مختار اسفندیاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این نهادهها توسط شرکتهای تعاونی عشایری تهیه شده است و از آبان تا اسفند بین عشایر استان توزیع خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به بارشهای نه چندان کافی در یک سال اخیر و کاهش رشد علوفه در مراتع کشور، تهیه و توزیع نهاده های دامی ضروریست.
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با اشاره به اهمیت ارائه تسهیلات به این قشر پرتلاش اضافه کرد: تخصیص اعتبارات مناسب برای عشایر با هدف افزایش تاب آوری آنان و بهبود تولید باید بیش از قبل از سوی متولیان مد نظر قرار گیرد.
اسفندیاری با بیان اینکه امسال ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات اعتباری برای عشایر استان اصفهان مصوب شد، اظهارداشت: چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان نیز به غیر از رقم مورد اشاره تخصیص یافته است.
وی خاطرنشان کرد: این تسهیلات بیشتر در کشت گیاهان دارویی، پرواربندی، تولید صنایع دستی و توسعه گردشگری مورد استفاده قرار میگیرد.
شمار عشایر استان اصفهان بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار است، عشایر ایل بختیاری از خوزستان به شهرستانهای فریدونشهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ میکنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستانهای سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان میشوند، همچنین عشایر عرب جرقویه در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان سکونت دارند.
عشایر این خطه ۲۸ درصد مواد کالاهای این استان را تامین و ۳۰ تا ۳۵ هزار متر مربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این دست، ۵۵ هزار تن لبنیات، ۳۰۰ تن عسل و ۱۵۰ هزار تن سیب درختی تولید میکنند.
نظر شما