سخنگوی دولت: گسترش فرهنگ مناظره صحیح  و معرفت‌زا مساوی با پیشرفت کشور است

تهران- ایرنا- سخنگوی دولت گفت: هر اندازه فرهنگ مناظره‌ صحیح و حقیقی که می‌خواهد به معرفت‌افزایی بینجامد در کشور گسترش پیدا کند، به همان اندازه پیشرفت خواهیم کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، علی بهادری جهرمی امروز چهارشنبه در آئین اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در سالن همایش های بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ در سخنانی با قدردانی از تلاش برگزارکنندگان این رویداد اظهار کرد: مناظره واقعی و حقیقی یعنی پایان منازعه و منازعه نیز یعنی پایان مناظره که اگر این نگاه را داشته باشیم، دانشجویان و دانشگاهیان می‌توانند در امور مختلف پیشرو باشند.

وی تاکید کرد: اخلاق و آداب مناظره و جست‌وجوی حقیقت و معرفت گری در مناظره به طور حتم می‌تواند کمک حال رسیدن به وفاق، اتحاد و وحدت ملی بر سر مسائل اساسی و کلان کشور باشد که در این جمع های گفت و گو محور توافق کردیم.

سخنگوی دولت همچنین در ادامه بیان کرد: فرهنگ مناظره درست و حقیقی که می خواهد به معرفت‌افزایی بینجامد هر اندازه در کشور گسترش پیدا کند، پیشرفت خواهیم کرد.

قدردانی رییس جهاد دانشگاهی از پیام رییس جمهور/اهمیت مساله مناظره و گفت‌وگو

رییس جهاددانشگاهی نیز در این آئین پس از قرائت پیام رییس جمهور به این مسابقات، ضمن تبریک ایام دهه کرامت و تشکر از برگزارکنندگان مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران اظهار کرد: مناظره از صدر اسلام وجود داشته است، اما برگزاری جلسه‌های مناظره از قرن سوم هجری آغاز شد.

حسن مسلمی نائینی با مهم برشمردن برگزاری مناظره‌های دانشجویی ادامه داد: برگزاری این مسابقات یادآور سال‌های ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴ است که در دانشگاه این مناظرات انجام می شد.

وی ضمن تقدیر از رییس جمهور برای ارسال پیام به این دوره از مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران بیان کرد: پیام رییس جمهور به یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، بیانگر اهمیت مساله مناظره است.

نهادینه شدن ‌سنت گفت‌وگو در میان ایرانیان

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین با ابراز خرسندی از حضور در این برنامه به سابقه حضور خود در سازمان جهاددانشگاهی تهران و تشکر از برگزارکنندگان این دوره از مسابقات، گفت: ۱۱ سال است که این سنت حسنه پایه گذاری شده است و با رفع نقص ها کار خود را ادامه می دهد و این اراده در جهاددانشگاهی وجود دارد.

احمد نادری ضمن گرامیداشت یاد عماد افروغ که نگاه خاصی به بحث دیالکتیک داشت، افزود: از مناظرات می‌توان دو برداشت داشت؛ برداشت اول برداشت حق و باطلی در همه امور است که به صورت فراوان در جامعه دیده می‌شود و هر طرف به دنبال آن است که حق بودن خود را به اثبات برساند که در این نوع برداشت، نگاه صفر و صدی وجود دارد و همه به دنبال اثبات حقانیت خود هستند.

وی ادامه داد: اما نگاه دومی که در این زمینه وجود دارد بحث اصلی گفت‌وگو است که نه برای اثبات بطلان دیگری، بلکه به دنبال این است که بخشی از حقیقت نزد ماست. امروز در فضاهای دانشگاهی باید رویکرد دوم یا همان رویکرد دیالکتیکی را مدنظر قرار داد و از رویکرد اول فاصله بگیریم.

نادری خاطر نشان کرد: امروز نیازمند نهادینه شدن ‌سنت گفت‌وگو در میان ایرانیان هستیم و دانشجویان باید این حرکت را به خوبی پیش ببرند.

پیام رییس جمهور بیانگر توجه به مسابقات مناظره دانشجویان است

رییس شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران و داور مرحله نهایی این مسابقات نیز در سخنانی اظهار کرد: برای نخستین بار در تاریخ برگزاری مسابقات، پیامی از جانب رییس جمهور برای این مسابقات ارسال شد که بیانگر توجه و عنایت به مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران است.

