به گزارش ایرنا از گلوبال تایمز، چین به طور رسمی اعلام کرد این کشور برنامه اکتشافی فرود روی ماه با وسیله سرنشین دار خود را آغاز کرده است و هدف کلی دستیابی به اولین فرود سرنشین دار چین روی ماه تا سال ۲۰۳۰ است. روز سه شنبه نیز سفینه فضایی سرنشین دار «شنژو-۱۶»(Shenzhou-۱۶) با موفقیت وارد مدار تعیین شده خود شد و سه سرنشین وارد ایستگاه فضایی چین شدند. متعاقباً، دو خدمه شنژو به چرخش در مدار ایستگاه فضایی چین خواهند پرداخت.
چین همواره تاکید کرده به استفاده صلح آمیز از فضا متعهد است. این کشور آسیای شرقی مدتهاست که آمادگی خود را برای همکاری در ایستگاه فضایی چین با همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد اعلام کرده است.
بر اساس گزارش، جسی مورهاوس معاون استراتژی، برنامهها و سیاست فرماندهی فضایی آمریکا، اخیراً بیانیهای یک طرفه درباره چشمانداز چین برای توسعه فضا و به اصطلاح «تحریکهای» روسیه بیان کرده است. وی نوشت: "اگر کسی بخواهد ایالات متحده آمریکا یا هر یک از منافع ما را تهدید کند، ما همین امشب آماده جنگ هستیم. " این گفته ناخواسته نیت واقعی آمریکایی ها را آشکار می کند.
در واقع، ارتش آمریکا آماده نظامی سازی و تسلیحاتی کردن فضا است که تهدیدی اساسی برای استفاده صلح آمیز از فضا است. بودجه درخواستی نیروی فضایی آمریکا برای سال مالی ۲۰۲۴ به ۳۰ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشت. این بزرگترین درخواست بودجه ای است که تاکنون برای این حوزه شده است و روند رشد چشمگیر سال های اخیر آمریکا را در زمینه نظامی سازی فضا نشان می دهد. واقعیت آن است که ایالات متحده علاقه واقعی به اکتشافات فضایی صلح آمیز ندارد. حتی فرود آپولو بر ماه در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ به دلیل تمایل به رقابت با اتحاد جماهیر شوروی انجام شد. وقتی آمریکا متوجه شد که نسبت هزینه و فایده حفظ هژمونی نیست، واشنگتن بلافاصله به برنامه تهاجمی تر «جنگ ستارگان» روی آورد.
پس از پایان جنگ سرد، بودجه سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) بارها کاهش یافت و به نظر میرسید که اکتشاف فضا از اولویت های دولت آمریکا خارج می شود. تا زمانی که پیشرفتهای هوافضای چین نگرانیهایی را در واشنگتن ایجاد کرد و پس از آن بود که بودجه ناسا و نیروی فضایی آمریکا شروع به افزایش سال به سال کرد. این روند نشان می دهد که نیات اولیه اکتشاف فضایی ایالات متحده واقعی بوده است و اکنون آنها از همین طرز فکر منحرف برای ارزیابی پیشرفت های فضایی چین استفاده می کنند.
در دسامبر ۲۰۲۲، هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد دو قطعنامه پیشنهادی مشترک چین و روسیه را تصویب کرد: " قرار ندادن سلاح در فضا" و "جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضا". به مناسبت پرتاب فضاپیمای شنژو-۱۶، چین بار دیگر از جامعه بینالمللی بهویژه آمریکا درخواست کرد در اسرع وقت در مورد مذاکره درباره معاهدات مربوطه به اجماع برسند.
سخنان نیل آرمسترانگ پس از فرود روی ماه، "این یک قدم کوچک برای یک انسان و یک جهش عظیم برای بشر است" هنوز هم برای عمده بشریت الهام بخش و تحسین برانگیز است؛ اما باید گفت اقدامات بعدی آمریکا در اکتشافات فضایی به این سخنان، خیانت آمیز و ناامیدکننده بوده است.
نظر شما