واگذاری طرح‌‍‌ها به تشکل‌های عشایری، راهکار بهبود اجرای پروژه‌هاست

اصفهان - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه مرتعداران منابع طبیعی استان اصفهان گفت: واگذاری طرح‌‍‌های عشایری به تشکل‌های مرتبط با جامعه عشایری اجرای پروژه‌ها را از لحاظ کیفی و کمی ارتقا می‌بخشد.

صَفَر علیمردانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تشکل‌ها از قابلیت‌های مناسبی برای انتخاب نوع پروژه‌ها و مشارکت در اجرای آن برخوردارند، بنابراین از این ظرفیت که پیش‌تر کمتر استفاده شده باید بهره بگیریم.

وی اضافه کرد: در این منطقه ۳۵ تشکل مرتبط با عشایر و مرتع فعالیت دارند و زیر مجموعه آن‌ها را بهره برداران و جامعه عشایری تشکیل می‌دهد که بر همه نیازها و چالش‌های خود واقفند.

مدیرعامل اتحادیه مرتعداران منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه اجرای پروژه‌های زیرساختی از جمله ضروریات این بخش است، تصریح کرد: مجتمع‌های آبرسانی و ایجاد سرپناه‌های موقت باید جزو اولویت‌ها باشد.

علیمردانی ادامه داد: تامین نهاده‌های دامی به ویژه در ماه‌های ابتدایی سال و دریافت با تاخیر هزینه آن از جمله دیگر مطالبات جامعه عشایری محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال به دلیل بارش‌های مناسب در ماه‌های گذشته وضعیت رویش علوفه در مراتع مطلوب است، اما خشکسالی‌های گذشته سبب افزایش نیاز به نهاده‌های دامی شده بود.

مدیرعامل اتحادیه مرتعداران منابع طبیعی استان اصفهان تصریح کرد: شماری از عشایر در محل استقرار خود اقامتگاه موقت برپا می‌کنند اما دستگاه‌های ذیربط این اقدام را غیر مجاز و تصرف اراضی می‌پندارند که امیدواریم این دیدگاه آنان تغییر یابد زیرا برپایی یک سرپناه موقت تصرف نیست و برای جامعه عشایری یک ضرورت به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، شمار عشایر استان اصفهان بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار است، عشایر ایل بختیاری از خوزستان به شهرستان‌های فریدون‌شهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ می‌کنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستان‌های سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان می‌شوند، همچنین عشایر عرب جرقویه در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان سکونت دارند.

بخش اعظم عشایر استان وارد مناطق ییلاقی این دیار شده اند و خانوارهای باقی مانده تا روزهای آینده به این خطه کوچ خواهند کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha