یک میلیون اصله نهال توت در کشور تولید می‌شود

رشت- ایرنا- معاون مرکز توسعه نوغانداری کشور افزود: درحال حاضر در ۱۱ استان کشور نهال توت تولید می شود و امسال قرار داد پرورش یک میلیون ۱۰۰ اصله از این نهال با منابع طبیعی منعقد شده است.

به گزارش ایرنا، مجید فرزانه شامگاه چهارشنبه در گردهمایی احیای صنعت نوغان و پرورش کرم ابریشم که در محل سابق اداره نوغان بندر انزلی در راستای حمایت از مشاغل خانگی برگزار شد، اظهار کرد: مرکز توسعه نوغانداری کشور اقدام بزرگی در حوزه نوغانداری وزارت جهاد کشاورزی انجام داده است و آن تولید نهال توت تحت عنوان توسعه زیرساخت‌های نوغانداری طی چند سال بود که توزیع نهال توت را به طور میانگین از حدود ۲۰۰ هزار اصله در سال ۹۰ به حدود ۶۰۰ هزار اصله نهال توت در سال گذشته افزایش داد.

وی گفت: بندرانزلی یکی از شهرستان‌هایی است که قدمت بالایی در صنعت نوغانداری دارد اما این صنعت روبه فراموشی می رود. گیلان در حوزه نوغانداری فراز و نشیب زیادی داشت که عمده ترین آنها کاهش تعرفه های ابریشم از ۲۰۰ درصد به پنج درصد بود.

فرزانه ادامه داد: مرکز توسعه نوغانداری کشور در سال ۱۳۷۹، ۲۳۰ هزار جعبه تخم نوغان توزیع و افزون بر ۵۰۵ هزار و ۲۰۰ تن پیله تولید می‌کرد که بخشی از این تولیدات صادر می شد.

وی اضافه کرد: پیله‌های نامرغوب و عدم نیاز سنجی در این حوزه موجب شد نخ و پیله را وارد کنیم و باعث شد قیمت پیله و نخ ایران کاهش یابد این درحالی بود که نخ های وارد شده قابل مقایسه با نخ های تولید شده در شرکت صنایع ابریشم گیلان نبود.

این مقام مسوول یادآوری کرد: دولت از سال ۹۷ با حمایت از تولید ابریشم حدود ۹۷۰ تن پیله تولید و ۲۵ هزار ۷۰۰ جعبه تخم نوغان توزیع می کرد که با افزایش هر ساله این مقدار سال گذشته توانست ۴۶ هزار و ۵۰۰ جعبه تخم نوغان توزیع و هزار و ۷۲۱ تن پیله تر تولید کند.

فرزانه تصریح کرد: در گذشته در ۲۲ استان کشور پرورش کرم ابریشم انجام می شد اما اکنون در کلیه ۳۱ استان کشور پیله ابریشم پرورش داده می شود.

وی همچنین از امضای تفاهم نامه هایی با بنیاد برکت خبر داد وگفت: در حوزه نوغانداری برای زیرساخت های نوغانداری، سالن های پرورش کرم ابریشم، کارگاه های ابریشم کشی خانگی و احداث توتستان با هماهنگی انجام شده از سوی بنیاد برکت تسهیلاتی پرداخت خواهد شد.

فرزانه تصریح کرد: سال گذشته حدود ۹ هزار و ۸۰۰ جعبه تخم نوغان تولید شد که امسال برنامه داریم ۳۰ هزار تخم نوغان تولید کنیم و در بندرانزلی کارگاه تخم نوغان را راه اندازی کنیم.

اداره سابق نوغان انزلی برای ایجاد موزه ابریشم مناسب است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این مراسم اظهار داشت: ما اشیا خوبی در بخش نوغانداری با قدمت ۱۵۰ ساله داریم که در اختیار شرکت سپید رود است و اموال فرهنگی و تاریخی محسوب می شود باید بتوانیم موزه ابریشم چند وجهی گردشگری و تولیدی را با اختصاص ردیف اعتباری برای ابریشم گیلان را تا قبل از سال ۱۴۱۰ در بندرانزلی ایجاد کنیم.

ولی جهانی افزود: پرونده ابریشم ایران در سال ۱۴۰۱ همراه هفت کشور ثبت جهانی شد و رویکرد میراث فرهنگی در این رابطه براساس تفاهم نامه ای که با مرکز نوغانداری کشور انجام داده و ثبت ملی ۱۱ اثر تاریخی نوغانداری از رودسر تا صومعه سرا در دست انجام است.

به گفته وی، بهترین مجموعه ای که به ثبت ملی رسیده است اداره نوغان شهرستان بندرانزلی است که کمتر به مرمت نیاز دارد.

اداره نوغان انزلی باید وارد مدار کار شود

نماینده مردم انزلی در مجلس نیز در این گردهمایی اظهار کرد: اداره سابق نوغان انزلی که یک بنای میراثی است و به عنوان تاریخ شهر و استان نگهداری می شود باید وارد مدار کار شود چون در این صورت نگهداری از این مجموعه آسانتر خواهد شد و مردم می توانند از ظرفیت آن استفاده کنند.

احمد دنیامالی در ادامه خواستار ایجاد توتستان در ۴.۵ هکتار از اراضی خزر ویلای بندرانزلی شد و افزود : ایجاد این نهالستان می تواند به عنوان یک کار جنبی در نظر گرفته شود و به اشتغال منطقه کمک کند.

وی خواستار راه اندازی مجموعه اداره نوغان انزلی شد و گفت: انتظار دارم این مجموعه با تمام توانمندی هایی که وجود دارد راه اندازی شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha