدن تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه می یابد، اضافه کرد: این موضوع موجب افت عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی در فرد و یا منجر به افسردگی، سوء مصرف مواد و مشکلات عدیده ای در ازدواج و روابط زناشویی می شود.
این مسوول ادامه داد: طی سال گذشته سه هزار و ۶۲ کودک در سنجش غربالگری اضطراب شرکت کردند که از این تعداد ۶۴۵ کودک مشکوک به اضطراب بوده و ۲۳۷ کودک نیز به روانشناس ارجاع داده شدند.
وی اظهار داشت: سامانه غربالگری اضطراب به نشانی http://moshavereh.behzisti.ir در دسترس والدین بوده و ضروری است خانواده های دارای کودک پنج - ۶ ساله با مراجعه به نشانی فوق نسبت به ثبت نام کودک خود و تکمیل پرسشنامه اقدام کنند.
آقاخانی هدف اجرای این طرح را شناسایی زودهنگام اختلال طیف اضطراب کودکی مانند اضطراب جدایی، اضطراب تعمیم یافته و هراس اجتماعی اعلام کرد.
این مسوول خاطرنشان کرد: ارجاع زود هنگام کودکان برای تشخیص دقیق و مداخلات تخصصی روان شناختی و افزایش اطلاعات والدین در خصوص پیشگیری از اختلالات اضطرابی کودکان از دیگر اهداف این طرح است.
آقاخانی افزود: پس از تکمیل پرسشنامه در صورتی که کودک مشکوک به اضطراب تشخیص داده شد لازم است برای مشاوره غربالگری اضطراب به مراکز مشاوره همکار با طرح غربالگری اضطراب ارجاع شود.
نظر شما