امیر عزیزیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مهمترین زمان مبارزه با آفت سن در مزارع گندم و جو، مرحله سن مادر است و کشاورزانی که در این مقطع اقدام به سمپاشی مزارعشان می کنند مانع از خسارت و کاهش عملکرد محصول می شوند.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با سن مادر در مزارع استان به پایان رسیده و اکنون در حال مبارزه با پوره سن هستیم، اضافه کرد: نتایج پایش مزارع گندم و جو استان نشان می دهد که تراکم و جمعیت آفت پوره سن مضر غلات به مرز هشدار رسیده و در این خصوص اطلاع رسانی زمان مبارزه صادر شده است.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان سطح مبارزه با آفت پوره سن در مزارع گندم استان را هم پنج هزار هکتار خواند و از کشاورزان درخواست کرد با هماهنگی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.
عزیزیان بیان کرد: مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان در این ایام نیز در عرصه حضور دارند و همواره از مزارع بازدید و راهنمایی های لازم را به کشاورزان ارائه می کنند.
وی نتیجه مبارزه های انجام شده در مزارع استان را تاثیرگذار دانست و گفت: شرایط کنونی نویدبخش تولید مناسبی هم از لحاظ کمی و هم کیفی محصول گندم در سال زراعی جاری است.
وی با بیان اینکه وجود علف های هرز در مزارع هم موجب کاهش عملکرد محصول می شود به همین دلیل مبارزه با آن هم جزو برنامه های اولویت دار این سازمان است، اظهار کرد: امسال بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مبارزه با علف های هرز در مزارع گندم و جو استان انجام شد.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: بیش از ۱۵۰ کلینیک گیاهپزشکی و فروشگاه عرضه سموم شیمیایی "داروخانه های گیاه پزشکی" در استان وجود دارد که کشاورزان را برای مقابله با عوامل خسارتزای گیاهی هم چون آفات، بیماری ها و علف های هرز راهنمایی می کنند.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.
نظر شما