به گزارش ایرنا، مهدی فتحی روز دوشنبه در برنامه روز مزرعه که با حضور مسئولان شهرستانی و استانی و ۳۰ نفر از کشاورزان پیشرو نخودکار کردستان در یکی از مزارع شهرستان کامیاران برگزار شد، اظهار کرد: این برنامه به منظور کشت مکانیزه با دستگاه کشت مستقیم، رعایت اصول فنی به زراعی و خاک ورزی حفاظتی، ترویج رعایت اصول تناوب زراعی، توسعه و ترویج کشت انتظاری نخود با استفاده از کودهای ازته و فسفاته همزمان با کشت، استفاده بهینه از منابع آب و خاک و بهره برداری بهینه از اراضی آیش برگزار شده است.
وی با بیان اینکه امسال در شهرستان کامیاران ۱۱ هزار هکتار نخود کشت شده و پیش بینی می شود ۶ هزار تن نخود برداشت شود، افزود: جایگزینی کشت نخود پاییزه به جای بهاره یکی از برنامههای راهبردی افزایش تولید حبوبات به خصوص کشت نخود است.
فتحی یادآور شد: در برنامه جهش تولید در دیمزارها اولویت برنامهها با معرفی ارقام مقاوم به سرما برای تغییر فصل کاشت نخود از بهار به پاییز، کنترل علفهای هرز و تولید بذر ارقام جدید مدنظر است.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.
نظر شما