سید مهدی عباسیان روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این اعتبار برای اجرای ۱۵۰ طرح عمرانی و رفاهی حوزه آب در مناطق سردسیری و گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد مورد نیاز است.
وی ایجاد زیرساخت های آب پایدار در مناطق مختلف عشایری استان را مهمترین نیاز این قشر تلاشگر دانست تاکید کرد:آوردن شیرهای آب در نزدیکی سیاه چادرهای عشایری حیاتی ترین نیاز سلامتی آنان و محصولات دامیشان است که ضرورت دارد مورد توجه قرار گیرد.
عباسیان با یادآوری اینکه براساس برنامه ریزی انجام شده بهار و تابستان امسال قرار است ۲هزار سرویس با تانکر به مناطق عشایرنشین کهگیلویه و بویراحمد ارسال شود که برای ارسال هر سرویس آب ۸۵۰ هزار تومان اعتبار هزینه می شود تصریح کرد:تحقق ایجاد زیرساخت های آب پایدار موجب صرفه جویی در هزینه ها نیز می شود.
رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه سال های گذشته ۱۵ دستگاه تانکر آبرسان به استان اختصاص یافت که پنج دستگاه آن از رده خارج و بقیه فرسوده است تصریح کرد: تامین تجهیزات آبرسانی سیار حداقل نیاز عشایر است.
عباسیان عنوان کرد:تامین اعتبار برای احداث، بازگشایی، مرمت، تعریض، بازسازی راه های اعتباری براساس شاخص های جمعیتی ساکنان نیاز دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ابراز کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۲هزار کیلومتر از راه های مناطق عشایری در شهرستان های مارگون،بویراحمد،دنا و بخش هایی از شهرستان کهگیلویه در مناطق ییلاقی بازگشایی شده است که در صورت توسعه زیرساخت ها نیاز نیست سالیانه چندین بار برای انجام بازگشایی هزینه صرف شود.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد ۳۵ درصد صنایعدستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند. عشایر نشینان ۱۲ درصد از جمعیت استان معادل ۷۰ هزار نفر را تشکیل داده اند.
عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۶ ایل بومی،۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) تشکیل شده است.
بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار از جمعیت ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد عشایر هستند .
نظر شما