گودرز بهرامیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بخش زیادی از آتش سوزیهای مزارع و درختان حاشیه جاده شوش به اهواز را عمدی دانست و افزود: کلاسهای آموزشی متعددی برای کشاورزان برگزار و آسیب جدی آتش سوزی مزارع بر میکروارگانیسمهای خاک در کارگروههای آموزشی تشریح شده است.
وی ادامه داد: آتش زدن کاه و کلش مزارع در این شهرستان با وجود برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی همچنان ادامه دارد که این کار موجب تضعیف مواد مغذی موجود در خاک و در نتیجه ضرر به خاک میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شوش با ممنوع دانستن هر گونه آتش سوزی کاه و کلش مزارع تاکید کرد: آتش سوزیهای متعدد بقایای محصولات کشاورزی به ویژه گندم و سرایت این آتش سوزی به درختان حاشیه جاده شوش به اهواز علاوه بر خسارتهای سنگین به خاک و محیط زیست موجب ایجاد بیماریهای تنفسی در منطقه میشود.
وی با بیان اینکه باید از کاه و کلش به عنوان سرمایه و خوراک دام استفاده شود، افزود: بخش زیادی از کاه مورد نیاز دامداریهای استانهای مختلف کشور توسط خوزستان تامین میشود که به دلیل بارندگیهای خوب ماههای اخیر و رکوردشکنی برداشت گندم در کشور، خرید کاه از کشاورزان شوش و خوزستان کاهش یافته که این امر موجب افزایش آتش زدن کاه وکلش مزارع شده است.
بهرامیان تامین امنیت غذایی کشور را در گرو کشاورزی پایدار دانست و گفت: خاک، مهمترین رکن در کشاورزی است و اگر از نظر مواد آلی و میکروارگانیسمهای مورد نیاز آن دچار فقر شود، پایداری در تولید محصول کشاورزی دچار چالش میشود.
به گزارش ایرنا، خوزستان در برداشت گندم رتبه اول و رکورد دار کشور است و شهرستانهای شوش و کرخه نیز در مجموع در خوزستان دارای بالاترین آمار برداشت گندم هستند.
بیش از ۲۶۰ هزار تن گندم در شوش و کرخه از ابتدای فصل برداشت گندم تاکنون از کشاورزان این ۲ شهرستان خریداری شده که از این آمار ۱۵۰ هزار تن گندم خریداری شده در شوش است.
طی هفتههای اخیر با پایان فصل برداشت، آتشسوزی کاه و کلش مزارع به صورت تصاعدی در شوش افزایش یافته این در حالی است که به دلیل بارندگیهای اخیر و وجود مراتع مستعد آتشسوزی و احتمال گسترده شدن آتش در مزارع و مراتع، هرگونه آتش زدن کاه و کلش ممنوع اعلام شده است.
به استناد ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع درصورت سرایت آتش از مزارع و باغات مجاور اراضی ملی، متخلف به ۲ ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.
نظر شما