علی منتظری با اشاره به حضور سخنگوی دولت در این مراسم گفت: ما در جهاددانشگاهی، سپاسگزار پیام رییس‌جمهور هستیم و از دکتر بهادری جهرمی می‌خواهیم پیام تشکر ما را به رییس‌جمهور برسانند.

وی اظهار کرد: به شما (شرکت کنندگان) علاقه‌مند هستیم و به عشق حضور شما این مسابقات را برگزار می‌کنیم. امکان دارد مشکلاتی در مسیر برگزاری مسابقات وجود داشته باشد، اما از شرکت‌کنندگان می‌خواهم که با اغماض و با سعه صدر با مشکلات برخورد کنند.

منتظری ادامه داد: من و دکتر عبدالله گنجی عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو تیم داوری مرحله نهایی مسابقات، با مشاهده مناظرات پایانی دو تیم بر انتخاب قهرمان به صورت مشترک اتفاق نظر داشتیم. تفاوت‌های ناچیزی میان امتیازهای کسب شده توسط دو گروه وجود دارد.

مطالبه رهبری نباید روی زمین بماند

رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نیز در این مراسم بیان کرد: در راستای مطالبه مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۱ مبنی بر نیاز جامعه به ترویج کرسی‌های آزاداندیشی و برگزاری مناظره‌های قانونمند توأم با امکان داوری، مسابقات مناظره دانشجویان از سال ۱۳۹۰ در جهاد دانشگاهی آغاز شد.

رضا فریدزاده ادامه داد: از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۰ نزدیک به ۱۰ سال، مطالبه رهبری زمین ماند. این مسابقات ۱۱ دوره در شرایط متفاوت سیاسی و اجتماعی ادامه پیدا کرده است و هیچ اتفاقی نتوانسته جلوی برگزاری آن را بگیرد.

وی بیان کرد: امسال ۳۸۷ گروه ۴ نفره در سراسر کشور در ۳۱ واحد استانی، مسابقه را برگزار کردند و ۵۸ تیم به مرحله منطقه‌ای راه پیدا کردند از این گروه ها ۱۲ تیم به مرحله نهایی رسیدند که این تیم ها از دو روز گشذته با هم رقابت کردندو امروز فینال بین دو تیم برگزار شد.

رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در برخی استان‌ها مشکلاتی بود، ولی مسئولان استان‌ها همکاری خوبی در این زمینه داشتند، گفت: از اینکه تمام دانشجویان، گفت‌وگو با نظرات موافق و مخالف را انتخاب کردند، تشکر و قدردانی می‌کنم. از حامیان برگزاری این مسابقات به ویژه وزارت علوم که امسال به طور ویژه از این رویداد حمایت کرد، همچنین از همکاران و مسئولان جهاددانشگاهی و دانشگاه علم و فرهنگ که میزبان این مسابقات بود، تشکر می‌کنم.

وی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و دانشجویان برگزیده سال‌های قبل که در برگزاری این مسابقات شرکت داشتد، همچنین از دکتر بذر افکن معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران، دکتر گنجی و از ریاست جمهوری که پیامی را به یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ارسال کردند، تشکر کرد.

رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه مطالبه رهبری نباید روی زمین بماند و همه بخش‌ها به کمک جهاد دانشگاهی بشتابند تا در دوره‌های بعدی، این مسابقات با کیفیت بهتری برگزار شود.

سخنگوی دولت: گسترش فرهنگ مناظره صحیح  و معرفت‌زا مساوی با پیشرفت کشور است

مرحله کشوری یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که از روز دوشنبه ۸ خردادماه به میزبانی دانشگاه علم و فرهنگ آغاز شد و امروز چهارشنبه ۱۰ خردادماه با برگزاری مرحله نهایی و معرفی تیم برگزیده به پایان رسید.

در این مراسم با پخش کلیپی، یاد مرحوم دکتر عماد افروغ که به عنوان داور و عضو شورای عالی مسابقات در ادوار گذشته حضور داشت، گرامی داشته شد.

این مراسم با پیام رییس جمهور و حضور علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، احمد نادری عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، مجید بذرافکن معاون فرهنگی سپاه پاسداران، علی منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی؛ رضا فریدزاده رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ و تعدادی از مسوولان در سالن همایش های بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha