دوازدهمین جشنواره بین‌المللی عکس رضوی در مشهد به مرحله آخر رسید

مشهد- ایرنا - دوازدهمین جشنواره بین المللی عکس رضوی به عنوان یکی از برنامه های جشنواره بین المللی فرهنگی- هنری امام رضا (ع) متعلق به بنیاد فرهنگی - هنری امام رضا (ع)  روز دوشنبه در مشهد با شناسایی نفرات برتر به مرحله آخر رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل و عضو هیات مدیره بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با اشاره به تاریخ برخی از آثار هنری در طول تاریخ گفت:هنر عکاسی قدمت کمتری نسبت به سایر هنرهای اسلامی دارد ولی تاریخ عکاسی با رویکرد ظرفیت های تکنولوژی که دارد نسبت به وقایع و اتفاقات تاریخی جلوه دیگری داده است.

مرتضی سعیدی زاده افزود: در این بنیاد از زاویه‌ای به هنر نگاه می‌شود زیرا زیارت یک کنش انسانی در ساخت ارتباط بین دلدادگان و انسان کامل رخ می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه تلاش می‌شود تا تولیدات آثار هنری برای آیندگان شکل بگیرد تا امکان ایجاد جریان فرهنگی توسعه پیدا کند ادامه داد:در مهرماه سال آینده و همزمان با ۲۱ دوره این جشنواره مجموعه عکسهای فاخر ۱۲ دوره عکاسی در قالب کتابی در معرض دید مردم قرار میگیرد.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) بیان کرد:در این بنیاد سعی شده است تا ایجاد پویایی آثار هنری منجر به ایجاد جریان فرهنگی در حوزه رضوی همراه با آموزش، استعداد یابی و انتشار و ترویج رویداد های فرهنگی امتداد پیدا کند.

وی افزود: در جشنواره پایانی از تندیس ارادت رونمایی می‌شود که ضمن تقدیر از هنرمندان نشان ارادت آنان به مقام حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این مراسم گفت:عکاس رضوی کارش آغشته به عشق است و کار او فقط ثبت لحظه نیست بلکه امتداد زیارت را به دنبال دارد.

محمد حسین‌زاده افزود: مجاوران در حرم رضوی حضور پیدا می‌کنند ولی بسیاری از زائران عکس از حرم را به عنوان سوغات به یادگار میبرند که معروف به عکس حرم و بارگاه است و بر روی طاقچه بسیاری از خانه ها وجود دارد.

وی ادامه داد:یک قاب عکس میتواند دلها را از کیلومتر ها فاصله به حرم بارگاه منور رضوی میرساند و این توفیقی است که بر دوش عکاسان رضوی قرار دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: تصاویر این نمایشگاه زندگی را نشان میدهد و از ثبت ازدواج در حرم تا سایر آداب و رسوم مختلف و در نهایت وداع با پیکر افراد در حرم رضوی را نشان میدهد و سبک زندگی در آن مشهود است و این تصاویر دلهای بسیاری را با خود همراه کرده است.

تاکید بر حضور عکاسان بین‌الملل

دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی عکس رضوی نیز گفت: ۲ هزار و ۱۳۹ اثر از ۳۳۶ عکاس به دبیرخانه این جشنواره در مشهد ارسال شد که ۸۴ تصویر در بخش حرفه‌ای و موبایلی برای نمایش در معرض دید عموم علاقمندان قرار گرفت.

مهدی زابل عباسی با اشاره به اینکه سعی شد تا با ارسال ایمیل برای عکاسان بین المللی و جهان اسلام حضور آنها مورد استفاده قرار گیرد افزود: در بین آثار دریافت شده توسط دبیرخانه ، عکس هایی از عکاسان ۱۲ کشور شامل کشورهای ترکیه، عراق، قطر، عربستان، اندونزی، افغانستان، پاکستان، هند، مصر، آلمان، عمان و بنگلادش نیز وجود دارد.

وی گفت: دبیرخانه دوازدهمین جشنواره بین المللی عکس رضوی یکی از برنامه های جشنواره بین المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) متعلق به بنیاد فرهنگی - هنری امام رضا(ع) است که در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در مشهد با اعلام فراخوان عمومی با هدف اشاعه فرهنگ رضوی در راستای بسط و گسترش فعالیتهای فرهنگی - هنری در اقشار فرهیخته فرهنگ و هنر آغاز به کار کرد.

وی عنوان کرد: از مهمترین دغدغه های دبیرخانه دوازدهمین دوره از این جشنواره اعتلای فرهنگ عکس و عکاسی در محورهای خانواده با رویکرد فرهنگ رضوی و سبک زندگی اسلامی ایرانی و همچنین ارتباط جوانان به عنوان تاثیرگذارترین خوشه جمعیتی با شعائر دینی بود.

دبیر دوازدهمین جشنواره بین المللی عکس رضوی ضمن اشاره به اینکه آثار به نمایش در آمده تا روز چهارشنبه ۱۷ خرداد به مناسبت میلاد امام رضا(ع) در محل فرهنگسرای جهاد دانشگاهی به نمایش در خواهد آمد، افزود: مستندسازان از هنر عکاسی برای ثبت وقایع تاریخی، مکانها و مراسم های مذهبی یا اجتماعی بهره میبرند سبک عکاسی که بیش از یک قرن سابقه دارد اصلی ترین دلیل قدمت این هنر تغییرات اجتماع در چند دهه گذشته در کل جهان است و رفتارهایی چون آیین و ،مذهب ریشه در باورهای ملی و دینی دارند.

در خاتمه این مراسم از خانواده مرحوم محمدباقر اوحدی، عکاس خبری که به تازگی جان به جان آفرین تسلیم کرد، قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha